Lediga jobb Vårdförbundet i Stockholm

Se alla lediga jobb från Vårdförbundet i Stockholm. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Stockholm som finns inom det yrket.

Ekonomicontroller

Ansök    Mar 11    Vårdförbundet    Business controller
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du en erfaren och öppensinnad ek... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du en erfaren och öppensinnad ekonomicontroller? Kan du konsten att få siffror att tala även för den som inte är bevandrad i ekonomi? Ja då kan det här vara drömjobbet!

Till Vårdförbundets Ekonomisektion söker vi nu en ekonomicontroller med huvudansvaret att, förse förbundets olika intressenter med finansiella insikter så att de i sin tur kan fatta kloka beslut till gagn för förbundets medlemmar. Vårdförbundet har en naturligt komplex organisation med både tjänstemän och fackligt förtroendevalda. Det gör att budskapet ibland måste anpassas så att det kan addera värde för den som tar emot det.

Bland arbetsuppgifterna kan nämnas:


• Vara ett stöd i finansiella frågor för verksamhetsansvariga
• Budget- och prognosarbete inkluderat uppföljning och analys av utfall
• Ta fram rapporter och nyckeltal för uppföljning
• Sammanställa presentationer med kommentarer och föredra ärenden i kansliets Ledningsgrupp, förbundets arbetsutskott samt förbundsstyrelsen
• Övrigt förekommande analyser, kontroller och utredningar
• Författa instruktioner samt arbeta med förbättringar
• Leda arbetet inom kapitalförvaltningsrådet samt hantera fullmakter till banker och fondförvaltare
• Systemförvaltning av Hypergene (beslutsstöd)

Vi använder Hypergene som vårt beslutsstödsystem och vårt ekonomisystem är Visma.

Du ingår i Ekonomisektionen där vi tillsammans är 8 medarbetare uppdelade i ansvarsområdena Controlling, Redovisning, Inköp- och Avtalsfrågor.

 

Vi söker dig som har följande:


• högskoleutbildning inom ekonomi
• åtminstone 5 års controllererfarenhet gällande budgetering, prognostisering, uppföljning, analys och rapportering
• goda kunskaper inom redovisning
• god kommunikationsförmåga i tal och skrift
• mycket goda kunskaper inom Officepaketet och då främst Excel

Meriterande:


• Erfarenhet från idéburen organisation
• Arbetat i systemet Hypergene

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och kompetenser då rollen ställer höga krav på din förmåga att samarbeta och skapa relationer. I rollen som ekonomicontroller krävs att du är strukturerad, noggrann och analytisk. Du arbetar självständigt och är trygg i dig själv samt drivs av att utveckla och förbättra processer.

För att arbeta hos oss är det också viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.

Upplysningar om tjänsten lämnas av ekonomichef Lena Holm, tel. 08-14 77 65.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 1:a april.

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Värvningsledare för vår studentverksamhet

Ansök    Maj 3    Vårdförbundet    Marknadsförare
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vill du vara med och bidra till att... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vill du vara med och bidra till att vi blir ännu bättre på att rekrytera studentmedlemmar? Vill du jobba med att öka synligheten och göra träffsäkra marknads- och säljinsatser gentemot studenter och nyblivna medlemmar i Vårdförbundet? Vill du ta ansvar för ett helt verksamhetsområde? Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med på vår utvecklingsresa där vi jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra viktiga yrkesgrupper. Bli en av oss.   

Om tjänsten
Vi är lyckligt lottade i Vårdförbundet. Många studenter vill bli medlemmar hos oss. Men vi nöjer oss inte. Vi vill bli ännu fler. Och vi vill att medlemmarna ska uppleva stort värde och bli inspirerade av sitt medlemskap i Vårdförbundet. I den här tjänsten har du helhetsansvar för det strategiska och operativa arbetet med att planera och leda rekryteringsarbetet av studenter och utveckla kommunikation och medlemsvärde för att bidra till nöjda studerandemedlemmar. I arbetet ingår planering och genomförande av marknads- och säljinsatser gentemot målgruppen och att utveckla värdefulla tjänster. Du skapar goda relationer och samarbeten med både förtroendevalda och anställda i hela Vårdförbundet. Det blir också viktigt att planera för och driva arbetet med att få unga att vilja fortsätta vara medlemmar i Vårdförbundet efter sin utbildning.

Till din hjälp har du 8-10 timanställda studentinformatörer som du rekryterar, utbildar och arbetsleder. Vid behov kan du behöva resa runt i landet för att själv hålla i föredrag/klassrumspresentationer på skolor samt hålla i möten med studentmedlemmar och andra yngre medlemmar i förbundet.

Tjänsten är placerad i sektionen för Kommunikation och rekryteringsstöd som i dagsläget består av 13 medarbetare som arbetar med kommunikation, marknadsföring, rekrytering och marknadsanalys.

Vi vill att du har:


• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande  
• Minst två års erfarenhet av arbete med marknadsföring och/eller försäljning
• Erfarenhet från idéburen organisation eller arbete med medlemsrekrytering
• Erfarenhet av att leda andra

Det är meriterande om du har erfarenhet av:  


• Arbete med organisering bland yngre målgrupper
• Erfarenhet av att jobba med rekrytering av medarbetare
• Erfarenhet av att tala inför större grupper

För att passa in i rollen ser vi att du är driven, nytänkande och bra på att skapa relationer.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.  

Placeringsort: Stockholm 
 
För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman på telefon 072-580 61 09 alternativt via mejl: helena.hagman@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Eva Ragnarsdotter Lindbro tfn 040-10 89 18. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.


Välkommen med din ansökan senast den 23 maj!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Empatiska arbetsrättsliga rådgivare, timanställning

Ansök    Maj 6    Vårdförbundet    HR-assistent
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vårdförbundet är en facklig organis... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vårdförbundet är en facklig organisation som företräder sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.

Vi söker nu fackliga rådgivare för timanställningar med start under sommar 2024 och framåt. Som rådgivare kommer du att ge stöd och råd till våra medlemmar i frågor som rör arbetsrätt, anställningsvillkor, lönerådgivning, arbetsmiljö och karriärutveckling. Vi har öppet alla vardagar inom ramen 08:00 och 17:00 och arbetet är schemalagt med telefonpass halva tiden.

Vi söker dig som har:


• Empati och engagemang för våra medlemmars situation och behov.
• God förmåga att kommunicera och samarbeta med olika människor.
• Relevant akademisk utbildning eller studerande inom t ex juridik eller personalvetenskap eller motsvarande erfarenhet.
• Goda kunskaper om arbetsrätt och kollektivavtal.

Meriterande är om har:


• Egen erfarenhet från vården och särskilt från något av de fyra yrkesområden som Vårdförbundets medlemmar verkar inom, barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska eller sjuksköterska.
• Erfarenhet av fackligt arbete som förtroendevald eller anställd.
• Erfarenhet av att arbeta som rådgivare eller liknande.

Vi erbjuder dig:


• En meningsfull och utvecklande tjänst i en organisation som gör skillnad för vårdpersonalen.
• En trevlig arbetsmiljö med engagerade och kompetenta kollegor.
• Möjlighet att påverka ditt arbete och din arbetstid.
• Förmåner som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar.

Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige och det finns flexibilitet i varifrån du utför ditt arbete.

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa sektionschef Per Karlberg 08?14?77?83, per.karlberg@vardforbundet.se.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08?14?78?82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08?14?78?86.

Välkommen med din ansökan senast söndag 2024-05-19!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Chef till enheten Ledning och samordning

Ansök    Jan 29    Vårdförbundet    Organisationschef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. I Vårdförbundet arbetar vi med att... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.
I Vårdförbundet arbetar vi med att utveckla kansliet för att förbundet ska vara ett starkt yrkesförbund i alla arbetsmarknadssektorer som arbetar aktivt med medlemsrekrytering och facklig organisering i samspel mellan medarbetare och förtroendevalda. Vi har tagit viktiga och avgörande steg tillsammans, nått resultat och fortsätter vårt utvecklings- och förändringsarbete. 

Nu söker vi en chef till enheten Ledning och samordning. Som chef för enheten leder du en grupp med medarbetare som har självständiga och specialiserade uppdrag. I enheten finns ansvar för processer som verksamhetsplanering och uppföljning, strategiskt påverkansarbete, att stödja den demokratiska ledningen och utvecklingen av den demokratiska organisationen. Därtill finns ansvar för opinionsbildning och press, eventverksamhet, hållbarhet samt internationellt engagemang. Enheten ger stöd till förbundets politiska ledning att styra förbundet och påverka vårdens utveckling, samt till kanslichefen att driva kansliets och förbundets utveckling i tätt samspel med styrelsens processer, prioriteringar och beslut. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till kanslichef.

Ditt ledarskap tar sin utgångspunkt i förbundets och enhetens uppdrag och du förmår att prioritera och sätta kongressens och förbundsstyrelsens mål i fokus. Du har förmåga att skapa sammanhang och förståelse. Du har förmåga att tänka nytt och kan inspirera andra. Du ger och skapar tillit.

Som chef i Vårdförbundet kan du förvänta dig möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din kompetens, tid för att leda och för reflektion, delaktighet i förbundets utveckling samt stöd av närmaste chef och av kollegor.

Vi söker dig som har:


• Relevant akademisk examen inom samhällsvetenskap, statsvetenskap eller motsvarande
• Erfarenhet av att vara chef med personal- och budgetansvar
• Kunskap om och förståelse för Vårdförbundets utvecklingsprocess och de mål den ska leda till
• Erfarenhet av förändringsarbete i idéburen organisation
• Intresse av vårdens utveckling och villkoren för de som arbetar där och självklart delar du Vårdförbundets värderingar
• Meriterande: Erfarenhet av och kunskap om de demokratiska och administrativa ledningsprocesserna på Vårdförbundet


Välkommen med din ansökan senast 18 februari.

Upplysningar om tjänsten lämnas av kanslichef Linnéa Nordin, 08–147792. Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08-147882, Barbro Englesson, Unionenklubben 063-142939.Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Två Empatiska arbetsrättsliga rådgivare, tidsbegränsad anställning

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker nu två fackliga rådgivare ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker nu två fackliga rådgivare för en tidsbegränsad anställning under 2024. Som rådgivare kommer du att ge stöd och råd till våra medlemmar i frågor som rör arbetsrätt, anställningsvillkor, lönerådgivning och karriärutveckling. Vi har öppet alla vardagar inom ramen 07:30 och 17:00 och arbetet är schemalagt med telefonpass halva tiden. Du kommer också att delta i olika aktiviteter och projekt.

Vi söker dig som har:


• Empati och engagemang för våra medlemmars situation och behov
• God förmåga att kommunicera och samarbeta med olika människor
• En relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
• Goda kunskaper om arbetsrätt och kollektivavtal

Meriterande är om har:


• Egen erfarenhet från vården och särskilt från något av de fyra yrkesområden som Vårdförbundets medlemmar verkar inom, sjuksköterska, röntgensjuksköterska, biomedicinsk analytiker eller barnmorska
• Erfarenhet av fackligt arbete som förtroendevald
• Erfarenhet av att arbeta som rådgivare eller liknande

Vi erbjuder dig:


• En meningsfull och utvecklande tjänst i en organisation som gör skillnad för vårdpersonalen
• En trevlig arbetsmiljö med engagerade och kompetenta kollegor
• Möjlighet att påverka ditt arbete och din arbetstid
• Förmåner som friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar

Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige och det finns flexibilitet i varifrån du utför ditt arbete.

Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2024 med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Per Karlberg 08?14?77?83, per.karlberg@vardforbundet.se.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08?14?78?82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08?14?78?86.

Välkommen med din ansökan senast söndag 2024-01-14!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman till sektionen Privat/stat

Ansök    Dec 20    Vårdförbundet    Juridisk ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Letar du efter ett jobb där du får ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Letar du efter ett jobb där du får använda dina kunskaper i arbetsrätt och förhandling till att stötta och företräda medlemmar och förtroendevalda? Vill du arbeta både strategiskt och operativt med att tänka nytt kring organisering och rekrytering inom områden där vi vill stärka Vårdförbundets fackliga närvaro? Då kommer du att trivas som förbundsombudsman hos oss!

Som förbundsombudsman i Vårdförbundet kommer du att omhänderta medlemsärenden, förhandla med arbetsgivare samt handleda, vägleda och utbilda förtroendevalda. Du kommer att stödja förtroendevalda i deras arbete med att rekrytera och organisera medlemmar och vara del av såväl sektionens som förbundets löpande utvecklingsarbete. Hälso- och sjukvården är helt beroende av våra medlemmar för att fungera. Genom att stärka våra medlemmar i deras arbetssituation bidrar du också till att stärka hälso- och sjukvården.

Sektion Privat/Stat är en relativt ny sektion i Vårdförbundet. Sektionen startades 2020 för att utveckla och stärka förbundets arbete i privat sektor och statlig sektor. Arbetet som förbundsombudsman i sektionen är stimulerande för den som gillar att samarbeta med sina kollegor för att nå gemensamma mål men samtidigt har stor förmåga att ta egna initiativ, driva egna ärenden och är trygg med att arbeta självständigt. Ditt individuella ansvar kombineras med ett nära samspel med din chef och dina kollegor, som hjälps åt och stöttar varandra i det vardagliga arbetet när det behövs. 

Vi söker dig som: 


• har akademisk utbildning inom relevant område, till exempel personal- och arbetslivsfrågor, arbetsrätt eller samhällsvetenskapalternativt har erfarenhet som förhandlande ombudsman
• har kunskap inom arbetsrätt
• har erfarenhet av att förhandla 
• kan formulera dig väl i tal och skrift
• är en god pedagog


Meriterande är om du: 


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering  
• har erfarenhet av privat och statlig sektor, inklusive bemanningsbranschen
• har erfarenhet från eller kunskap om hälso- och sjukvården


För att trivas hos oss ser vi att du behöver vara nytänkande, ha en god problemlösningsförmåga och uppskatta att vara i ett sammanhang som är i utveckling. Du behöver också ha en god social förmåga och ett intresse för människor, då arbetet som förbundsombudsman innebär att du ofta har kontakt med människor som befinner sig i utsatta situationer.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierad bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.  

Din placeringsort är Stockholm, men andra placeringsorter kan diskuteras. Vi blandar arbete på distans med arbete från kontor och sektionen är delvis spridd geografiskt. Det förekommer resor i arbetet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Ellinor Rindevall, tfn 072-580 61 59 eller e-post: ellinor.rindevall@vardforbundet.se  

Våra fackliga företrädare når du enligt följande: 
Unionenklubben Tobias Sved, tfn 08-4532105. Akademikerföreningen Tomas Persson, tfn 08-147882

 

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2024!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman/förhandlare

Ansök    Sep 12    Vårdförbundet    Ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Har du erfarenhet av att förhandla ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Har du erfarenhet av att förhandla centrala kollektivavtal och vill ta steget till att bli en erfaren förhandlare? Vårt mål är förbättra villkor för Vårdförbundets medlemmar och yrken. Hos oss blir du en del av förhandlarteamet och är en viktig del i att tillsammans bygga långsiktiga relationer både med kollegor, andra fackliga parter och med motparter.  Arbetet som central förbundsombudsman är omväxlande, lärorikt och stimulerande. Låter det intressant? Då kan du vara den vi söker!

Tjänsten är placerad i Stockholm vid enheten Villkor och förhandling. Enheten är vägledande och svarar för förbundets samtliga centrala kollektivavtal och därtill hörande frågor med betydelse för medlemmar på uppdrag av Vårdförbundets förbundsstyrelse. Förbundets största motpart är SKR. Du är en i teamet och deltar i arbetet med att utveckla verksamheten och villkoren för Vårdförbundets medlemmar tillsammans inom enheten.

Du har en avgörande roll i att förhandla, tolka, utvärdera, utveckla och vårda våra centrala kollektivavtal.  I tjänsten ingår rådgivning grundad i avtal, arbetsrätt såsom Vårdförbundets politik till lokala förbundsombudsmän. Som förbundsombudsman är du delaktig i partsgemensamma grupper, nätverk och påverkansarbete. I arbetet ingår att ta fram skriftliga underlag samt planera och genomföra utbildningar kopplat till enhetens uppdrag. 
              

Vi söker dig som har:
- en akademisk examen
- erfarenhet av att förhandla centrala kollektivavtal
- goda kunskaper om avtal, arbetsrätt och arbetsmarknad
- hög förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt

Meriterande är om du har:
- erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar
- erfarenhet från idéburen och/eller politiskt styrd organisation
 

Som person är du ansvarstagande, drivande och lyhörd. Du tycker om att samarbeta och är social.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för mångfald i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta förhandlingschef Annelie Söderberg 08-14 77 30.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82 och Barbro Englesson, Unionenklubben, tfn 063-142939.

Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Sektionschef

Ansök    Okt 20    Vårdförbundet    Organisationschef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara med och fortsätta utv... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.
Vill du vara med och fortsätta utveckla Vårdförbundets kansliorganisation?

Vårdförbundets kansli har sedan 2020 arbetat med att utveckla kansliorganisationen för att förbundet ska vara ett starkt yrkesförbund i alla arbetsmarknadssektorer som arbetar aktivt med medlemsrekrytering och facklig organisering i samspel mellan medarbetare och förtroendevalda. Vi har tagit viktiga och avgörande steg tillsammans, nått resultat och fortsätter vårt utvecklings- och förändringsarbete.

Vi söker nu en chef till sektionen KR Nord med 14 medarbetare som befinner sig i Stockholm och andra orter inom sektionens geografiska område. Din placeringsort är i Stockholm eller Umeå men flera av medarbetarna i sektionen kommer att finnas på distans. Sektionen tillhör enheten Medlem och förtroendevald tillsammans med fyra andra sektioner.

I Vårdförbundet har vi fokus på att bli fler medlemmar och utveckla en stark facklig verksamhet på arbetsplatserna. Enheten Medlem och förtroendevald har ett viktigt uppdrag att bidra till det, liksom att ansvara för att medlems rättigheter tas tillvara. Det gör vi självklart i samspel med förtroendevalda och varje sektion ska bidra till att vi uppnår de gemensamma målsättningarna i enheten och förbundet.

Sektionen KR Nord har ansvar för att stödja och utveckla den fackliga verksamheten i regioner, kommuner, kommunala företag och kommunförbund inom sitt geografiska område, Stockholm, Uppsala, Gotland, Gävleborg, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.

Som sektionschef har du ansvar för att utveckla och leda sektionens verksamhet, både i det dagliga och i det långsiktiga arbetet. Du har budget- och personalansvar inom sektionens ansvarsområde. Arbetet sker i nära samarbete med övriga chefer i enheten och du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschef.

Som chef i Vårdförbundet kan du förvänta dig möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din kompetens, delaktighet i förbundets utveckling och stöd av närmaste chef och av kollegor.

Vi söker dig som:


• har erfarenhet av att vara chef med personal- och budgetansvar
• har relevant akademisk utbildning
• har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
• har erfarenhet av medlemsrekrytering
• är intresserad av vårdens utveckling och villkoren för de som arbetar där och självklart delar du Vårdförbundets värderingar

Meriterande är om du:


• har erfarenhet från idéburen sektor/organisation
• har erfarenhet av att ha arbetat med facklig organisering och facklig utveckling
• har erfarenhet av fackligt arbete i regional och kommunal sektor


Du har förmåga att skapa sammanhang, förståelse och att motivera andra. Du har förmåga att tänka nytt, är kreativ, nyfiken och kan inspirera andra. Du ger och skapar tillit och har förmåga att bygga och utveckla relationer.

Tjänsten är på heltid och gäller tillsvidare. Resor i tjänsten ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Karin Jisborg Hultgren 0470-76 24 33. Fackliga kontaktpersoner är Barbro Englesson, Unionenklubben, 063-14 29 39 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 10 november 2023.Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Facklig verksamhetsutvecklare

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du en person som tycker om att s... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du en person som tycker om att skapa kontakter och engagemang? Då kommer du att trivas som facklig verksamhetsutvecklare hos oss!

Vi söker en kollega till vårt team i sektionen KR Nord. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar med att skapa förutsättningar för facklig utveckling och starkare facklig organisering på arbetsplatser inom kommuner och regioner.

Ditt fokus kommer att vara att skapa engagemang på arbetsplatser och att inspirera till att fler vill vara facklig förtroendevalda inom kommunal- och regional sektor.

Du samarbetar med förtroendevalda i olika roller och uppdrag för att stödja den fackliga organiseringen och det medlemsrekryterande arbetet i Vårdförbundet.

Tjänsten som facklig verksamhetsutvecklare i Vårdförbundet är ett uppdrag i utveckling och du kommer vara med och utveckla arbetssätt och arbetsmetoder.


Vi söker dig som:


• Har erfarenhet av att arbeta med facklig organisering
• Har erfarenhet av och kunskap om medlemsrekrytering
• Har kunskaper inom arbetsmiljö- och arbetsrättsområdet
• Har B-körkort


Meriterande är om du:


• Har erfarenhet av utveckling inom idéburen organisation
• Har kunskap om och intresse för vård- eller välfärdssektorn
• Har god föreningsvana


Som person är du van att arbeta målstyrt, ser möjligheter i förändring, du bygger nätverk och utvecklar relationer och blir lätt rastlös av att sitta stilla på kontoret. I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Din placeringsort är Stockholm. I tjänsten ingår resor.

För mer information om tjänsten kontakta Johan Larson, Bitr. sektionschef tfn. 072-5806184

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.


Välkommen med din ansökan senast den 26 december!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Verksamhetscontroller

Ansök    Jun 30    Vårdförbundet    Controller
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker en engagerad och kommunika... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker en engagerad och kommunikativ Verksamhetscontroller till Vårdförbundet. Som Verksamhetscontroller kommer du att spela en central roll i förbundets ledning och styrning. Du kommer att arbeta med att sammanställa och kommunicera den övergripande berättelsen om Vårdförbundets riktning och mål samt stödja och inspirera våra avdelningar och enheter att formulera sina strategier för att nå dessa mål. För att veta att vi är på rätt väg ingår det även i tjänsten att följa upp och rapportera till ledning och förbundsstyrelse.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har förmågan att identifiera och presentera insikter som stödjer förbundets arbete. Du kommer att vara involverad i utvecklingen av vår styrmodell och målstyrning, samt samordna förbundets verksamhetsplanering och uppföljning.

Som verksamhetscontroller på Vårdförbundet ansvarar du för förbundets samlade hållbarhetsarbete, förvaltar och utvecklar förbundets position som Fair union inklusive de samarbeten förbundet ingår i kopplat till vårt hållbarhetsarbete. Du arbetar tillsammans med leverantörer för att sammanställa hållbarhetsrapport och beräkna förbundets klimatkompensation.

Vi söker dig som har:


• Relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet inom organisation/management, ekonomi, eller liknande område
• Erfarenhet av styrning och ledning i idéburna organisationer  
• Erfarenhet av att sammanställa, analysera och leverera insikter baserat på organisationens mål och prioriteringar 
• Erfarenhet av att utgöra stöd till ledningen i att identifiera målkonflikter, risker, möjligheter och potential för organisationen 
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift 

 

För att trivas i rollen behöver du vara nyfiken som person som ha lätt att skapa relationer. Du behöver både vara kommunikativ och analytisk för att kunna driva arbetet framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm. Du ingår i enheten Ledning och samordning.

För mer information kontakta enhetschef Rebecka Prentell, 08-14 78 40.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69, Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.Välkommen med din ansökan senast den 13 augusti!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Empatisk arbetsrättslig rådgivare, visstid

Ansök    Jun 30    Vårdförbundet    HR-assistent
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker nu en rådgivare till vår m... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Vi söker nu en rådgivare till vår medlemsservice Vårdförbundet Direkt. Tjänsten är en visstidsanställning med start i september.  

Jobbet innebär att ge arbetsrättslig och facklig rådgivning till medlemmar. Vi svarar på frågor om bland annat lön, yrkes- och anställningsvillkor, utveckling och karriär, arbetsmiljö och medlemskap. Vi har öppet alla vardagar inom ramen 07:30 och 17:00 och arbetet är schemalagt med telefonpass halva tiden. 

Medlemmarna ringer oss och de ställer frågor till oss från vår hemsida. Vi blir allt bättre på information som görs tillgänglig för medlemmar via moderna metoder och teknik. 

Du arbetar självständigt i nära samarbete med kollegor via Teams. 

Vi söker dig som: 


• har relevant akademiska meriter, till exempel personalvetare, jurist, utbildning från våra medlemsyrken eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet, 
• har kunskaper om arbetsmarknaden, dess lagar och avtal 
• är bra på att uttrycka dig skriftligt 
• har god datavana 
• kan möta medlemmens upplevelse och känsla med empati 

För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga. För att trivas i gruppen behöver du vara en prestigelös person som delar kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. 

Det är meriterande om du har utbildning från något av medlemmarnas fyra yrkesområden barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor eller erfarenhet som chef inom vård och omsorg. 

Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige och det finns flexibilitet i varifrån du utför ditt arbete.  

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid under ungefär ett år med början i september. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Per Karlberg 08?14?77?83, per.karlberg@vardforbundet.se. 

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08?14?78?82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08?14?78?86. 

Välkommen med din ansökan senast söndag 2023-08-13! 

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Ekonomichef

Ansök    Aug 31    Vårdförbundet    Ekonomichef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en utvecklingsorienterad eko... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.
Är du en utvecklingsorienterad ekonomichef som stimuleras och trivs i en bred och varierande roll? Här får du möjlighet att växa och utvecklas i en organisation som arbetar för viktiga frågor som är grundläggande för hela samhället. En omväxlande och stimulerande miljö där du samtidigt bidrar till den stora medlemsnyttan!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vårdförbundet arbetar för att skapa ett tydligt värde för medlemmarna och attrahera nya medlemmar så att förbundet fortsätter att stärkas och växa. Som ekonomichef är du en nyckelperson i arbetet med att utveckla och leverera ett högkvalitativt verksamhetsstöd till förbundet.

Ekonomisektionen som är en del av Administrativa enheten består av 7 engagerade medarbetare och ansvarar för Vårdförbundets redovisning, controlling, analys, rapportering, avtalshantering och kapitalförvaltning. Sektionen utvecklar effektiva och ändamålsenliga processer, rutiner och styrdokument och fungerar som rådgivare och controllers till verksamheten samt deltar i projekt och utredningar. Systemförvaltning och utveckling sker också inom sektionens ansvarsområden.

Du rapporterar till Administrativ chef och ingår i förbundets chefsgrupp där du förväntas bidra med engagemang och helhetssyn. Du har personalansvar och verksamhetsansvar för Ekonomisektionen. Som ekonomichef hos Vårdförbundet behöver du kunna växla mellan överblick och att hålla ihop detaljer. Vårdförbundet har ett större kapital och du ansvarar för förvaltningsrådet.

Den vi söker
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom företagsekonomi. Du har minst tre års chefserfarenhet med ansvar för liknande uppgifter och roll. Du har en bred och god kunskap inom ekonomistyrning, redovisning, budget och analys och intresse och stor förmåga att omvandla detta till ett ändamålsenligt och effektivt verksamhetsstöd som möter verksamhetens behov. Erfarenhet från en kunskapsorganisation eller politiskt styrd verksamhet och erfarenhet av kapitalplaceringar är meriterande. Vidare ser vi att du har kunskap om och intresse för digitalisering och utveckling av processer och arbetssätt. Du har mycket god muntlig och skriftlig förmåga.

Som ledare stimuleras du av att driva utvecklingsarbete och nå resultat tillsammans med andra. Du är en strategisk, tydlig och skicklig relationsbyggare med förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att få människor att växa. Som person är du lösningsinriktad, prestigelös och kvalitetsmedveten med ett starkt intresse för att förstå verksamhetens behov.

Välkommen med din ansökan senast 20 september.
Eventuella frågor besvaras av Administrativ chef Hanna Stenholm på 08-147767.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets hus i Stockholm. Då Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige kan vissa inrikesresor förekomma i tjänsten.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-147882, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Erfaren och vass förhandlare/förbundsombudsman

Ansök    Mar 21    Vårdförbundet    Juridisk ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Gillar du pulsen i centrala kollekt... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Gillar du pulsen i centrala kollektivavtalsförhandlingar? Är du en fena på att bygga relationer både med kollegor, andra fackliga parter och med motparter? Drivs du av att förbättra villkoren för medlemmar? Då kan du vara den vi söker. Arbetet som central förbundsombudsman är omväxlande, utmanande och stimulerande.                  

Tjänsten är placerad vid enheten Villkor och förhandling i centrala Stockholm. Enheten svarar bland annat för förbundets samtliga centrala kollektivavtal och vår största motpart är SKR. Du är en i teamet och deltar i arbetet med att utveckla verksamheten och villkoren för Vårdförbundets medlemmar. Du har en avgörande roll för arbetet med att förhandla, tolka, utvärdera, utveckla och vårda våra centrala kollektivavtal.

Du ger råd grundad i avtal, arbetsrätt och Vårdförbundets politik till lokala förbundsombudsmän. I arbetet ingår också att ta fram skriftlig information samt planera och genomföra utbildningar.

Som förbundsombudsman är du delaktig i partsgemensamma grupper, nätverk och påverkansarbete.

Vi söker dig som:
- har en akademisk examen
- har omfattande erfarenhet av att förhandla centrala kollektivavtal
- har goda kunskaper om svensk arbetsmarknad och arbetsrätt
- har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt på svenska

Meriterande är om du har:
- erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar
- har erfarenhet från idéburen och/eller politiskt styrd organisation

Som person har du en god social förmåga och tycker om att samarbeta. Du är analytisk, noggrann och ansvarstagande.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för mångfald i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta förhandlingschef Annelie Söderberg 08-14 77 30.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82 och Barbro Englesson, Unionenklubben, tfn 063-142939.

Välkommen med din ansökan senast den 16 april!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Ekonomichef

Ansök    Apr 12    Vårdförbundet    Ekonomichef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en utvecklingsorienterad eko... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.
Är du en utvecklingsorienterad ekonomichef som stimuleras och trivs i en bred och varierande roll? Här får du möjlighet att växa och utvecklas i en organisation som arbetar för viktiga frågor som är grundläggande för hela samhället. En omväxlande och stimulerande miljö där du samtidigt bidrar till den stora medlemsnyttan!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vårdförbundet arbetar för att skapa ett tydligt värde för medlemmarna och attrahera nya medlemmar så att förbundet fortsätter att stärkas och växa. Som ekonomichef är du en nyckelperson i arbetet med att leverera ett högkvalitativt verksamhetsstöd till förbundet.

Ekonomisektionen som är en del av Administrativa enheten består av 7 medarbetare och ansvarar för Vårdförbundets redovisning, controlling, analys och rapportering, avtalshantering och kapitalförvaltning. Sektionen utvecklar effektiva och ändamålsenliga processer, rutiner och styrdokument och fungerar som rådgivare och controllers till verksamheten samt deltar i projekt och utredningar på Förbundsstyrelsens och ledningens uppdrag. Systemförvaltning och utveckling sker också inom sektionens ansvarsområden.

Du rapporterar till Administrativ chef och ingår i förbundets chefsgrupp där du förväntas bidra med engagemang och helhetssyn. Du har personalansvar och verksamhetsansvar för Ekonomisektionen. Som ekonomichef hos Vårdförbundet behöver du kunna växla mellan överblick och att hålla ihop detaljer. Vårdförbundet har ett större kapital och du ansvarar för förvaltningsrådet.

Den vi söker
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom företagsekonomi. Du har minst fem års chefserfarenhet med ansvar för liknande uppgifter från en kunskapsorganisation eller politiskt styrd verksamhet. Du har mycket goda kunskaper inom redovisning, ekonomistyrning, budget och analys och intresse och förmåga att omvandla detta till ett ändamålsenligt och effektivt verksamhetsstöd för en verksamhet. Vidare ser vi att du har erfarenhet av kapitalplaceringar och kunskap om och intresse för digitalisering och utveckling av processer och arbetssätt. Du har mycket god muntlig och skriftlig förmåga.

Som ledare stimuleras du av att driva utvecklingsarbete och nå resultat tillsammans med andra. Du är en strategisk, tydlig och skicklig relationsbyggare med förmåga att skapa ett gott arbetsklimat och att få människor att växa. Som person är du lösningsinriktad, prestigelös och kvalitetsmedveten med ett starkt intresse för att förstå verksamhetens behov.

Välkommen med din ansökan senast 5 maj.

Eventuella frågor besvaras av Administrativ chef Hanna Stenholm på 08-147767.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets hus centralt i Stockholm. Då Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige kan vissa inrikesresor förekomma i tjänsten.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-147882, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Empatisk arbetsrättslig rådgivare, timvikarie

Ansök    Jun 30    Vårdförbundet    HR-assistent
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du sugen på ett extrajobb där du... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du sugen på ett extrajobb där du får möta våra medlemmar? Vi söker nu en timvikarie till vår medlemsrådgivning.  

Som rådgivare i vikariepoolen hoppar du ofta in med kort varsel och ibland med längre framförhållning då de ordinarie rådgivarna är frånvarande och omfattningen varierar därmed. Jobbet innebär att ge arbetsrättslig och facklig rådgivning till medlemmar. Vi svarar på frågor om bland annat lön, yrkes- och anställningsvillkor, utveckling och karriär, arbetsmiljö och medlemskap. Vi har öppet alla vardagar inom ramen 07:30 och 17:00 och arbetet är schemalagt med telefonpass halva tiden.  

Medlemmarna ringer oss och de ställer frågor till oss från vår hemsida. Vi blir allt bättre på information som görs tillgänglig för medlemmar via moderna metoder och teknik. 

Du arbetar självständigt i nära samarbete med kollegor via Teams. 

Vi söker dig som: 


• har akademiska meriter eller motsvarande erfarenheter av arbetsrätt (tex varit ombudsman eller motsvarande och vill ha kvar kontakten med arbetslivet)
• har erfarenhet av facklig rådgivning, kundtjänst eller motsvarande 
• har en livssituation som gör dig flexibel för snabba inhopp (tex är student eller pensionär) 
• har kunskaper om arbetsmarknaden, dess lagar och avtall
• är bra på att uttrycka dig skriftligt 
• har god datavana 
• kan möta medlemmens upplevelse och känsla med empati 

För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga. För att trivas i gruppen behöver du vara en prestigelös person som delar kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. 

Det är meriterande om du har utbildning från något av medlemmarnas fyra yrkesområden barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor eller erfarenhet som chef inom vård och omsorg. 

Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige och det finns flexibilitet i varifrån du utför ditt arbete.  

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Per Karlberg 08?14?77?83, per.karlberg@vardforbundet.se. 

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08?14?78?82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08?14?78?86. 

Välkommen med din ansökan senast söndag 2023-08-13! 

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman till sektionen Privat/Stat

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara med och rekrytera sa... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du vara med och rekrytera samt tillvarata medlemmars rättigheter och stödja förtroendevalda att utveckla sitt arbete? Är du en person som gillar att skapa kontakter och resultat genom ett prestigelöst och lyhört förhållningssätt? Då kommer du att trivas som förbundsombudsman hos oss!

Som förbundsombudsman i Vårdförbundet påverkar du hälso- och sjukvården genom att förhandla med arbetsgivare, tillvarata medlemmars rättigheter samt handleda, vägleda och utbilda förtroendevalda. Du ger råd och stöd till medlemmar och förtroendevalda i förhandlingsfrågor och arbetsrättsliga frågor. Du påverkar också genom att rekrytera medlemmar och öka den fackliga närvaron på arbetsplatserna när du stödjer förtroendevalda att utveckla den fackliga verksamheten.

Din placeringsort är Stockholm men andra placeringsorter kan diskuteras.

Vi söker dig som:


• har akademisk utbildning inom relevant område till exempel personal- och arbetslivsfrågor, arbetsrätt eller samhällsvetenskap
• har kunskap inom arbetsrätt
• har erfarenhet av att förhandla
• är en god pedagog

Meriterande är om du:


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering
• har erfarenhet av privat och statlig sektor
• har erfarenhet av konsultativt arbetssätt
• har erfarenhet från eller kunskap om hälso- och sjukvården

I arbetet som förbundsombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i utsatta situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande förhållningssätt. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. Du arbetar både självständigt och i samspel med kollegor.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Eftersom arbetet innebär resor ser vi gärna att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta tf. sektionschef Johan Larson, tfn 072-5806184 eller e-post: johan.larson@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Tobias Sved tfn 08-4532105. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

 

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdfokus söker en operativ redaktionschef

Ansök    Jan 12    Vårdförbundet    Journalist/Reporter
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 114?000 sjuksköterskor, barnmorskor, ... Visa mer
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 114?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (9 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier.  

 

Du kommer till en idérik och engagerad redaktion på tio personer och får ingå i ett sammansvetsat gäng där alla hjälps åt att göra kvalitetsjournalistik med egna vinklar. Vi gör så väl granskningar, fördjupande reportage som nyheter. För att trivas hos oss måste du vara både en lagspelare och kunna jobba självständigt. Ditt uppdrag är att vara spindeln i nätet. Du leder det dagliga arbetet med att ta fram innehåll till både print och webb i linje med Vårdfokus strategier och mål.

Vi söker dig som är en vass tidnings- och webbmakare som gör journalistik på läsarnas villkor. Som erfaren redaktör är du motorn på redaktionen och har helikopterperspektiv, koll på planeringar, överblickar och kan kombinera snabba nyhetsprioriteringar med det längre perspektivet. I rollen ingår både att göra nio printnummer om året och att, tillsammans med vår digitala redaktör, leda det dagliga nyhetsarbetet på webben. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att arbetsleda och coacha reportrarna, förbereda och genomföra nyhetsmöten och ha stenkoll på planering och deadlines. Du sätter en stor ära i framförhållning och stämmer regelbundet av mot chefredaktören. Du är tydlig och coachande och vill se reportrarna lyckas och utvecklas. Minst lika viktigt är din känsla för berättande.  Du knådar idéer, är noga med tydliga vinklar och vet vad som krävs för att fånga läsarnas intresse. Du har också känsla för det digitala och vet vad som funkar på webben och i sociala medier.

För att lyckas i rollen ska du ha:


• Dokumenterad erfarenhet av en liknade roll som redaktör eller redaktionschef på en redaktion som jobbar med papper och digitalt
• Lång erfarenhet av att framgångsrikt arbetsleda andra
• Ett coachande förhållningssätt samtidigt som du är rak och tydlig

Och vara:


• Duktigt på att prioritera och hålla ihop en grupp
• Strukturerad och ha god framförhållning
• Kvalitetsmedveten och väl förtrogen med pressetiken
• Kommunikativ, kreativ och flexibel
• Trygg i din yrkesroll

Vi ser gärna att du har erfarenhet av fackpressjournalistik och/eller vårdfrågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Din placeringsort är på Vårdförbundets hus i Stockholm. 

Vill du veta mer, kontakta: 
Michelle Wahrolén, chefredaktör, tfn 0709-42 19 43 

Fackliga företrädare är: Jonatan Westin, journalistklubben, tfn 08-14 77 50, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.

Intervjuer sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan senast den 5 februari!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Ekonomicontroller

Ansök    Feb 27    Vårdförbundet    Controller
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du erfaren och öppensinnad ekono... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.Är du erfaren och öppensinnad ekonomicontroller? Kan du konsten att få siffror att tala även för den som inte är bevandrad i ekonomi? Ja då kan det här vara drömjobbet!

Till Vårdförbundets Ekonomisektion söker vi nu en ekonomicontroller med huvudansvaret att, tillsammans med en controllerkollega, förse förbundets olika intressenter med finansiella insikter så att de i sin tur kan fatta kloka beslut till gagn för förbundets medlemmar. Vårdförbundet har en naturligt komplex organisation med både tjänstemän och fackligt förtroendevalda. Det gör att budskapet ibland måste anpassas så att det kan addera värde för den som tar emot det.

Bland arbetsuppgifterna kan nämnas


• Vara ett löpande stöd i finansiella frågor för ett antal utpekade verksamhetsansvariga
• Budget och prognosarbete
• Analysera utfall, författa kommentarer, skapa underlag och föredra ärenden i Kansliets Ledningsgrupp, Förbundets Arbetsutskott samt Förbundsstyrelsen
• Ta fram nyckeltal
• Författa instruktioner
• Göra ekonomiska utredningar och skapa beslutsunderlag inför strategiska beslut
• Hantera fullmakter till banker och fondförvaltare
• Systemförvaltning

Tjänsteresor inom landet kan förekomma till förbundets lokala verksamhetskontor. Vi har precis sjösatt Hypergene Finansiell Insikt som vårt beslutsstödsystem och vårt redovisningssystem är Visma Control.

Du ingår i Ekonomisektionen (som är en del av den administrativa enheten) där vi tillsammans är 8 medarbetare uppdelade i ansvarsområdena Controlling, Redovisning, Lokal-, Inköp- och Avtalsfrågor.

Vi söker dig som:


• har ekonomiutbildning på eftergymnasial nivå om minst 2-3 år
• har åtminstone 5 års controllererfarenhet
• har erfarenhet från ekonomiredovisning
• är analytisk
• har god pedagogik, med referens från intressenter

Det är meriterande om du har erfarenhet från idéburen organisation och systemet Hypergene.

För att trivas i tjänsten behöver du vara noggrann, uthållig och trygg i dig själv. Det är viktigt att du har en kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta med andra ansvarsområden.

För att arbeta hos oss är det också viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm.

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Hanna Stenholm, tel. 08-14 77 67.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

 

Välkommen med din ansökan senast den 19 mars!

 

Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman - Stockholm

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara delaktig i att driva... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du vara delaktig i att driva löne- och villkorsfrågor för våra medlemmar inom vården? Då kommer du att trivas som förbundsombudsman hos oss!

Vi söker en kollega till vårt team KR Nord.

Som Förbundsombudsman kommer du dagligen ge råd och stöd i arbetsrättsliga och arbetsmiljöfrågor. Du skapar viktiga strategier tillsammans med kollegor och förtroendevalda för att uppnå våra mål utifrån medlemmars lokala styrelsers förväntningar. Du förhandlar med våra motparter som är chefer och HR i regioner och kommuner.

Vi erbjuder bra kollegor, ett fint arbetsklimat, goda anställningsvillkor och ett ständigt lärande.

Din placering och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att utgå från Stockholm men vi har ett arbetsområde som är inriktat
mot kommuner och regioner från Stockholm, Uppsala, Gotland, Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå.  


Vi söker dig som:


• har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område med inriktning mot arbetsrätt, tex. personal- och arbetslivsfrågor, samhällsvetenskap eller juridik.
• har god förhandlingsvana från arbetsrättsliga förhandlingar


Meriterande är om du:


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering
• har erfarenhet från en facklig eller annan idéburen organisation


För att trivas i tjänsten behöver du tycka om att lära, utforska och arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.
Du är en person som gillar att skapa kontakter och resultat genom ett prestigelöst, lyhört och modigt förhållningssätt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Eva Ohrelius Lindberg tfn 08-453 21 24.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

 

Välkommen med din ansökan senast onsdagen den 19 oktober!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Två vikarierande rådgivare

Ansök    Okt 27    Vårdförbundet    HR-assistent
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundet söker vikarierande ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vårdförbundet söker vikarierande rådgivare till Vårdförbundet Direkt under 2023.  

Vårdförbundet Direkt är en arbetsrättslig och facklig rådgivning för medlemmar. Vi svarar på frågor om bland annat lön, yrkes- och anställningsvillkor, utveckling och karriär, arbetsmiljö och medlemskap. Vi har öppet för både medlemmar och förtroendevalda alla vardagar mellan kl. 8 och 17. De flesta medlemmar ringer oss men de ställer också frågorna till oss från vår hemsida. Vi håller på att utveckla allt bättre information på hemsidan som görs tillgänglig för medlemmar via moderna metoder och teknik. 

Du arbetar självständigt i nära samarbete med kollegor via Teams.  

Vi söker dig som: 


• har högskoleutbildning till exempel personalvetare, jurist, utbildning från våra medlemsyrken eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet,  
• har erfarenhet av facklig rådgivning, kundtjänst eller motsvarande, 
• har en pedagogisk förmåga och visar ett gott bemötande anpassat efter medlemmens situation, 
• har goda kunskaper om arbetsmarknadens lagar och avtal  
• är bra på att lyssna och skriva och 


• har god datavana.  

Det är meriterande om du har en djupare kunskap inom något arbetsrättsligt område.  

Det är också meriterande om du har utbildning från något av medlemmarnas fyra yrkesområden barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor eller erfarenhet som chef inom vård och omsorg. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen har du en god samarbetsförmåga och förmåga att strukturera och prioritera information. För att trivas i gruppen behöver du vara en prestigelös person som delar kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. 

Vårdförbundet finns på flera orter i Sverige och det finns stor flexibilitet i varifrån du utför ditt arbete. Arbetet är schemalagt med telefonpass halva tiden mellan kl. 07.30 och 17 med möjlighet att påverka schemaläggningen. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa enhetschef Per Karlberg 070-286 51 10, per.karlberg@vardforbundet.se.  

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08- 14 78 82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08-14 78 86. 

 

Välkommen med din ansökan senast söndag 2022-11-13!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Chef till sektionen Utbildning, demokrati och kommunikation

Ansök    Nov 3    Vårdförbundet    Organisationschef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara med och fortsätta ut... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du vara med och fortsätta utveckla Vårdförbundets kansliorganisation?

Vårdförbundets kansli har sedan 2020 arbetat med att utveckla kansliorganisationen för att förbundet ska vara ett starkt yrkesförbund i alla arbetsmarknadssektorer som arbetar aktivt med medlemsrekrytering och facklig organisering i samspel mellan medarbetare och förtroendevalda. Vi har tagit viktiga och avgörande steg tillsammans, nått resultat och fortsätter vårt utvecklings- och förändringsarbete.

Till Vårdförbundets enhet Medlem och förtroendevald söker vi nu en sektionschef för sektionen Utbildning, demokrati och kommunikation. Sektionen har ansvar för att i nära samspel med Vårdförbundets förtroendevalda erbjuda och utveckla utbildningar, att stödja demokratiska processer och att stödja och utveckla den medlemsnära kommunikationen. Sektionen utvecklar även metoder för rekrytering och facklig organisering med hjälp av data och analys.

Enheten Medlem och förtroendevald är indelad i fem sektioner.

Din placeringsort är på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg eller i Malmö men flera av medarbetarna i sektionen kommer att finnas på distans.

I Vårdförbundet har vi fokus på att bli fler medlemmar och utveckla en stark facklig verksamhet på arbetsplatserna. Enheten Medlem och förtroendevald har ett viktigt uppdrag att bidra till det, liksom att ansvara för att medlems rättigheter tas tillvara. Det gör vi självklart i samspel med förtroendevalda och varje sektion ska bidra till att vi uppnår de gemensamma målsättningarna i enheten och förbundet.

Som sektionschef har du ansvar för att utveckla och leda sektionens verksamhet, för att organisera, planera, prioritera och följa upp sektionens arbete både i det dagliga och i det långsiktiga arbetet med utgångspunkt i enhetens gemensamma uppdrag. Du har budget- och personalansvar inom sektionens ansvarsområde. I sektionen finns 10 medarbetare. Arbetet sker i nära samarbete med övriga chefer i enheten och du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschef.

Som chef i Vårdförbundet kan du förvänta dig möjlighet att utveckla ditt ledarskap och din kompetens, tid för att leda och för reflektion, delaktighet i förbundets utveckling, stöd av närmaste chef och av kollegor.

Vi söker dig som har erfarenhet av:


• att vara chef med personal- och budgetansvar.
• förändringsarbete
• kommunikation-/pedagogik eller utvecklingsarbete
• är intresserad av vårdens utveckling och villkoren för de som arbetar där och självklart delar du Vårdförbundets värderingar

Och som har en relevant akademisk utbildning.

Meriterande är om du:


• har erfarenhet av chefs- och ledarskap i idéburen sektor
• har erfarenhet av att leda på distans
• har erfarenhet av förändringsarbete i idéburen sektor
• har erfarenhet av medlemsrekrytering


Du har förmåga att skapa sammanhang, förståelse och att motivera andra. Du har förmåga att tänka nytt, är kreativ, nyfiken och kan inspirera andra. Du ger och skapar tillit och har förmåga att bygga och utveckla relationer.

Tjänsten är på heltid och gäller tills vidare. Resor i tjänsten ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Karin Jisborg Hultgren 0470-76 24 33. Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 27 november 2022!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Ekonomiassistent med inriktning mot reseräkningar

Ansök    Sep 16    Vårdförbundet    Ekonomiassistent
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en lyhörd ekonomiassist som... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du en lyhörd ekonomiassist som vill använda din pedagogiska ådra till att förklara och utbilda? Ja då kan det här vara drömjobbet!

Till Vårdförbundets Ekonomisektion söker vi nu en ekonomiassistent med huvudansvaret att, i systemet Flex HRM, hantera förbundets reseräkningar till förtroendevalda. Det innebär allt från hantering i system och svara på frågor till att skriva instruktionstexter och utbilda. . Du kommer även vara behjälplig med att hantera sakgranskning av förbundets leverantörsfakturor. Men inom ekonomi rör det alltid på sig så olika kul utmaningar kan hamna på ditt bord.

Du ingår i Ekonomisektionen där vi tillsammans är 8 medarbetare. Här får du utrymme att kommunicera och hjälpa Vårdförbundets förtroendevalda samt kansliets enheter och sektioner. Tjänsteresor inom landet kan förekomma till förbundets lokala verksamhetskontor.


Vi söker dig som:


• har ekonomiutbildning på minst gymnasienivå eller med motsvarande kunskap
• har jobbat åtminstone 3 år med motsvarande arbetsuppgifter
• kan processen runt hantering av reseräknings-, arvodes- och övriga kostnadsersättningar
• har erfarenhet av konteringsarbete
• har god kunskap runt lagstiftning och gängse riktlinjer för reseersättningar


Det är meriterande om du har erfarenhet från idéburen organisation och systemet Flex HRM.

För att trivas i tjänsten behöver du vara noggrann och nyfiken. Det är viktigt att du är pedagogisk och har en kommunikativ förmåga.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Malmö, Göteborg eller Stockholm.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Thorbjörn Svanholm, tel 08-14 77 52.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 9 oktober!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Statistiker med fokus på medlemsutveckling

Ansök    Jul 5    Vårdförbundet    Statistiker
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Gillar du att arbeta med siffror ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Gillar du att arbeta med siffror och vill vara en del i vårt viktiga arbete med att Vårdförbundet ska växa? Vill du följa med på vår utvecklingsresa för att ta fram, utveckla och visualisera medlemsstatistik? Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en viktig medspelare för att vi ska kunna nå våra mål. Vill du bli en av oss?   

Tjänsten innebär att ta ett stort ansvar för arbetet med vår medlemsstatistik, där du tar egna initiativ samtidigt som du bistår beställare från hela organisationen med underlag. I sektionen, enheten och andra delar av organisationen ingår du i olika samarbeten eller projekt för att vi ska åstadkomma goda resultat för positiv medlemsutveckling.  

Vi vill göra fakta och statistik mer tillgängligt för medarbetare och förtroendevalda i Vårdförbundet. Därför utvecklar vi nu bättre arbetsmetoder för datastöd, analys och verktyg för visualisering av data. Vi ser behov av en person som har förmåga att vara en del i ett sådant fortsatt utvecklingsarbete.

Tjänsten finns i sektionen Kommunikation och rekryteringsstöd där vi är 14 medarbetare. Tillsammans arbetar vi med kommunikation, marknadsföring, marknadsanalys, medlemsrekrytering och statistik.

Vi söker dig som:


• Har relevant högskoleutbildning inom statistik eller annan relevant utbildning
• Har arbetat med tillämpad statistik och kvantitativ metod
• Är kunnig i SAS eller motsvarande statistik-/analysverktyg
• Har vana av att genomföra analyser på ett stort statistiskt material från exempelvis registerdata
• Har intresse eller erfarenhet av att driva arbete inom statistik, automatisering, lagring av data, visualisering
• God förmåga att redogöra för statistiska underlag, analyser och slutsatser, i tal och skrift på svenska.

 
Meriterande är om du:


• Har erfarenhet av att arbeta med visualiseringsverktyg och visualisering av data
• Har en bakgrund inom idéburen verksamhet
• Trivs med att prata inför grupper


Som person är du självständig, noggrann och leveranssäker. I rollen förväntas du vara driftig och initiativrik, samtidigt som du ser en helhet och är flexibel. Även samarbetsförmåga är en viktig del i rollen.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.  

Placeringsort: Stockholm 
 
För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman,  
tfn 08-14 77 62 eller maila helena.hagman@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson Unionenklubben tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69 och Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Medlemskommunikatör - digital kommunikation och visuellt uttryck

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du övertygad om att bra kommu... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Är du övertygad om att bra kommunikation kan väcka engagemang och skapa förändringskraft? Vill du vara med och utveckla den digitala kommunikationen med medlemmar och förtroendevalda på ett sätt som inspirerar till stolthet, engagemang och tillhörighet i det fackliga arbetet? Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en viktig medspelare i vår utveckling.

Om tjänsten
Arbetet är både operativt och strategiskt inom ett brett fält. Huvudfokus ligger på digital kommunikation och utveckling inom det området. Medie- och textproduktion varvas med längre uppdrag tillsammans med de närmaste kollegorna och alltid i nära samspel med förtroendevalda. Du deltar även i förbundets rekryteringsinsatser och marknadsför rekryteringsaktiviteter.

I sektionen Utbildning, demokrati och kommunikation är vi tio medarbetare som tillsammans arbetar med medlemskommunikation, medlemsrekrytering, facklig utbildning och organisationsutveckling. Sektionen har medarbetare i Göteborg, Linköping, Malmö och Stockholm. Vi tillhör enheten för Medlem och förtroendevald som samlar stöd till medlemmar och förtroendevalda i hela landet.  

Om du känner igen dig i följande beskrivning, har du stora möjligheter att bli vår nya kollega
Jag är en initiativrik och leveranssäker kommunikatör med eget driv som gillar att jobba både självständigt och i team. Med hjälp av erfarenhet och bred kompetens skapar jag innehåll och producerar kommunikation för olika kanaler, både på eget initiativ och på beställning. Jag hittar snabbt kärnan i ett budskap, och omarbetar det till säljande och intressant innehåll riktat till olika målgrupper. Digital kommunikation är min hemmaplan och jag har stor erfarenhet av att jobba med webb, bild, visuell identitet och sociala medier. Jag kommer bidra både till digital utveckling och jobba för att skapa ett tydligt formspråk.

Vi vill att du har:


• Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande
• Erfarenhet från idéburen sektor, antingen som medarbetare eller som förtroendevald
• Kunskap att hantera webbpubliceringsverktyg, gärna EpiServer

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av kommunikation inom arbetsmiljö, arbetsmarknad och samhällsfrågor
• Erfarenhet av medlemsrekrytering
• Erfarenhet av Photoshop och In-design

 För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Placeringsort: Göteborg, Malmö eller Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Karin Jisborg Hultgren tfn 0470-76 24 33 eller kanslichef Linnéa Nordin tfn 08-14 77 92.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-04

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman

Ansök    Jul 1    Vårdförbundet    HR-konsult/PA-konsult
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara med och påverka föru... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du vara med och påverka förutsättningarna i hälso- och sjukvården, tillvarata medlemmars rättigheter och stödja förtroendevalda att utveckla sitt arbete? Är du en person som gillar att skapa kontakter och resultat genom ett prestigelöst, lyhört och modigt förhållningssätt? Då kommer du att trivas som förbundsombudsman hos oss!

Nu finns möjligheten att bli en del av vårt ombudsmannateam i enheten Medlem och förtroendevald i Vårdförbundet. Du kommer att vara placerad i enheten och arbeta för sektioner såväl mot privat och statlig sektor som mot kommuner och regioner, med början i sektionen Privat och stat

Som förbundsombudsman i Vårdförbundet påverkar du hälso- och sjukvården genom att förhandla med arbetsgivare, tillvarata medlemmars rättigheter samt handleda, vägleda och utbilda förtroendevalda. Du ger råd och stöd till medlemmar och förtroendevalda i förhandlingsfrågor och arbetsrättsliga frågor. Du påverkar också genom att rekrytera medlemmar och öka den fackliga närvaron på arbetsplatserna när du stödjer förtroendevalda att utveckla den fackliga verksamheten.

Vi söker dig som:


• har akademisk utbildning inom relevant område t ex personal- och arbetslivsfrågor, arbetsrätt eller samhällsvetenskap
• har erfarenhet av att förhandla
• är en god pedagogMeriterande är om du:


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering 
• har erfarenhet av konsultativt arbetssätt.
• har erfarenhet från eller kunskap om hälso- och sjukvården


I arbetet som förbundsombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i utsatta situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande förhållningssätt. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. Du arbetar både självständigt och i samspel med kollegor.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten. Eftersom arbetet innebär resor ser vi gärna att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med tillträde så snart som möjligt, med placeringsort Malmö, Göteborg eller Stockholm. Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef/sektionschef Karin Jisborg Hultgren, via e-post: karin.jisborg.hultgren@vardforbundet.se alternativt skickar du ett sms på mobiltelefonnummer 070-250 77 73 så kontaktar Karin dig

Fackliga företrädare på Vårdförbundet: Unionenklubben Barbro Englesson tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69 eller Tobias Sved 08-453 21 05. Akademikerföreningen Tomas Persson tfn 08-14 78 82.Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti 2022!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Yrkeshandläggare för röntgensjuksköterskor

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vården är i ett systemskifte att... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Vården är i ett systemskifte att ställa om till en personcentrerad nära vård med målet att uppnå en god och nära vård med jämlik hälsa. Vårdförbundet är också mitt i ett intensivt arbete för att möta medlemmars behov som bidrar till yrkes- och karriärutveckling i en hälsosam vårdmiljö. Är du en erfaren röntgensjuksköterska som vill påverka hälso- och sjukvårdens utveckling och tillsammans med Vårdförbundets medlemmar och förtroendevalda fortsätta driva röntgensjuksköterskans professionsfrågor samt vara med i utvecklingen att möta medlemmars behov? Då kan du vara den vi söker!

Rollen som yrkeshandläggare innebär både strategiskt och operativt arbete med stora möjligheter att påverka och göra skillnad för medlemmarna. Du arbetar för att förbättra röntgensjuksköterskors möjlighet till utbildning, villkor och förutsättningar i arbetet och kommer att samarbeta med professionsorganisationer, internationella yrkesorganisationer, myndigheter, team med kollegor, medlemmar och förtroendevalda i hela landet.

Ditt uppdrag är att delta i idéutveckling och bidra med nya perspektiv kring hur röntgensjuksköterskans yrkesområde påverkar och påverkas av hälso- och sjukvården. Du formar och utvecklar strategier, bereder underlag samt gör analyser och framtidsbedömningar kring professionsfrågor och hälso- och sjukvårdens utveckling.

För att trivas i rollen behöver du vara en initiativrik person som utifrån ditt engagemang vill driva och utveckla röntgensjuksköterskans professionsfrågor och hälso- och sjukvårdens utveckling.

Vi vill att du:


• är en erfaren röntgensjuksköterska med kunskap om yrkets utmaningar kopplat till hälso- och sjukvårdens utveckling
• har erfarenhet av att bevaka/utreda/handlägga/skriva om ett ämnesområde eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelskaMeriterande är om du:                                                                                                                          


• har nätverk inom röntgensjuksköterskeområdet på olika nivåer
• har kunskap och erfarenhet inom personcentrerad vård
• är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet


Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är lösnings- och utvecklingsinriktad, kan arbeta självständigt, men även i team i olika konstellationer.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Villkor och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas) med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm. Annan ort kan diskuteras.

För mer information om tjänsten kontakta chef för enheten Yrke och Vårdutveckling Marlene Furbeck på 072-5806169. Skicka gärna sms så ringer vi upp dig!

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är:
Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.
Barbro Englesson, tfn 063-14 29 39 eller Tobias Sved tfn 08-453 21 05, Unionenklubben.

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti. Visa mindre

Utredare

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du bidra till att utveckla ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Vill du bidra till att utveckla hälso- och sjukvården och förbättra förutsättningarna för sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor? Har du erfarenhet av utredningsarbete och goda kunskaper om utredningsmetodik? Då kan du vara den kollega vi söker till enheten Yrke och Vårdutveckling.

Som utredare kommer du att, självständigt och i samarbete med andra medarbetare med olika kompetenser, kartlägga, följa upp, utvärdera och analysera hälso- och sjukvården. Du bidrar särskilt till att lyfta fram det som påverkar Vårdförbundets fyra livsviktiga yrken. Det kan exempelvis handla om kompetensförsörjning, utbildningsfrågor, patientsäkerhet samt mycket annat som har betydelse för professionerna och hälso- och sjukvårdens utveckling. Arbetet kan ske individuellt eller i projektform. Samarbeten förekommer även med medlemmar och förtroendevalda, myndigheter och intresseorganisationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter• Bedriva utredningsarbete och bereda underlag
• Genomföra enkäter, kvalitativ och kvantitativ insamling av data
• Göra analyser, skriva rapporter
• Kontinuerlig omvärldsbevakning
• Ta fram förslag på strategier som påverkar Hälso- och sjukvårdens område och Vårdförbundets fyra livsviktiga yrken


För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och ha en god analytisk förmåga. Analyserna är ofta en del i Vårdförbundets strategiska arbete. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är lösnings- och utvecklingsinriktad och kan arbeta självständigt, men även i team i olika konstellationer.

Vi vill att du:


• har en akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan erfarenhet / utbildning som bedöms likvärdig
• har intresse för och gärna erfarenhet från hälso- och sjukvårdens utveckling
• har kunskaper i utredningsmetodik och erfarenhet av utvärderings- och utredningsarbete och att ta fram underlag
• är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelskaMeriterande är om du:                                                                                                                          


• har kunskaper i hälsoekonomi
• har erfarenhet av metoder för omvärldsbevakning
• har erfarenhet av att arbeta med enkäter
• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Villkor och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas) med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm. Annan ort kan diskuteras.

För mer information om tjänsten kontakta chef för enheten Yrke och Vårdutveckling Marlene Furbeck tel. 072-580 61 69. Skicka gärna sms så ringer vi upp dig!

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är:
Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.
Barbro Englesson, tfn 063-14 29 39 eller Tobias Sved 08-453 21 05 Unionenklubben.

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti. Visa mindre

Vass redigerare/formgivare

Ansök    Jun 21    Vårdförbundet    Journalist/Reporter
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett sammansvetsat gäng där all... Visa mer
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier.

Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett sammansvetsat gäng där alla hjälps åt att göra kvalitetsjournalistik. För att trivas hos oss måste du vara både en lagspelare och kunna jobba självständigt. Ditt huvudsakliga uppdrag är att formge papperstidningen, hjälpa till att sätta rubriker, göra viss nyhetsgrafik och ansvara för bildrepro. Vi jobbar i Indesign och har precis gjort om vår layout. Du får även göra infografik och bildredigering till webben och publicera i Wordpress.  Vi utvecklar kontinuerligt alla våra kanaler för att kunna jobba kanaloberoende.

 

Vi söker dig som är en rutinerad och kreativ redigerare/layoutare. Du är kvalitetsmedveten och har förmågan att förpacka vår journalistik så att den överraskar och lockar till läsning. Du är också vår bildredaktör och ansvarar för vårt digitala bildarkiv, beställer bilder från fotografer och illustratörer samt har kontakt med tryckeri och annonssäljare.

 

Vi söker dig som:


• Har aktuell erfarenhet från liknande jobb
• Är skicklig i programmen Indesign, Photoshop och Illustrator
• Har journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet
• Är kreativ
• Är effektiv och självgående
• Är strukturerad
• Är kommunikativ och lätt kan samarbeta med andra

 

Det är ett plus om du också har goda kunskaper i:


• Redigering av ljud och rörlig bild
• Premiere Pro och After Effects

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med tillträde under hösten 2022.
Din placeringsort är på Vårdförbundets hus i Stockholm.

 

Vill du veta mer, kontakta: 

Michelle Wahrolén, chefredaktör, tfn 0709-42 19 43 

Gertrud Svensén, redaktionschef, tfn 08-14 78 18

 

Fackliga företrädare är: Jonatan Westin, journalistklubben, tfn 08-14 77 50, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.

 

Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti! Visa mindre

Organisationssekreterare

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Har du ett stort engagemang för i... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Har du ett stort engagemang för idéburen verksamhet, är bra på att skapa nätverk och bygga relationer samt stimuleras av utvecklingsarbete? Då kan det vara dig vi söker!

Som organisationssekreterare arbetar du nära förbundssekreteraren och den förtroendevalda ledningen. En stor del av tjänsten utgörs av att vara ett stöd till Vårdförbundets studentstyrelse och utveckling av Vårdförbundets studentverksamhet. Tillsammans med studentstyrelsen identifierar du utvecklingsområden och stöttar studentstyrelsens processer.

Organisationssekreteraren utgör ett stöd till Vårdförbundets presidium och har egen sakkunskap i frågor om facklig organisering och medlemsrekrytering. Du arbetar med samordning av den politiska ledningens besök på arbetsplatser. Du samarbetar med kollegor kring analys och för att identifiera utvecklingsområden kopplade till organisering och rekrytering för ökat genomslag för förbundets strategier och mål.    

Som organisationssekreterare deltar du i olika utvecklingsprojekt kopplade till organisation, engagemang, rekrytering eller andra närliggande frågor.

Vi söker dig som:


• har högskoleutbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet  
• har bakgrund från annan idéburen organisation, gärna en facklig sådan
• har arbetat med utvecklingsprojekt i idéburen verksamhet  
• har arbetat med frågor kopplade till engagemang, organisering och rekrytering
• uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska

Du har en god samarbetsförmåga och är en person som lätt skapar engagemang hos andra. Både strategiska och operativa arbetsuppgifter är något du trivs med. Du stimuleras av att driva utvecklingsarbete och nå resultat tillsammans med andra.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm. Du ingår i enheten Ledning och samordning.

För mer information kontakta enhetschef Rebecka Prentell, 08-14 78 40.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39, 073-679 86 69, Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.
Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman till sektion KR Nord

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du arbeta med arbetsrätt, fö... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du arbeta med arbetsrätt, förhandling och har ett intresse för fackliga frågor?
Är du en person som gillar att skapa kontakter och resultat genom ett prestigelöst, lyhört
och modigt förhållningssätt? Då kommer du att trivas som förbundsombudsman hos oss!

Vi behöver nu en kollega till vårt team KR Nord som har ett arbetsområde som är inriktat
mot kommuner och regioner från Stockholm, Uppsala, Gotland till Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå. Din placering blir i Stockholm.

Som Förbundsombudsman kommer du dagligen ge råd och stöd i arbetsrättsliga och arbetsmiljöfrågor. Du skapar viktiga strategier tillsammans med kollegor och förtroendevalda för att uppnå våra mål utifrån medlemmars lokala styrelsers förväntningar. Du förhandlar med våra motparter som är chefer och HR i regioner och kommuner.

Det är viktigt att du tycker att det är roligt att arbeta målinriktat, proaktivt, medlemsnära och uppsökande. Du bidrar med ett rekryterande arbetssätt så att vi ökar den fackliga närvaron
på arbetsplatser, det förutsätter att du tycker om att träffa förtroendevalda och medlemmar i deras arbetsmiljö.


Vi söker dig som:


• har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område med inriktning mot arbetsrätt, tex. personal- och arbetslivsfrågor, samhällsvetenskap eller juridik.
• har god förhandlingsvana från arbetsrättsliga förhandlingar


Meriterande är om du:


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering
• har erfarenhet från en facklig eller annan idéburen organisation
• har erfarenhet av att skapa och hålla i utbildningar

 
Vi söker dig som är relationsskapande, som har mod och förmåga att driva frågor framåt och som tänker på organisering och rekrytering i det dagliga arbetet. Du har förmåga att självständigt och i samarbete med andra ta ansvar, leverera och följa upp.
Du har förmåga att entusiasmera, engagera och stärka förtroendevalda och medlemmar.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierande bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Eva Ohrelius Lindberg tfn 08-453 21 24, bitr.sektionschef Johan Larson tfn 090-706419.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Henrik Johansson, Akademikerföreningen, tfn 090-706415, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 1 maj!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Yrkeshandläggare för sjuksköterskor

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en erfaren sjuksköterska so... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du en erfaren sjuksköterska som vill påverka hälso- och sjukvårdens utveckling och tillsammans med Vårdförbundets medlemmar och förtroendevalda fortsätta driva sjuksköterskans professionsfrågor? Vården är i ett systemskifte att ställa om till en personcentrerad nära vård med målet att uppnå en god och nära vård med jämlik hälsa.

I Hälso- och sjukvården har sjuksköterskor nyckelfunktioner och kompetens för att leda och utveckla omvårdnad. Sjuksköterskor medverkar med sin yrkeskunskap och kompetens till utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård. Vårdförbundet är mitt i ett intensivt arbete för att möta medlemmars behov och bidrar till yrkes- och karriärutveckling i en hälsosam vårdmiljö. Vill du vara med i denna utveckling, då kan du vara den vi söker!

Rollen

Rollen innebär både strategiskt och operativt arbete. Du är sakkunnig och uppdraget är brett samtidigt som du ges utrymme att fördjupa dig inom området. Du välkomnas till en roll med stora möjligheter att påverka och göra skillnad.

Som yrkeshandläggare arbetar du för att förbättra sjuksköterskors möjlighet till utbildning, villkor och förutsättningar i arbetet. Du kommer att samarbeta med professionsorganisationer, myndigheter, team med kollegor, medlemmar och förtroendevalda i hela landet.

För att trivas i rollen behöver du vara en initiativrik person som utifrån ditt stora engagemang i sjuksköterskefrågor vill driva och utveckla sjuksköterskans professionsfrågor och hälso- och sjukvårdens utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du samarbetar och skapar arenor har dialog med förtroendevalda, medlemmar och andra intressenter. Vi söker dig som är väl insatt i och har intresse för professionsutveckling, förutsättningar och villkor kopplad till hälso- och sjukvården. Ditt uppdrag är att delta i idéutveckling och bidra med nya perspektiv kring hur sjuksköterskans yrkesområde påverkar och påverkas av hälso- och sjukvården. Du formar och utvecklar strategier, bereder underlag samt göra analyser och framtidsbedömningar kring professionsfrågor och hälso- och sjukvårdens utveckling. I uppdraget ingår även att agera sakkunnig inom området såväl internt som externt. Du bidrar till att rekrytera fler medlemmar och arbetar för att förverkliga Vårdförbundets vårdpolitik. Samarbete med internationella yrkesorganisationer kan förekomma i uppdraget.


Vi vill att du:


• är en erfaren sjuksköterska med kunskap om yrkets utmaningar kopplat till hälso- och sjukvårdens utveckling
• har erfarenhet av att bevaka/utreda/handlägga/skriva om ett ämnesområde eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• agerar sakkunnig inom kunskapsområdet i interna och externa processer
• är van användare av digitala verktyg
• har upparbetade nätverk inom sjuksköterskeområdet på olika nivåer
• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet
• uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 

Meriterande är om du:                                                                                                                           


• har kunskap om och erfarenhet av utbildningsfrågor
• har en magisterexamen i omvårdnad
• har kunskap och erfarenhet inom personcentrerad vård
• har erfarenhet av att arbeta utifrån ett medlemsrekryterande perspektiv
• är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet

 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är lösnings- och utvecklingsinriktad, kan arbeta självständigt, men även i team i olika konstellationer. Du behöver vara kommunikativ och ha en social förmåga. Du behöver också vara uthållig i arbetet med långsiktigt påverkansarbete.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Villkor och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas) med tillträde enligt överenskommelse. Placering är på enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm. Annan ort kan diskuteras.

För mer information om tjänsten kontakta chef för enheten Yrke och Vårdutveckling Marlene Furbeck tel 072-5806169.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.

 

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 3 april! Visa mindre

Chefsspecialist

Ansök    Mar 15    Vårdförbundet    Omsorgschef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en chef eller ledare som br... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du en chef eller ledare som brinner för vårdens ledarskap och tillsammans med Vårdförbundets chef och ledarmedlemmar vill fortsätta utveckla Vårdförbundet chef?

Vården är i ett systemskifte att ställa om till en personcentrerad nära vård med målet att uppnå en god och nära vård med jämlik hälsa. Medlemmar i Vårdförbundet inte minst chefs-och ledarmedlemmar har nyckelfunktioner i hälso-och sjukvården och bidrar med sin yrkeskunskap och kompetens till utvecklingen av framtidens hälso-och sjukvård. Vårdförbundet är mitt i ett intensivt arbete för att möta medlemmars behov av och bidra till yrkes- och karriärutveckling i en hälsosam vårdmiljö.

Vill du vara med i denna utveckling, då kan du vara den vi söker!

För att möta chef- och ledarmedlemmars behov finns Vårdförbundet chef. En del av innehållet i Vårdförbundet chef är digitala tjänster, ledarutveckling genom vårt ledarskapsprogram, coaching och stöd. Vi skapar mötesplatser och nätverk för chefer och ledare som tillvaratar medlemmarnas intressen.

Rollen

Rollen innebär både strategiskt och operativt arbete. Du är sakkunnig och uppdraget är brett och du ser helheten samtidigt som du ges utrymme att fördjupa dig inom området. Du välkomnas till en roll med stora möjligheter att påverka och göra skillnad. Vi utvecklar Vårdförbundet tillsammans.

Du kommer att samarbeta med team av kollegor, medlemmar och förtroendevalda i hela landet. Ni är två chefsspecialister som arbetar nära varandra.

För att trivas i rollen tror vi att du behöver vara initiativrik och kunna kommunicera tydligt utifrån din kunskap och ditt engagemang.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du samarbetar och har dialog med förtroendevalda, medlemmar och andra intressenter. Som chefsspecialist utvecklar du Vårdförbundet chef. Vi söker dig som är väl insatt i och har intresse för chefer och ledares utveckling, förutsättningar och villkor kopplad till hälso- och sjukvården. Du ger råd och stöd till chef- och ledarmedlemmar och ansvarar för Vårdförbundets ledarskapsutbildning.

Ditt uppdrag är att delta i idéutveckling och bidrar med nya perspektiv kring hur uppdraget som chef och ledare påverkar och påverkas av hälso- och sjukvårdens utveckling. Du formar och utvecklar strategier, bereder underlag samt göra analyser och framtidsbedömningar kring chef och ledarfrågor. I uppdraget ingår även att agera sakkunnig i chef och ledarfrågor såväl internt som externt. Du påverkar, arbetar för att rekrytera fler chefer och ledarmedlemmar och bidrar till att förverkliga Vårdförbundets idé om vårdens ledarskap.


Vi vill att du


• har utbildning från något av våra fyra medlemsyrken
• har erfarenhet som chef eller ledare med kunskap om utmaningar som finns i hälso- och sjukvården
• har erfarenhet av att skapa och organisera olika former för engagemang, exempelvis nätverk
• har erfarenhet av att bevaka/utreda/handlägga/skriva om ett ämnesområde
• är van användare av digitala verktyg för möten och webbinarium

 

Meriterande är om du:      


• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet
• har erfarenhet av projektledning och/eller att arrangera utbildningar
• har erfarenhet eller utbildning inom coachning
• har kunskap och erfarenhet inom personcentrerad vård
• har erfarenhet att arbeta utifrån ett medlemsrekryterande perspektiv
• är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet

 

Personliga förmågor

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är lösnings- och utvecklingsinriktad, kan arbeta självständig, men även i team i olika konstellationer. Du behöver kommunicera tydligt, vara pedagogisk skapa kontakter och underhålla relationer. Du behöver också vara uthållig i arbetet med långsiktigt påverkansarbete.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Villkor och kontakt
Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas) med tillträde enligt överenskommelse. Placering är i enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm. Annan ort kan diskuteras.

För mer information om tjänsten kontakta chef för enheten Yrke och Vårdutveckling Marlene Furbeck tel 072–5806169.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.

 

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 3 april!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

IT-tekniker till supporten

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du en serviceinriktad IT-tekni... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du en serviceinriktad IT-tekniker som trivs i en idéburen organisation? Då är det dig vi söker!

Vi har startat vår digitala resa och har många intressanta pågående projekt. Vi är lokaliserade i centrala delarna av Stockholms city, i ett nyrenoverat modernt kontor.

Rollen är bred och varierade, arbetsuppgifter kommer i första hand hanteras via telefon och support-portal från slutanvändare. Ärendena är av varierande karaktär och du kommer att arbeta med felsökning och problemlösning samt eventuellt eskalera vissa ärenden vidare.

Du kommer att vara del av ett härligt och mycket engagerat team där du erbjuds en viktig roll och där du får möjlighet att bidra med dina kunskaper och påverka vår digitala resa.

Du kommer att supportera O365-applikationer, Windows 10, göra ominstallationer, hantera nätverksrelaterade problem, telefonabonnemang, administrera behörigheter och rättigheter i AD/Active Directory.

Du kommer att arbeta med IT-support till förbundets användare. Du tillhör supportgruppen och rapporterar till sektionschefen.


Ditt uppdrag

Arbetsuppgifterna inom 1st line support varierar men innefattar:


• Support av hårdvara och mjukvara, både PC, ipad och smartphone
• Att utföra installationer
• Att vägleda och supportera användare genom ärendehanteringssystemet ServiceNow, telefon
• Att självständigt felsöka och åtgärda tekniska problem inom klientdator och mobiltelefoni
• Att skapa, avsluta och förändra användare och behörigheter till IT-system
• Hantera beställningar hos leverantör i relation till telefoni, klientdatorer och viss programvara


Vi söker dig som:


• har relevant gymnasial utbildning, eller motsvarande
• har minst 4 års dokumenterad erfarenhet av arbete som supporttekniker alt on-site med liknande arbetsuppgifter
• har stor vana av att samarbeta och att bemöta olika typer av IT-användare
• har god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och i skrift
• har god kunskap om Active Directory
• har stor erfarenhet av Windows 10
• har god kunskap av Office 365


Meritande är om du har:


• erfarenhet av Azure
• erfarenhet av ITIL och dokumentationsarbete
• erfarenheter av LEAN

För att trivas i rollen har du ett genuint intresse för support och värderar god service högt. Du är noggrann och har en mycket god problemlösningsförmåga.

Du bidrar till ett gott samarbetsklimat och delar Vårdförbundets värderingar. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Din placering blir inom sektionen Support och service på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sektionschef Johan Hallqvist, e-mejl johan.hallqvist@vardforbundet.se eller tfn 08-14 77 63.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars 2022!


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Erfaren marknadsanalytiker och projektledare

Ansök    Jul 2    Vårdförbundet    Marknadsanalytiker
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du ta nästa steg i din utvec... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du ta nästa steg i din utveckling som marknadsanalytiker och projektledare? Nu startar Vårdförbundet en ny marknadsanalysfunktion och du kommer ha stort inflytande över hur den utformas. Genom marknadsanalys vill vi öka kunskapen om befintliga och möjliga medlemmar i Vårdförbundet och använda den för att utveckla medlemsnyttan. Vi erbjuder dig ett förändringssuget team där du blir en viktig medspelare i vår utveckling. Vill du bli en av oss?  

Om tjänsten
Som marknadsanalytiker i Vårdförbundet kommer du att ansvara för att identifiera, initiera och genomföra medlemsorienterade analyser, djupdykningar och undersökningar samt förmedla relevanta insikter till Vårdförbundets medarbetare och förtroendevalda.

Du delar och sprider kunskap om nuvarande och potentiella medlemmar till Vårdförbundets olika interna målgrupper. Att ansvara för Vårdförbundets medlemsundersökning, segmenteringsanalyser samt sammanställa andra informationskällor till insikter som bidrar till utveckling och förbättring av verksamheten ingår också i tjänstens uppdrag. Du kommer också att arbeta med att förankra och motivera till ett faktabaserat och datadrivet arbetssätt i organisationen

Att hålla utbildningar, föra dialoger samt projektleda arbetsgrupper kan också förekomma inom ramen för tjänsten.


Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
Jag är nyfiken och drivs av ett engagemang för att sätta människors beteenden och behov i centrum för utveckling av verksamhet och service.  Jag gillar att tänka och agera i nya banor för att ständigt hitta vägar till förbättring. Att dela kunskap och bidra till inspiration och nytänkande i samarbete med andra motiverar mig.  Att skapa resultat är viktigt för mig och jag trivs med att varva teamarbete   med självständigt arbete med siffror, analys och fördjupning.


Vi söker dig som har:


• Relevant högskoleexamen inom ekonomi/marknadsföring Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet av liknande roller/arbetsuppgifter
• Erfarenhet av driva, projektleda och genomföra marknadsundersökningar
• Erfarenhet av dataanalys av större datamängder
• Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom marknadsanalys
• Erfarenhet av att arbeta med analys- och visualiseringsverktyg

 

Meriterande är om du:


• Studier inom statistik eller liknande
• Erfarenhet av idéburen sektor

 

Våra värderingar
För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på sektionen Kommunikation och rekryteringsstöd, Vårdförbundets kansli i centrala Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman tfn 08-14 77 62 (5-9 juli samt 9-22 augusti) eller kommunikationschef Anna-kari Modin 072-580 61 30 (12 – 23 juli).Fackliga företrädare på Vårdförbundet når du så här:
Unionenklubben; unionenklubbstyrelsen@vardforbundet.se

Akademikerföreningen; Tomas Persson, 08-14 78 82 t.o.m. 2 juli och efter 9 augusti.

 

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti!


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdfokus söker vass och erfaren arbetsmarknadsreporter

Ansök    Nov 18    Vårdförbundet    Journalist/Reporter
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett sammansvetsat gäng där all... Visa mer
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier.

Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett sammansvetsat gäng där alla hjälps åt att göra kvalitetsjournalistik med egna vinklar. För att trivas  hos oss måste du vara både en lagspelare och kunna jobba självständigt. Ditt uppdrag är att skriva artiklar och göra journalistik som når brett ut bland läsarna i alla våra kanaler.

Vi söker dig som är en rutinerad och erfaren reporter och har goda kunskaper om arbetsmarknadsfrågor och fackliga frågor men också lätt kan skriva om andra ämnen. Du är kvalitetsmedveten, samhällsintresserad och gör journalistik som träffar rätt i målgruppen. 

Vi vill att du: 


• Har journalistutbildning samt flera års aktuell erfarenhet
• Har god kunskap om arbetsmarknadsfrågor, som avtal, arbetsmiljö och lön
• Har erfarenhet av och med lätt hand kan skriva om flera olika ämnen
• Har vana och skicklighet att jobba med både print och digitalt
• Behärskar alla journalistikens genrer,du kan skriva såväl djuplodande granskningar som levande reportage och korta nyhetsartiklar


Och är:


• Läsarorienterad
• En god stilist 
• Kommunikativ, kreativ och flexibel
• Självgående
• Samarbetsvillig

 

Extra bonus är om du har kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor samt om du har erfarenhet av att jobba med databasjournalistik.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde den 15 februari eller enligt överenskommelse. Din placeringsort är på Vårdförbundets hus i Stockholm.

 Vill du veta mer, kontakta: 

Michelle Wahrolén, chefredaktör, tfn 0709-42 19 43 

Gertrud Svensén, redaktionschef, tfn 0702-79 87 35

Fackliga företrädare är: Jonatan Westin, journalistklubben, tfn 08-14 77 50, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82.

 

Välkommen med din ansökan senast den 5 december!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Erfaren marknadsanalytiker och projektledare

Ansök    Jul 2    Vårdförbundet    Marknadsanalytiker
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du ta nästa steg i din utvec... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du ta nästa steg i din utveckling som marknadsanalytiker och projektledare? Nu startar Vårdförbundet en ny marknadsanalysfunktion och du kommer ha stort inflytande över hur den utformas. Genom marknadsanalys vill vi öka kunskapen om befintliga och möjliga medlemmar i Vårdförbundet och använda den för att utveckla medlemsnyttan. Vi erbjuder dig ett förändringssuget team där du blir en viktig medspelare i vår utveckling. Vill du bli en av oss?  

Om tjänsten
Som marknadsanalytiker i Vårdförbundet kommer du att ansvara för att identifiera, initiera och genomföra medlemsorienterade analyser, djupdykningar och undersökningar samt förmedla relevanta insikter till Vårdförbundets medarbetare och förtroendevalda.

Du delar och sprider kunskap om nuvarande och potentiella medlemmar till Vårdförbundets olika interna målgrupper. Att ansvara för Vårdförbundets medlemsundersökning, segmenteringsanalyser samt sammanställa andra informationskällor till insikter som bidrar till utveckling och förbättring av verksamheten ingår också i tjänstens uppdrag. Du kommer också att arbeta med att förankra och motivera till ett faktabaserat och datadrivet arbetssätt i organisationen

Att hålla utbildningar, föra dialoger samt projektleda arbetsgrupper kan också förekomma inom ramen för tjänsten.


Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
Jag är nyfiken och drivs av ett engagemang för att sätta människors beteenden och behov i centrum för utveckling av verksamhet och service.  Jag gillar att tänka och agera i nya banor för att ständigt hitta vägar till förbättring. Att dela kunskap och bidra till inspiration och nytänkande i samarbete med andra motiverar mig.  Att skapa resultat är viktigt för mig och jag trivs med att varva teamarbete   med självständigt arbete med siffror, analys och fördjupning.


Vi söker dig som har:


• Relevant högskoleexamen inom ekonomi/marknadsföring
• Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet av liknande roller/arbetsuppgifter
• Erfarenhet av driva, projektleda och genomföra marknadsundersökningar
• Erfarenhet av dataanalys av större datamängder
• Erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom marknadsanalys
• Erfarenhet av att arbeta med analys- och visualiseringsverktyg

 

Meriterande är om du:


• Studier inom statistik eller liknande
• Erfarenhet av idéburen sektor

 

Våra värderingar
För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på sektionen Kommunikation och rekryteringsstöd, Vårdförbundets kansli i centrala Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman tfn 08-14 77 62 (5-9 juli samt 9-22 augusti) eller kommunikationschef Anna-kari Modin 072-580 61 30 (12 – 23 juli).Fackliga företrädare på Vårdförbundet når du så här:
Unionenklubben; unionenklubbstyrelsen@vardforbundet.se

Akademikerföreningen; Tomas Persson, 08-14 78 82 t.o.m. 2 juli och efter 9 augusti.

 

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti!


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman till sektionen Privat/stat

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du vara med och påverka föru... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du vara med och påverka förutsättningarna i hälso- och sjukvården, tillvarata medlemmars rättigheter och stödja förtroendevalda att utveckla sitt arbete? Då kan arbetet som förbundsombudsman i Vårdförbundet vara något för dig!

Som förbundsombudsman påverkar du hälso- och sjukvården genom att förhandla med arbetsgivare, tillvarata medlemmars rättigheter samt handleda och utbilda förtroendevalda. Du ger råd och stöd till medlemmar och förtroendevalda i förhandlingsfrågor och arbetsrättsliga frågor. Du påverkar också genom att rekrytera medlemmar och öka den fackliga närvaron på arbetsplatserna när du stödjer förtroendevalda att utveckla den fackliga verksamheten. Vårdförbundets kansli har precis genomgått en omorganisation med ett förändrat uppdrag för kansliet. Det innebär att du kommer in i verksamheten i ett spännande skede där det finns stora möjligheter att delta i utveckling av verksamhet och arbetssätt. Din placeringsort är Stockholm.

Vi söker dig som


• har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område med inriktning mot arbetsrätt, t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällsvetenskap eller juridik
• har erfarenhet av att förhandla
• har erfarenhet av konsultativt arbetssätt.
• är en god pedagog

Meriterande är om du


• har arbetat med medlemsrekrytering och organisering
• har kunskap om privat och statlig sektor

I arbetet som förhandlare/ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett coachande förhållningssätt. Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete. Du arbetar både självständigt och i samspel med kollegor i sektionen, enheten och med övriga kanslienheter.

För att arbeta hos oss är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Eftersom arbetet innebär resor ser vi gärna att du har B-körkort och tillgång till egen bil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef/sektionschef Karin Jisborg Hultgren, tfn 0470-76 24 33 eller e-post: karin.jisborg.hultgren@vardforbundet.se.

Våra fackliga företrädare når du enligt följande under sommaren:

Unionenklubben unionenklubbstyrelsen@vardforbundet.se
Akademikerföreningen Tomas Persson, tfn 08-147882.

 

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2021!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Politisk sekreterare, vikariat

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Politisk sekreterare, vikariat V... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Politisk sekreterare, vikariat

Vill du vara med och sätta vårdens medarbetare i centrum av den politiska debatten? Hos oss får du möjlighet att vara med och göra skillnad. Välkommen att söka ett stimulerande jobb på uppdrag av de livsviktiga yrken som samlas inom Vårdförbundet.  

Vi söker dig med vass penna som är en fena på att formulera slagkraftiga politiska budskap. Under vikariatet kommer du att få uppleva flera av de viktigaste händelserna för ett fackförbund: avtalsrörelse, kongress och valår. Du bidrar genom att stötta den politiska ledningen med underlag och produktion av olika typer av opinionsbildande texter.

Uppdraget handlar främst om att:


• Bistå den politiska ledningen med underlag samt delta som sakkunnig vid behov
• Skriva opinionsbildande/politiska texter så som debattartiklar, kortrapporter, skrivelser till myndigheter, pressreleaser, tal och bloggar
• Bidra till förbundets omvärldsbevakning av relevanta politikområden


Vi vill att du har


• Har stor erfarenhet av opinionsbildning och att skriva politiska texter
• Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation/idéburen organisation
• Har kunskap om fackligt partsarbete och förståelse för fackförbundens roll i samhället
• Skriver svenska obehindrat


Som person är du tydlig och är bra på att samarbeta. Att skriva och rapportera gör det med stor finess. 

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi ska fortsätta växa som organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är ett heltidsvikariat under ett år med tillträde i oktober. Placering är på vårt kansli i Stockholm.


För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Rebecka Prentell tfn 08-14 xx xx eller maila rebecka.prentell@vardforbundet.se.


Våra fackliga företrädare når du enligt följande under sommaren:

Unionenklubben unionenklubbstyrelsen@vardforbundet.se

Akademikerföreningen Tomas Persson, tfn 08-147882

 

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti! I din ansökan önskar vi att du bifogar minst två opinionsbildande texter som du har skrivit.

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman med särskilt ansvar för arbetsmiljöfrågor

Ansök    Jun 29    Vårdförbundet    Arbetsmiljöingenjör
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du förankrad i arbetsmiljöområ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du förankrad i arbetsmiljöområdet och vill göra skillnad för våra medlemmar? Trivs du i en rådgivande roll, med policyutveckling och representation i arbetsmiljöfrågor. Då kan du vara den vi söker.

Tjänsten är placerad vid enheten Villkor och förhandling i Stockholm. Dina arbetsuppgifter innebär att du är förbundets expert i arbetsmiljöfrågor. I ditt uppdrag ingår att stärka och utveckla förbundets position i arbetsmiljöfrågor såväl nationellt som lokalt, samt att utveckla vår politik i arbetsmiljöfrågor ex. hälsosam arbetstidsförläggning och förutsättningar att påverka och utveckla arbetet utifrån ett professionsperspektiv.

Du är med och stärker kompetensen internt i förbundet inom områdena arbetsmiljö och samverkan och du ger stöd, rådgivning och utbildning till kansliet och förtroendevalda i arbetsmiljöfrågor. Som förbundsombudsman samarbetar och stödjer du också det gemensamma arbetet i enheten, exempelvis i förhållande till förhandlingsverksamheten. Vidare representerar du förbundet externt i arbetsmiljöfrågor, skriver remisser och rapporter, deltar i arbets- och referensgrupper samt är föredragande för t.ex. förbundsstyrelsen.


Vi söker dig som:
-har en akademisk examen gärna med inriktning mot arbetsmiljö

-har god kunskap om arbetsmiljö utifrån reglering, avtal och samverkansprocesser

-har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt för olika mottagare

-har goda kunskaper i engelskaMeriterande är om du har:
-har erfarenhet från arbetsmiljöarbete gärna inom både offentlig och privat sektor

-erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar.

-har erfarenhet från idéburen och/eller politiskt styrd organisation.


Som person har du en utpräglad social förmåga och tycker om att samarbeta. Du är pedagogisk, har en god problemlösningsförmåga och är noggrann.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta bitr enhetschef Alicia Lycke 08-14 78 93 eller enhetschef/förhandlingschef Annelie Söderberg 08-14 77 30.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet når du så här:
Unionenklubben; unionenklubbstyrelsen@vardforbundet.se

Akademikerföreningen; Tomas Persson, 08-14 78 82 t.o.m. 2 juli och efter 9 augusti.

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-15.

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman med förhandlingsvana

Ansök    Jun 3    Vårdförbundet    Ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Gillar du pulsen i centrala kolle... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Gillar du pulsen i centrala kollektivavtalsförhandlingar? Är du en fena på att bygga relationer både med kollegor, andra fackliga parter och med motparter? Drivs du av att förbättra villkoren för medlemmar? Då kan du vara den vi söker. Arbetet som central förbundsombudsman är omväxlande, utmanande och stimulerande.                  
Tjänsten är placerad vid enheten Villkor och förhandling i Stockholm. Enheten svarar bland annat för förbundets samtliga centrala kollektivavtal. Du är en i teamet och deltar i arbetet med att utveckla verksamheten och villkoren för Vårdförbundets medlemmar. Du har en avgörande roll för arbetet med att förhandla, tolka, utvärdera, utveckla och vårda våra kollektivavtal.

Du ger råd grundad i avtal, arbetsrätt och Vårdförbundets politik till medlemmar, förtroendevalda och anställda. I arbetet ingår också att planera och genomföra utbildningar.

Som förbundsombudsman är du delaktig i partsgemensamma grupper, nätverk och påverkansarbete.

Vi söker dig som:
-har en akademisk examen
-har god erfarenhet av att förhandla centrala kollektivavtal
-har goda kunskaper om svensk arbetsmarknad och arbetsrätt
-har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt

Meriterande är om du har:
-erfarenhet av att hålla föredragningar och genomföra utbildningar.
-har erfarenhet från idéburen och/eller politiskt styrd organisation.

Som person har du en god social förmåga och tycker om att samarbeta. Du är analytisk, noggrann och ansvarstagande.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Mer information
För mer information om tjänsten kontakta förhandlingschef Annelie Söderberg 08-14 77 30.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82 och Barbro Englesson, Unionenklubben, tfn 063-142939.

Välkommen med din ansökan senast 2021-06-20.

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Inköps- och avtalsansvarig

Ansök    Maj 12    Vårdförbundet    Inköpare
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Gillar du ta ansvar? Sporras du a... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Gillar du ta ansvar? Sporras du av att göra det där extra för att uppnå det bästa resultatet? Tycker du det är kul att lyssna, förstå och samarbeta med för dig helt nya verksamhetsområden? Ja då kan det här vara drömjobbet!

Till Vårdförbundets Ekonomisektion i Stockholm söker vi nu en person som ska ansvara för förbundets leverantörs- och inköpsprocess, hyresavtal och inköpspolicy.

Du blir ansvarig och därmed spindeln i nätet vid centrala upphandlingar, kommersiella avtalsfrågor och hyresfrågor. Men du kommer också att vara ett stöd åt sektioner och enheter vid kommersiella förhandlingar/inköp på lokal nivå.

Du ingår i Ekonomisektionen inom Administrativa enheten och rapporterar till ekonomichefen. Dina intressenter blir Vårdförbundets alla enheter och sektioner där din roll blir att möta verksamhetens behov, ha god kravställning, hög kostnadseffektivitet och bidra till att våra hållbarhetsmål nås. Du blir ansvarig för förbundets behov i frågor som rör:


• Kommersiella Avtal
• Lokalkontrakt
• Inköpspolicy
• Taktiska och strategiska frågor för förbundets bostadsrätter (6 st)

Vissa tjänsteresor inom landet kan förekomma till förbundets lokala verksamhetskontor.

Vårdförbundet är inne i en förändringsresa där vi digitaliserar och utmanar alla processer för att lösgöra resurser till förmån för det medlemsnära arbetet. Som Inköps- & avtalsansvarig blir du därför direkt involverad i att


• Skapa en uppdaterad inköpspolicy
• Upphandla och Knyta ramavtal med olika leverantörer
• Att vid behov, omförhandla och knyta hyreskontrakt åt våra olika avdelningar samt följa upp desamma under förvaltningsfasen
• Samordna, instruera och ta ansvar för avtalsdokumentationen i förbundets nya leverantörsavtalssystem


Vi söker dig som:


• har högskoleutbildning inom relevanta områden eller motsvarande kunskap
• har jobbat åtminstone 3 år med motsvarande uppgifter
• kan processen kring upphandling och är en duktig förhandlare i kommersiella avtal
• har erfarenhet från en organisation i förändring
• hittar och kan det väsentliga i Avtalslagen
• förstår hyrestagarens intressen i lokalfrågor

Dina personliga egenskaper kännetecknas bl a av kommunikativ förmåga, stort eget driv och viljan att tänka nytt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som eventuellt inleds med en provanställningsperiod. Frågor besvaras av Thorbjörn Svanholm

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Thorbjörn Svanholm ,
tfn 08-14 77 52.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-147882,.

Välkommen med din ansökan senast den 30 maj!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Studentinformatör Barnmorskor!

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Studerar du till barnmorska eller... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Studerar du till barnmorska eller är legitimerad barnmorska? Vill du jobba för ett yrkesförbund som utvecklar din profession och står upp för din akademiska kompetens? Då kan du vara den vi söker!

Vårdförbundet söker dig som studerar eller är yrkesverksam barnmorska som vill vara med och rekrytera nya studentmedlemmar och lära dig mer om det fackliga arbetet.

I arbetet ingår att genomföra klassrumspresentationer på högskolor, ha kontakt med nya medlemmar och svara på frågor kring medlemskapet.

Du kommer att vara en av ett tiotal studentinformatörer som utgår från lärosätena runt om i landet. En verksamhetsledare på Vårdförbundets kansli samordnar arbetet, stöttar och leder dig i ditt uppdrag. Du kommer även ha ett fördjupat samarbete tillsammans med Vårdförbundets Barnmorskespecialist för att driva och utveckla yrkesfrågor utifrån ett studentperspektiv.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet från en liknande roll, även om det är meriterande. Du får internutbildning om Vårdförbundet och en introduktion i marknadsföring och fackligt arbete.

Vi söker dig som är:


• Medlem i Vårdförbundet
• Studerar till barnmorska eller är färdigutbildad barnmorska.
• Har erfarenhet av att tala inför större grupper
• Strukturerad, självgående och lösningsfokuserad


För att trivas med jobbet som studentinformatör är det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet.

Vi är olika, och tycker att olikheter är bra för att få varierande inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierande bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en allmän visstidsanställning under ca 1 år och omfattar ca 10-20 timmar/månad under terminstid. Resor ingår i arbetet men du kommer utgå från din hem. Arbetet är tänkt att kunna kombineras med studier eller ditt ordinäre arbete. 

Är du den vi söker? – Tveka då inte att skicka iväg en ansökan

Vid frågor kontakta
Max Ås, Verksamhetsledare studentrekrytering
Tel: 072-580 61 67
E-post: max.as@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. I ansökan ska det framgå var någonstans i landet du har din hemort.  


Välkommen med din ansökan senast den 15 maj! Visa mindre

Dokumentcontroller med digital inriktning

Ansök    Apr 8    Vårdförbundet    Dokumentalist
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Hög kvalitet i det administrativa... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Hög kvalitet i det administrativa stödet och framtidsfokus är viktiga bidrag för medlemskapets värde i Vårdförbundet. System och rutiner ska stödja och bidra till verksamheten, varför ständig omprövning och nytänkande är nödvändigt.

Är du en person som har erfarenhet och gillar digitala arbetssätt? Är du en fena på dokument- och arkivhantering? Gillar du driva och delta i utvecklingsprojekt? Då kanske du är den kollega vi söker till vår systemförvaltare som idag arbetar strategiskt och operativt inom de fyra områdena


• Arkiv
• Dokument
• GDPR
• Ärendehantering


Primärt får du områdena Arkiv och Dokument att själv ansvara för men på sikt ska du och din kollega kunna täcka varandras arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter är att:


• Förvalta vårt digitala dokument- och arkivsystem ODM (Omnia Document Management)
• Förvalta förbundets dokument- och arkiveringsplan
• Verka för en effektiv, säker och korrekt informationshantering
• Vara drivande för och delta i utvecklingsprojekt i verksamhet i hela landet
• Upprätta och förvalta styrande dokument i form av regler och rutinbeskrivningar
• Utbilda och vägleda medarbetare
• Samarbeta med Tjänstemäns & Akademikers Arkiv, TAM


Vårdförbundet står mitt i en digitaliseringsresa. Det gör att samtidigt som vi söker dig som har erfarenhet och gillar digitala arbetssätt inom dokument- och arkivhantering måste du också ha förståelse för den motsvarande traditionella hantering Vårdförbundet kommer ha under en övergångsfas.

Tjänsten är placerad i Ekonomisektionen vilken i sin tur ingår i Administrativa enheten vid vårt kontor i centrala Stockholm. Du kommer jobba nära andra systemförvaltare, IT-gruppen och IT-strateger då systemberoenden finns.


Vi söker dig som:


• Har högskoleutbildning eller motsvarande, ex vis inom informatik eller systemvetenskap
• Har erfarenhet av digitaliserad arkiv- och dokumenthantering
• Har erfarenhet av aktivt systemförvaltarskap


Du är:


• pådrivande och främjar utveckling
• strukturerad och kan planera och organisera
• ödmjuk men samtidigt övertygande


Det är meriterande om du redan gjort en digitaliseringsresa inom arkiv och dokumenthantering och förstår hur en större medlemsorganisation fungerar. Har du erfarenhet av Omnia Document Management (ODM) och GDPR-frågor är det ännu bättre.

Självklart ser vi att du delar Vårdförbundets värderingar och ledorden tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten, kontakta systemförvaltare Joakim Petersson, 08-14 77 09 eller ekonomichef Thorbjörn Svanholm, 08-14 77 52.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-147882.

 

Välkommen med din ansökan senast den 2 maj!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdfokus söker vass och rutinerad reporter

Ansök    Apr 7    Vårdförbundet    Journalist/Reporter
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett gäng med andra vassa och v... Visa mer
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 115?000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om och bevakar medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vårdfokus finns som magasin (10 ggr/år), webb, nyhetsbrev samt i sociala medier.

Du kommer till en idérik redaktion på tio personer och får ingå i ett gäng med andra vassa och vänliga reportrar där alla hjälps åt att göra kvalitetsjournalistik med egna vinklar. Ditt uppdrag är att skriva artiklar och göra journalistik som når brett ut bland läsarna i alla våra kanaler och att, som alla reportrar, varva med att vara nyhets- och webbredaktör.

Vi söker dig som är en rutinerad reporter. Du tänker kanaloberoende, är kvalitetsmedveten och gör journalistik som träffar rätt i målgruppen. Du behärskar alla journalistikens genrer och kan skriva så väl djuplodande granskningar som levande reportage och korta nyhetsartiklar. Du rör dig obehindrat mellan att jobba för papper och digitalt.

Vi vill att du har: 


• Journalistutbildning samt flera års aktuell erfarenhet
• Vana och skicklighet att jobba med både print och digitalt

 
och att du är: 


• En rutinerad journalist
• Digitalt kunnig
• Bra på nyhetsvärdering
• En god stilist 
• Läsarorienterad
• Kommunikativ, kreativ och flexibel
• Självgående
• Samarbetsvillig

 

Du får gärna ha erfarenhet av att skriva om hälso- och sjukvårdsfrågor och/eller om arbetsmarknadens villkor. Extra bonus är om du har erfarenhet av att jobba med databasjournalistik, granskningar samt kan göra digital grafik och filma och redigera.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.

Placeringsort: Stockholm

Vill du veta mer, kontakta: 
Michelle Wahrolén, chefredaktör, tfn 0709-42 19 43 
Gertrud Svensén, redaktionschef, tfn 070-2798735

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Jonatan Westin, journalistklubben, tfn 08-14 77 50, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-147882.

 

Välkommen med din ansökan senast den 25 april!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Förbundsombudsman till sektion KR Nord

Ansök    Mar 30    Vårdförbundet    Ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vi söker nu en ombudsman till vår... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vi söker nu en ombudsman till vår sektion med kontor i Stockholm, Uppsala, Visby, Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå. Tjänsten innebär att du är placerad på något av våra kontor men resor förekommer utifrån verksamhetens behov.

Har du erfarenhet av att genomföra förhandlingar, arbetsrätt och att hålla i utbildningar? Har du intresse och/eller erfarenhet av vårdpolitiska frågor?  Då kan du vara den vi söker!

Arbetet som förbundsombudsman är omväxlande, utmanande och stimulerande. Du kommer att ingå i en sektion med elva ombudsmän med förväntan att självständigt och i samspel med andra planera ditt arbete. Sektionen samlar medarbetare som stödjer och utvecklar den fackliga verksamheten på arbetsplatserna, rekryterar medlemmar och rustar förtroendevalda att verka i sina uppdrag. Ditt uppdrag är att vara rådgivande och delaktig i att driva löne- och villkorsfrågor hälso- och sjukvårdsrätt samt vård- och professionsfrågor. Därtill jobbar du bland annat med medlemsvärvning, förbereder och genomför förhandlingar samt håller i utbildningar för förtroendevalda.


Vi söker dig som:


• har högskoleutbildning
• har goda kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor
• har god kunskap om sjuk- och hälsovård eller andra delar av välfärdssektorn
• har god erfarenhet av förhandlingsarbeteMeriterande är om du:


• har erfarenhet från en facklig eller annan idéburen organisation
• har erfarenhet av medlemsrekrytering


Vi söker dig som är relationsskapande, som har mod och förmåga att driva frågor framåt och som tänker på organisering och rekrytering i det dagliga arbetet. Du har förmåga att självständigt och i samarbete med andra ta ansvar, leverera och följa upp. Du har förmåga att

entusiasmera, engagera och stärka förtroendevalda och medlemmar. I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

För placering vid vissa orter ser vi gärna att du har B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten. Du erbjuds då ett förmånligt billån i och med din anställning.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar och är intresserad av Vårdförbundets verksamhet. Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Eva Ohrelius Lindberg tfn 08-453 21 24, bitr.sektionschef Johan Larson tfn 090-706419.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 8147882, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939.

 Välkommen med din ansökan senast 21 april!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Digital kommunikatör med känsla för bild och form

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du övertygad om att bra kommun... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du övertygad om att bra kommunikation kan väcka engagemang och skapa förändringskraft? Vill du vara med på Vårdförbundets resa för att skapa kommunikation där medlemmarna står i centrum, som inspirerar till stolthet, engagemang och medlemsrekrytering? Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en viktig medspelare i vår digitala utveckling.


Om tjänsten:
 Arbetet är både strategiskt och operativt inom ett brett fält. Huvudfokus ligger på digital kommunikation och utveckling inom det området. Medie-, textproduktion och redaktörskap varvas med längre ibland projektledande uppdrag tillsammans med de närmaste kollegorna och i samarbete med andra i organisationen. I tjänsten ingår också att du är ansvarig för Vårdförbundets visuella identitet. Det innebär bl. a att du är strategisk- och praktisk rådgivare till övriga i organisationen som utformar presentationsmaterial, kampanjer, sociala medier etc.

I sektionen Kommunikation och rekryteringsstöd är vi 13 medarbetare som tillsammans arbetar med medlemskommunikation, marknadsföring, medlemsrekrytering och statistik. Vi tillhör enheten för Medlemsutveckling där vår fackliga rådgivning och vårt medlemssystem/CRM ingår.  
  

Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
Jag är en initiativrik och leveranssäker kommunikatör och projektledare med eget driv som gillar att jobba både självständigt och i team. Med min erfarenhet och breda kompetens skapar jag innehåll och producerar kommunikation för olika kanaler, både på eget initiativ och på beställning. Jag vet hur jag snabbt hittar kärnan i ett budskap och kan omarbeta det till säljande och intressant innehåll riktat till olika målgrupper. Digital kommunikation är min hemmaplan och jag har stor erfarenhet av att jobba strategiskt och praktiskt med sociala medier, webb, film och bild. Jag har känsla för färg och form och kommer bidra till digital utveckling.   

 

Vi vill att du har:


• Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande
• Minst fem års erfarenhet av strategisk och operativ kommunikation
• Dokumenterad erfarenhet av projektledning
• Kunskap att hantera sedvanliga verktyg inom kommunikationsarbete såsom Photoshop,
In Design, samt webbpubliceringsverktyg, gärna EpiServer.
• Erfarenhet av att arbeta med formgivning och paketering

 
Det är meriterande om du har kunskap inom:


• Marknadsföring och försäljning
• Erfarenhet av kommunikation inom arbetsmiljö, arbetsmarknad och/eller samhällsfrågor

 
För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt. Tjänsent är placerad i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman, tfn 08-14 77 62 eller maila helena.hagman@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-142939 och Henrik Johansson, Akademikerföreningen, tfn 090-706415,.

Välkommen med din ansökan senast den 18 april!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Rådgivare till Vårdförbundet Direkt

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundet söker en vikariera... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Vårdförbundet söker en vikarierande rådgivare till Vårdförbundet Direkt.  

Vårdförbundet Direkt är en personlig arbetsrättslig och facklig rådgivningsservice. Vi svarar på frågor om bland annat yrkes- och anställningsvillkor, lön, utveckling och karriär, arbetsmiljö och medlemskap. Vi ger kvalificerad rådgivning via telefon och mejl, och finns till hands för både medlemmar och förtroendevalda alla vardagar mellan kl. 8 och 18. 

Du arbetar självständigt, men hela tiden i samråd med kollegor. Majoriteten av kontakterna sker via telefon. När vi är på kontoret arbetar vi nära varandra när så är möjligt, eller som det är nu oftast från hemmet.  

Vi söker dig som: 


• studerat till personalvetare, jurist eller har annan likvärdig utbildning eller 
• har yrkeserfarenhet som ombudsman, inom personalområdet eller som chef 

Du ska ha läst arbetsrätt i din utbildning eller har förvärvat arbetsrättslig kompetens på annat sätt och har intresse för arbetsmarknadens lagar och avtal. 

Det är meriterande om du har erfarenhet som inneburit medlems-/kundkontakt. Det är också meriterande om du har yrkeserfarenhet som barnmorska, biomedicinsk analytiker, röntgensjuksköterska eller sjuksköterska. 

För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga och god förmåga att strukturera och prioritera information. För att trivas i gruppen behöver du vara en prestigelös person som delar kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är ett vikariat på heltid med start så snart som möjligt och till och med sommaren 2021.  

Arbetet är schemalagt i olika pass. Vi försöker vara flexibla i schemaläggningen för att det ska passa alla. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Per Karlberg på 070-286 5110 eller per.karlberg@vardforbundet.se. 

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08?-14?78?82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08-?14?78?31.  

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-14. 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Chefsspecialist

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundets chef- och ledarmed... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vårdförbundets chef- och ledarmedlemmar har med sina kunskaper goda kvalifikationer att leda hälso- och sjukvårdens verksamheter i en riktning mot en personcentrerad nära vård med hög kvalitet. Hälso-och sjukvården behöver den kunskapen och därför uppmuntrar vi och ser gärna att medlemmar från våra yrken blir chefer och ledare som en del av en attraktiv karriärväg.

För att möta medlems behov finns ett särskilt chefserbjudande. Det består b.la av digitala tjänster, ledarutveckling genom vårt ledarprogram För att kunna erbjuda den senaste kunskapen och ge fler medlemmar möjlighet att delta är ledarprogrammet under utveckling.

Nu söker vi en chefsspecialist som ska fortsätta utveckla konceptet Vårdförbundet chef. Tjänsten är placerad på enheten Yrke och vårdutveckling där du tillsammans med kollegor arbetar strategisk och operativt med framförallt utbildning, kommunikation samt att skapa och organisera nya former för engagemang för chefsmedlemmar. Du arbetar i team med en annan chefsspecialist som är specialiserad på hälso- och sjukvård samt chefs- och ledarskap.

För oss står alltid medlemsrekrytering i fokus och ska genomsyra allt arbete vi gör.  

Vi vill att du:


• har utbildning inom projektledning eller utbildningsfrågor
• har erfarenhet av att skapa och organisera nya former för engagemang, exempelvis nätverk
• har erfarenhet av att ta fram utbildningsprogram
• har dokumenterad erfarenhet av projektledning
• är kommunikativ och kan förmedla budskap i tal och skrift


Meriterande är om du:                                                                                                                           


• har utbildning från något av våra fyra medlemsyrken
• ha intresse/erfarenhet av hälso- och sjukvård och ledarskapsfrågor
• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet


För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lösnings och utvecklingsinriktad, kan arbeta självständig, men även i team i olika konstellationer.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta chef för enheten Yrke och Vårdutveckling  Marlene Furbeck tfn 072-580 61 69.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

 

Välkommen med din ansökan senast den 2021-01-10

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Erfaren marknadskommunikatör

Ansök    Dec 16    Vårdförbundet    Marknadskommunikatör
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Gillar du att arbeta med strategi... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Gillar du att arbeta med strategisk och operativ marknadsföring? Vill du vara med och utveckla medlemsvärdet för Vårdförbundets medlemmar och utforma vår marknadsföring så att Vårdförbundet får fler medlemmar och växer i facklig styrka? Vi erbjuder dig en förändringssugen arbetsplats där du blir en viktig medspelare i vår utveckling. Vill du bli en av oss?  

Om tjänsten
Rollen som marknadsförare innebär att du utvecklar och producerar målgruppsanpassad marknadsföring med huvudfokus på digital marknadsföring. Du paketerar medlemsvärde, skapar nya former för medlemslojalitet och medlemsrekrytering. Du kommer arbeta med reklamkampanjer och annonser, med CRM-baserad marknadsföring. Jobbet innefattar även spännande samarbeten inom hela Vårdförbundet och med reklambyråer och andra externa samarbetspartners. Projektledning och varumärkesarbete ingår i tjänsten.   

Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
Jag känner mig engagerad när jag får vara kreativ, får utmana mig själv och jobba tillsammans med andra. Jag drivs av att skapa resultat och trivs med att varva teamarbete och självständigt arbete. Nyfikenhet och mod är mina ledord.

Vi söker dig som:


• har universitets-/högskoleutbildning inom ekonomi och marknadsföring eller liknande utbildning från exempelvis Berghs eller IHM
• har minst fem års arbetslivserfarenhet inom strategisk och operativ marknadsföring
• har dokumenterad erfarenhet av projektledning
• har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

 
Meriterande är om du:


• har erfarenhet av att arbeta med varumärke och lojalitet
• har arbetat med medlemsrekrytering eller försäljning


För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på sektionen Kommunikation och rekryteringsstöd, Vårdförbundets kansli i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman tfn 08-14 77 62

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

 

Välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2021.

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdförbundet söker Sveriges vassaste löneanalytiker

Ansök    Jul 3    Vårdförbundet    Statistiker
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du göra skillnad och har sta... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vill du göra skillnad och har stark drivkraft att jobba med stora datamängder om lön? Då kan du vara den vi söker!

Vårdförbundet arbetar på våra medlemmars uppdrag för rätt värdering av deras arbetsinsats. Erfarna och särskilt yrkesskickliga, de som gör att vården fungerar och patienterna får den vård de behöver, ska premieras. Vår löneanalytikers roll blir en viktig del i att vässa underlag för löneprocessen och för att kunna säkerställa en god löneutveckling för våra nuvarande och kommande medlemmar.

Vi är i en fas av nya arbetsformer med bättre löneanalyser och statistiska underlag. I arbetet ingår rapport och policyutveckling, så gillar du att presentera och göra svåra frågor attraktiva för fler är det en fördel. Du är senior statistiker och blir bärande för dessa arbetsformer. Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett varierat och intressant arbete i händelsernas centrum.

Placering blir inom Enheten för Villkor och förhandling vid Vårdförbundets nationella kansli. Arbetet sker i samarbete med olika medarbetare och ett stort nätverk över landet inom både parts- och fackliga värden. Du blir en viktig del av enhetens arbete och bidrar till samarbete via många olika kontakter 

Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:


• I samarbete och självständigt ta fram rapportsammanställning och presentationer
• Aktivt delta i arbetet med att utveckla och utvärdera statistiska metoder inom löneområdet utifrån policybeslut.
• Sammanställa, bearbeta och analysera resultat inom löneområdet
• Analysera och ta fram beslutsunderlag till våra styrelser, nationellt och lokalt
• Hålla dig ajour och omvärldsbevaka utveckling inom löneområdet
• Bidra med marknadsanalyser och beräkningar inför större förhandlingar


Vi vill att du:


• har en adekvat akademisk examen där statistik ingår
• har erfarenhet att hantera och analysera stora mängder lönedata
• har mycket goda kunskaper i Excel, SPSS och SAS
• har kunskap om arbetsmarknads- och lönebildningsfrågor


Meriterande är om du:


• har en masterexamen
• har erfarenhet av arbete med offentligfinansiella- och/eller makroekonomiska data samt stora lönemodeller
• erfarenhet av arbetsmarknadens parter och facklig organisationer.


För att trivas i rollen behöver du ha ett problemlösande arbetssätt. Du är pedagogisk och trivs med att samarbeta med andra då du kommer att jobba nära kollegor med olika kompetens för att stötta och utveckla. Arbetet kräver också att du kan arbeta strukturerat och kan driva projekt i en föränderlig värld. Det är viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta biträdande chef för förhandlingsstrategiska enheten Alicia Lycke tel 08-14 78 93

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 (tillgänglig från 20/7).

Välkommen med din ansökan senast den 9 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdförbundet söker en utredare

Ansök    Jul 1    Vårdförbundet    Ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vården är i ett systemskifte och ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vården är i ett systemskifte och måste ställa om till en personcentrerad och nära vård med målet en jämlik hälsa. I den omställningen har våra medlemmar nyckelfunktioner och bidrar aktivt till befolkningens hälsa och till en hållbar utveckling i hälso- och sjukvården.

Nu söker vi en utredare med ansvar att bevaka branschen och de frågor som påverkar den, såsom politiska beslut, hälso-och sjukvårdens utveckling nationellt och internationellt. Det är viktigt att du har överblick och tar in uppgifter om det som berör hälso- och sjukvårdens område. Du ska analysera och göra framtidsbedömningar och vara medveten om vad som händer i den omvärld som vi påverkas av. Analyserna är viktiga för Vårdförbundets strategiska arbete. Analyserna bidrar till bra beslutsunderlag till beslut om Vårdförbundets framtida inriktning.

Som utredare bidrar du till att lyfta fram det som påverkar hälso- och sjukvårdens område och Vårdförbundets fyra livsviktiga yrken. Du kommer att ingå som sakkunnig i enheten Yrke och vårdutveckling där du tillsammans med kollegor arbetar strategiskt med de underlag som påverkar våra medlemmar. Du kommer att samarbeta med medlemmar och förtroendevalda för att få ett bredare underlag för framtidsbedömningar.

Vi vill att du:


• har en högre akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning (magister, master, PhD)
• har kunskap om hälso- och sjukvårdens möjligheter och utmaningar samt vårdens omställning
• har erfarenhet av omvärldsbevakning och ett stort intresse för hälso- och sjukvårdens utveckling både nationellt och internationellt
• har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete
• har dokumenterad erfarenhet av statistiska metoder och prediktiva analyser av samhällsutvecklingen.
• har upparbetade nätverk på olika nivåer, nationellt och internationellt
• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet
• är pedagogisk och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 
Meriterande är om du:                                                                                                                           


• har erfarenhet att arbeta utifrån ett medlemsrekryterande perspektiv

 
För att trivas i rollen behöver du vara  bra på problemlösning och ha en mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att samarbeta med olika sorters personer i olika sammanhang.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på enheten Yrke och Vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta tf chef för enheten Yrke och Vårdutveckling  Marlene Furbeck tel 072 5806169. Välkommen att ringa from 27/7.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 (tillgänglig från 20/7) .

 

Välkommen med din ansökan senast den 9 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Driven kommunikatör med känsla för digital kommunikation

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du övertygad om att bra kommun... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Är du övertygad om att bra kommunikation kan väcka engagemang och skapa förändringskraft? Vill du vara med på Vårdförbundets resa för att skapa kommunikation där medlemmarna står i centrum, som inspirerar till stolthet, engagemang och medlemsrekrytering? Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir en viktig medspelare i vår förändring.

Om tjänsten:
Arbetet är både strategiskt och operativt inom ett brett fält. Medie- och textproduktion varvas med längre ibland projektledande uppdrag tillsammans med kollegor på enheten och i samarbete med andra i organisationen. I sektionen kommunikation och rekryteringsstöd är vi 11 medarbetare som tillsammans arbetar med medlemskommunikation, marknadsföring och medlemsrekrytering. Vi tillhör enheten för medlemsutveckling där även vår rådgivning och de som arbetar med vårt medlemssystem och CRM ingår.  
  

Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
Jag är en initiativrik och leveranssäker kommunikatör och projektledare med eget driv som gillar att jobba både självständigt och i team. Med hjälp av erfarenhet och bred kompetens skapar jag innehåll och producerar kommunikation för olika kanaler, både på eget initiativ och på beställning. Jag vet hur man snabbt hittar kärnan i ett budskap och kan omarbeta det till säljande och intressant innehåll riktat till olika målgrupper. Sociala medier är min hemmaplan där jag kan bidra med utveckling.

Vi vill att du har:


• Högskoleutbildning inom kommunikation eller journalistik
• Minst tre års erfarenhet av produktion, formgivning och paketering i webb, sociala medier och i viss mån print
• Dokumenterad erfarenhet av projektledning
• Kunskap att hantera sedvanliga verktyg inom kommunikationsarbete så som Photoshop, In-design samt webbpubliceringsverktyg, gärna EpiServer.
• Erfarenhet av kommunikation inom arbetsmiljö, arbetsmarknad och samhällsfrågor

Det är meriterande om du har kunskap inom:


• Marknadsföring och försäljning
• God förståelse för och gärna erfarenhet av arbete i idéburna eller värdestyrda organisationer

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman,
tfn 08-14 77 62 eller maila helena.hagman@vardforbundet.se

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

Välkommen med din ansökan senast den 23 april 2020.

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Driven sjuksköterska till tjänsten som yrkeshandläggare

Ansök    Jul 1    Vårdförbundet    Ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundet är ett yrkesförbund... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vårdförbundet är ett yrkesförbund som organiserar Sveriges sjuksköterskor och tre andra livsviktiga yrken. Hälso- och sjukvården är i ett systemskifte och behöver ställa om till en personcentrerad och nära vård med målet en jämlik hälsa. I den omställningen har sjuksköterskor nyckelfunktioner och kompetens för att leda och utveckla omvårdnad samt aktivt bidra till en hållbar utveckling i hälso- och sjukvården.

Omställningen innebär många utmaningar och möjligheter för medlemmar och för Vårdförbundet som organisation. I den pågående stora omställningen förändras och utvecklas medlemmars yrkesfunktion och villkor i arbetet. Vårdförbundet är mitt i ett intensivt arbete för att möta medlemmars behov och bidra till en yrkes- och karriärutveckling i en hälsosam vårdmiljö.

Nu söker vi en driven sjuksköterska till tjänsten som yrkeshandläggare som ska ansvara för frågor som rör sjuksköterskor. Som yrkeshandläggare bidrar du till att lyfta fram och utveckla sjuksköterskans professionsfrågor i Vårdförbundet. Du kommer att ingå som sakkunnig i enheten Yrke och vårdutveckling där du tillsammans med kollegor arbetar strategiskt med vårdens och yrkenas utveckling. Du kommer att samarbeta med medlemmar och förtroendevalda för att lyfta hälso- och sjukvårdens utveckling högt upp på agendan. Här ingår att arbeta för att förbättra sjuksköterskors möjlighet till utbildning, villkor och förutsättningar i arbetet.

Du gör framtidsbedömningar, analyser och bereder underlag kring både yrke och vård som framför allt rör sjuksköterskans yrkesområde. Du deltar i idéutveckling kring hur sjuksköterskeyrket påverkar och påverkas av vårdens utveckling. I uppdraget ingår att forma strategier för medlemsrekrytering, delta i och skapa arenor för nätverkande, samarbete och dialog med förtroendevalda och medlemmar. Samarbete med internationella yrkesorganisationer kan förekomma i uppdraget.

Vi vill att du:


• är sjuksköterska med kunskap om yrkets utmaningar kopplat till vårdens omställning och med lägst magisterexamen i omvårdnad
• har erfarenhet av att bevaka/utreda/handlägga/skriva om ett ämnesområde eller har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• har upparbetade nätverk inom sjuksköterskeområdet på olika nivåer
• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet
• är pedagogisk och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande är om du:                                                                                                                           


• har kunskap om och erfarenhet av utbildningsfrågor
• har kunskap och erfarenhet inom personcentrerad vård
• har erfarenhet att arbeta utifrån ett medlemsrekryterande perspektiv
• är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet

 
För att trivas i rollen tror vi att du behöver vara en initiativrik person som utifrån ditt stora engagemang i sjuksköterskefrågor vill driva och utveckla arbetet på Vårdförbundet. Du tycker om att samarbeta med olika sorters personer i olika sammanhang. Samtidigt är du ansvarig för ämnesområdet och behöver därför känna dig trygg med att utföra ditt arbete självständigt.

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på  enheten Yrke och vårdutveckling på Vårdförbundets kansli i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta tf chef  för enheten Yrke och Vårdutveckling Marlene Furbeck tel 072 5806169. Välkommen att ringa from 27/7.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39 (tillgänglig från 20/7).

 

Välkommen med din ansökan senast den 9 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Chef till enheten för yrke och vårdutveckling

Ansök    Jul 1    Vårdförbundet    Organisationschef
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundets kansli är inne i e... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vårdförbundets kansli är inne i en spännande och viktig förändringsprocess. Vi utvecklar kansliorganisationen för att förbundet ska vara ett starkt yrkesförbund i alla arbetsmarknadssektorer som arbetar aktivt med medlemsrekrytering i samspel mellan medarbetare och förtroendevalda. Nu söker vi dig som vill leda förbundskansliets arbete med yrke- och vårdutveckling.

Enhetens uppdrag  
Vårdstrategiska enheten ansvarar inom kansliet för omvärldsbevakning, analys, idéutveckling och påverkansarbete inom områdena vårdpolitik och yrkesutveckling. Enheten samlar kunskap om t.ex. medlemmarnas förutsättningar att utöva sitt yrke, yrkenas utveckling nationellt och internationellt, utbildningsfrågor, specialisering och yrkesetik. Kunskapen ligger till grund för utveckling av strategier för att påverka beslutsfattare i en riktning som skapar värde för medlemmarna i Vårdförbundet. På enheten arbetar bland annat yrkeshandläggare med specialiserad kunskap om Vårdförbundets fyra yrken och utredare med uppdrag att ta fram underlag och göra analyser av vårdens och yrkenas utveckling.

Ditt uppdrag
Du ansvarar för att tillsammans med förtroendevalda och medarbetare planera och följa upp enhetens arbete att utveckla och driva yrke- och vårdfrågor i och utom förbundet. Du ansvarar för kvalitet och resultat i verksamheten och stödjer, utvecklar och entusiasmerar enhetens erfarna och engagerade medarbetare. Som chef för den Vårdstrategiska enheten ingår du i ledningsgruppen som tillsammans ansvarar för den kansliets verksamheten och budget, interna arbetsgivarfrågor och strategisk IT.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Du har ca 15 direktrapporterande. Du rapporterar till kanslichefen.

Vi vill att du:


• är utbildad sjuksköterska, barnmorska, röntgensjuksköterska eller biomedicinsk analytiker
• har erfarenhet av chefskap
• har erfarenhet från utredning i stat, kommun, landsting eller ideell sektor
• erfarenhet att arbeta i en idéburen organisation

Meriterande är om du:                                                                                                                           


• har erfarenhet från facklig organisation
• har erfarenhet av mål och resultatstyrning
• har erfarenhet av politiskt påverkansarbete

 
För att lyckas med uppdraget behöver du vara en drivande person med ett starkt engagemang för vårdens utveckling och de yrkesgrupper Vårdförbundet organiserar. Du har förmågan att förstå hela Vårdförbundets verksamhet och kan samarbeta med förtroendevalda, medarbetare andra chefer och externa intressenter. Du har ett coachande förhållningssätt och förmågan att känna tillit till andra. Ditt förhållningssätt är professionellt och du strävar efter arbetsglädje och balans i vardagen för dig själv och dina medarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta kanslichef Anders Printz tel 08-14 77 99.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.


Välkommen med din ansökan senast 9 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Marknadskommunikatör

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Gillar du att arbeta med operativ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Gillar du att arbeta med operativ marknadsföring? Vill du vara med och utveckla medlemsvärdet för Vårdförbundets medlemmar och utforma vår marknadsföring så att Vårdförbundet får fler medlemmar och växer facklig styrka? Vi erbjuder dig en arbetsplats i förändring där du blir en viktig medspelare i vår utveckling.  

Om tjänsten
Rollen som marknadsförare innebär att du utvecklar och producerar målgruppsanpassad marknadsföring, paketerar medlemsvärde och skapar nya former för medlemslojalitet och medlemsrekrytering. Du kommer arbeta med utformning och koordinering av reklamkampanjer och annonser, samarbeta med reklambyråer, utveckla och administrera vårt profilsortiment, utveckla nya medlemserbjudanden och administrera Vårdförbundets medlemsförmåner.

Om du känner igen dig i den här beskrivningen så har du stora möjligheter att bli vår nya kollega:
 Jag är en utvecklingsorienterad, strukturerad och resultatinriktad marknadsförare med god kommunikativ förmåga. Samarbete och interaktion med kollegor ger mig arbetsglädje samtidigt som självständiga arbetsuppgifter och koncentration leder till resultat.  Jag gillar att bli utmanad och att utmana mig själv.  Nyfikenhet och mod är mina ledord.

Vi söker dig som:


• har universitets-/högskoleutbildning inom ekonomi och marknadsföring eller liknande utbildning från exempelvis Berghs eller IHM
• har arbetslivserfarenhet inom marknadsföring
• har erfarenhet av produktionsledning eller projektledning
• har arbetat med taktisk och operativ marknadsföring, såsom kampanjer, och målgruppssegmentering
• goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

 


• Meriterande är om du:
• har arbetat med medlemsrekrytering eller försäljning
• har erfarenhet av att arbeta med CRM-system

För att trivas hos oss är det viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt.  

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Helena Hagman, tfn 08-14 77 62.  Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Barbro Englesson, Unionenklubben tfn 063-14 29 39.

 

Välkommen med din ansökan senast den 23 april.

 

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Erfaren och vass digital journalist

Ansök    Dec 20    Vårdförbundet    Journalist/Reporter
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 114 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vi finns som magasin, webb, nyhetsbrev samt i sociala medier. Är du en journalist med digital spjutspetskompetens som på djupet förstår olika digitala kanalers möjligheter? Vi söker dig som h... Visa mer
Vårdfokus är Vårdförbundets självständiga medlemstidning för 114 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vi skriver om medlemsgruppernas löner, arbetsmiljö, yrkes- och vårdutveckling, vårdpolitik, forskning och mycket mer. Vi finns som magasin, webb, nyhetsbrev samt i sociala medier.

Är du en journalist med digital spjutspetskompetens som på djupet förstår olika digitala kanalers möjligheter? Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler på en tidning och som vet hur man förpackar och sprider innehållet så att det fångar och behåller läsarens intresse. Du tänker kanaloberoende, är kvalitetsmedveten och gör journalistik som träffar rätt i målgruppen.

Du blir redaktionens digitala spjutspets och får bland annat jobba med utveckling av publiceringen i våra digitala kanaler. Ditt uppdrag är att paketera Vårdfokus material så att det når ut brett bland läsarna i våra digitala kanaler. Du skriver också artiklar, gör grafik, producerar filmer och så småningom kanske även podd. Vi är mitt i ett förändringsarbete och håller bland annat på att forma nya arbetssätt - här får du en viktig roll och ingår i ett gäng med vassa reportrar.

I uppdraget ingår också att vara redaktionens digitala superanvändare. Du hjälper och utbildar dina kolleger i olika digitala uttryckssätt samt mäter och analyserar det digitala materialet och agerar därefter. Du kommer också att ingå i en projektgrupp för framtagning och införande av ny webbplattform. I dag arbetar vi i Episerver.

Vi söker dig som:


• Har journalistutbildning med digital inriktning eller motsvarande erfarenhet
• Har hög digital kompetens och flerårig erfarenhet av att jobba med olika digitala kanaler
• Sätter målgruppen i fokus
• Är skicklig på bildbehandling, filmning, redigering, ljudklippning samt grafik
• Är en god stilist och sätter fängslande rubriker
• Kan mäta, analysera och bearbeta digitalt material
• Är strukturerad
• Är utvecklings- och lösningsorienterad
• Är kommunikativ, kreativ och flexibel
• Gillar att jobba i team

 
Vi ser det som en bonus om du har kunskap om hälso- och sjukvård och/eller erfarenhet från en fackförbundstidning.

Varmt välkommen till en idérik redaktion som arbetar med kvalitetsjournalistik, nyheter, fördjupande och granskande journalistik och som sätter läsaren i fokus!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde senast 1 maj 2020.

För mer information om tjänsten kontakta chefredaktör Michelle Wahrolén tel: 08-14 77 05, 0709-42 19 43 eller redaktionschef Gertrud Svensén, tel 08-14 77 14, 070-279 87 35.

Facklig företrädare på Vårdfokus är: Jonatan Westin, Journalistklubben, tel 08-14 77 50 och på Vårdförbundet: Tomas Persson, Akademikerföreningen, tel 08-14 78 82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben tel 08-14 78 31.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 januari. Visa mindre

Lönespecialist

Ansök    Dec 20    Vårdförbundet    Löneadministratör
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vill du arbeta med lön, avtal oc... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Vill du arbeta med lön, avtal och pensioner och är en fena på lönesystem? Är du dessutom en social person med känsla för service, då kan du vara den vi söker!

Lönespecialisten, som ingår i HR-enheten, ansvarar för hela löneprocessen för Vårdförbundets ca 200 tjänstemän.

Förutom det löpande arbetet kommer du att vara en viktig spelare i vidareutvecklingen av en effektiv och digitaliserad löneprocess och tillsammans med HR-enheten förbättra rutiner kring det administrativa arbetet med HR och lön.

Arbetsuppgifterna innefattar:


• Att självständigt bereda och genomföra lönekörningar
• Ansvar för tolkning av lagar och avtal avseende lön och förmåner
• Pensions- och försäkringsfrågor
• Systemansvar för Agda PS
• Analys och framtagning av statistikuppgifter
• Råd, stöd och information till chefer och medarbetare
• Ansvarig för anställningsavtal och intyg


Vi söker dig som är gymnasieekonom och/eller utbildad löneadministratör eller med relevant utbildning inom löner och avtal och har minst 5 års erfarenhet av att självständigt genomföra lönearbetets alla steg. Du har en god systemvana och goda kunskaper i excel. Meriterande är om du tidigare arbetat i Agda. I rollen som lönespecialist arbetat du självständigt vilket förutsätter att du har hög integritet och förmåga att prioritera. 

För att trivas behöver du vara strukturerad, noggrann och leverera med hög kvalitet. Du har lätt för att kommunicera och gillar förbättringsarbete och att lösa problem. Vi tror att du är en positiv person som vill bidra med din kunskap till HR-enheten och organisationen och som tycker om att arbeta med lön och administration.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde senast 1 juni.
För mer information om tjänsten kontakta HR-chef Isa Mebius 08-14 78 97 eller HR/Löneadministratör Kerstin Mårtensson 08-14 77 49.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08-14 78 82, Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 12 januari! Visa mindre

Senior förbundsombudsman

Ansök    Dec 13    Vårdförbundet    Juridisk ombudsman
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundet är inne i ett intre... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vårdförbundet är inne i ett intressant skede då våra nationella avtal ska omsättas och ge värde till våra medlemmar. Vi söker dig med lång erfarenhet av förhandling på nationell nivå som vill ta steget vidare och bli en viktig del av vårt team.

Arbetet hos oss har stor variation med grunden i att förhandla och förvalta förbundets samtliga centrala kollektivavtal. Som förhandlare hos oss arbetar du strategiskt och har ett stort ansvar för förhandling av förbundets nationella avtal md arbetsgivarorganisationer, stöd och vägledning gentemot förbundsombudsmän och förtroendevalda i avtalsfrågor samt deltar i utvecklingen av villkoren för Vårdförbundets medlemmar.

I arbetet ingår också att producera information, planera och genomföra utbildningar samt ge rådgivning till medlemmar, förtroendevalda och anställda.

Som senior förbundsombudsman deltar du i nätverk, övervakar och bidrar till utvecklingen inom löner och villkor, bedriver påverkansarbete och deltar i partsgemensamma arbeten inom lön och villkor.

Tjänsten är placerad på förhandlingsstrategiska enheten på nationella kansliet i Stockholm.

Vi vill att du:


• har samhällsvetenskaplig examen
• har goda kunskaper inom arbetsrätt och kollektivavtal
• har god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt
• har minst 5 års erfarenhet av partsarbete och förhandlingar på nationell nivå

 
Meriterande är:


• erfarenhet av att utveckla och effektivisera arbetssätt/processer
• erfarenhet av att genomföra utbildningsinsatser inom arbetsrätt, lönebildning eller liknande frågor
• erfarenhet av att leda och driva projekt och utvecklingsarbeten

 
Som person är du ansvarstagande och tycker både om att arbeta i team och att ta ett självständigt ansvar för att nå uppsatta mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

Resor i tjänsten kan förekomma.

För mer information om tjänsten kontakta Förhandlingschef Annelie Söderberg 08-14 77 30 eller biträdande enhetschef Alicia Lycke=08-147893

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben tfn 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari!
Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Flera arbetsrättsliga rådgivare till vikariepoolen på Vårdförbundet Direkt

Ansök    Maj 16    Vårdförbundet    Arbetsrättsjurist
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.   Vårdförbundet Direkt är en arb... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

 

Vårdförbundet Direkt är en arbetsrättslig och facklig rådgivningsservice. Vi ger kvalificerad rådgivning om bland annat yrkes- och anställningsvillkor, lön, utveckling och karriär, arbetsmiljö och medlemskap. Majoriteten av kontakterna sker via telefon. Rådgivarna arbetar självständigt, men hela tiden i samråd med kollegor och chefen för verksamheten.

Tjänsterna är visstidsanställningar då de ordinarie rådgivarna är frånvarande. Omfattningen varierar därför.
Som rådgivare i vikariepoolen hoppar du ofta in med kort varsel på grund av sjukdom, men ibland även med längre framförhållning i och med till exempel semestrar.

Vi söker dig som:

• Är pensionerad ombudsman och vill ha kvar kontakten med arbetslivet eller vill arbeta extra under studietiden då du studerar till personalvetare, jurist eller annan likvärdig utbildning.

• Har läst arbetsrätt i din utbildning, eller har förvärvat arbetsrättslig kompetens på annat sätt.
• Tidigare haft arbeten som inneburit medlems-/kundkontakt.
• Har intresse för arbetsmarknadens lagar och avtal.Meriterande är om du:

• Har erfarenhet från fackligt arbete.
• Har erfarenhet från vården, särskilt som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska.
• Vi söker särskilt efter dig som har möjlighet att jobba med kort varsel, hela eller delar av en arbetsdag.

För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga och god förmåga att strukturera och prioritera information. För att trivas i gruppen behöver du vara en prestigelös person som delar kunskaper och erfarenheter med dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information
Vårdförbundet Direkt finns på Vårdförbundets nationella kansli, centralt placerat på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm.

För mer information är du välkommen att ringa enhetschef Per Karlberg, 08-14 77 83.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82 och Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, telefon 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni 2019.
Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Vårdförbundet söker Sveriges vassaste löneanalytiker

Ansök    Jul 3    Vårdförbundet    Statistiker
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Är du erfaren statistiker kvalif... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Är du erfaren statistiker kvalificerad inom löneanalys? Då kan du vara den vi söker!

Vårdförbundet satsar nu ännu mer inom löneområdet för våra medlemmar. Erfarna och särskilt yrkesskickliga, de som gör att vården fungerar och patienterna får den vård de behöver, ska premieras. Vår löneanalytikers roll blir en viktig del i att vässa underlag för löneprocessen och för att kunna säkerställa en god löneutveckling för våra nuvarande och kommande medlemmar.

Vårdförbundet inleder nya arbetsformer med bättre löneanalyser och statistikberedning i samband med nationella och lokala förhandlingar. I arbetet ingår rapport och policyutveckling.

Du är senior statistiker och bärande för dessa arbetsformer. Är du rätt person kan vi erbjuda dig ett varierat och intressant arbete i händelsernas centrum.

Din placering är på förhandlingsstrategiska enheten på nationella kansliet i Stockholm. Arbetet sker i samarbete med olika medarbetare och ett stort nätverk över landet inom både parts- och fackliga värden. Du följer förhandlingsområdet på samtliga sektorer och bidrar med underlag till både nationella- och lokala enheter samt förbundsstyrelse.

Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden ingår att:


• I samarbete och självständigt utarbeta rapportsammanställning och presentationer
• Aktivt delta i arbetet med att utveckla och utvärdera statistiska metoder inom löneområdet
• Sammanställa, bearbeta och analysera resultat inom löneområdet
• Analysera och ta fram beslutsunderlag till våra styrelser, nationellt och lokalt
• Hålla dig ajour och omvärldsbevaka utveckling inom löneområdet
• Bidra med marknadsanalyser och beräkningar inför större förhandlingarVi vill att du:


• har en adekvat akademisk examen till fördel inom statistik
• har några års relevant erfarenhet från undersökningsbranschen, analysbolag eller som statistiker/analytiker inom arbetsmarknadsområdet med fokus på lön.
• har mycket goda kunskaper i Excel, SPSS och SAS.
• är väl förtrogen med fackliga organisationer
• har kunskap om arbetsmarknads- och lönebildningsfrågor

 
Meriterande är om du:


• har en masterexamen
• har erfarenhet av arbete med offentligfinansiella- och/eller makroekonomiska data samt stora lönemodeller


För att trivas i rollen behöver du ha ett problemlösande arbetssätt. Du är pedagogisk och trivs med att samarbeta med andra då du kommer att jobba nära kollegor med olika kompetens för att stötta och utveckla. Arbetet kräver också att du kan arbeta strukturerat och kan driva projekt i en föränderlig värld. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är också viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten kontakta biträdande chef för förhandlingsstrategiska enheten Alicia Lycke tel 08-14 78 93

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben tfn 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Administratör med ansvar för konferenser och event

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.   Är du en engagerad person med ... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 115 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

 

Är du en engagerad person med intresse för service? Ta chansen att jobba som administratör med ansvar för konferenser och event hos oss på Vårdförbundet!

Vi söker en medarbetare till gruppen för internservice. Gruppen, som idag består av fyra medarbetare, ansvarar för Vårdförbundets kontors- och fastighetsservice på kansliet i Stockholm.

Du kommer att arbeta inom flera av gruppens ansvarsområden som t.ex. reception, växel och posthantering men i huvudsak med konferenser och event.

Ditt uppdrag

• Ta emot och planera bokningar inför möten, konferenser och event
• Ansvara för beställningar i enlighet med bokningarna
• Duka upp, ställa i ordning och ansvara för att det är rent och snyggt efter konferenserna
• Vid behov stötta receptionen, växeln och posthanteringen

Vi tror att du har

• Gymnasiekompetens, gärna med inriktning mot administration eller motsvarande.
• Goda kunskaper i Office365
• Erfarenhet från något växelsystem


Har du erfarenhet av liknande arbete, gärna i idéburen verksamhet, är det givetvis en merit.
Körkort är en merit men inte ett krav.

Vi söker dig som är positiv, hjälpsam och initiativtagande. Du är utåtriktad och brinner för god service. Du trivs med ordning och reda och känner stor trygghet i arbetsuppgifterna.  Vi tror samtidigt att du är en prestigelös och flexibel person som kan hugga i där det behövs. Du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Är du dessutom en person med intresse för hur arbetet kan förbättras, utvecklas och effektiviseras är detta jobbet för dig.

Tjänsten är en visstidsanställning under 1 år på heltid med placering på Vårdförbundets centrala kansli i Stockholm. Tillträde så snart som möjligt.

För mer information kontakta chef för internservice Eric Long, 08-14 78 20.
Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben, 08-14 78 31 och Tomas Persson, Akademikerföreningen, 08-14 78 82.

Välkommen med din ansökan senast 2 juni.
Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre

Driven barnmorska till tjänsten som yrkeshandläggare

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna. Vårdförbundet är ett yrkesförbun... Visa mer
I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.


Vårdförbundet är ett yrkesförbund som organiserar Sveriges barnmorskor och tre andra livsviktiga yrken. Vården är i ett systemskifte och måste ställa om till en personcentrerad och nära vård med målet en jämlik hälsa. I den omställningen har barnmorskor nyckelfunktioner inom reproduktiv och sexuell hälsa och bidrar aktivt till kvinnors hälsa och formandet av framtidens kvinnosjukvård.

Nu söker vi en driven barnmorska till tjänsten som yrkeshandläggare som ska ansvara för frågor som rör barnmorskor. Som yrkeshandläggare bidrar du till att lyfta fram och utveckla barnmorskans professionsfrågor i Vårdförbundet. Du kommer att ingå som sakkunnig i Vårdstrategiska enheten där du tillsammans med kollegor arbetar strategiskt med vårdens och yrkenas utveckling. Du får möjlighet att tillsammans med medlemmar och förtroendevalda som är barnmorskor, bidra till att sätta barnmorskor och kvinnors hälsa högt upp på vårdagendan. Här ingår att arbeta för att förbättra barnmorskans villkor och förutsättningar i arbetet.

Du gör framtidsbedömningar, analyser och bereder underlag kring både yrke och vård som framför allt rör barnmorskans yrkesområde. Du deltar i idéutveckling kring hur barnmorskeyrket påverkar och påverkas av vårdens utveckling. I uppdraget ingår att forma strategier för medlemsrekrytering, delta i och skapa arenor för nätverkande, samarbete och dialog med förtroendevalda och medlemmar. Samarbete med internationella yrkesorganisationer är också en del i uppdraget.

Vill du vara med i denna spännande utveckling, då kan du vara den vi söker!


Vi vill att du:
• har erfarenhet av att bevaka/utreda/handlägga ett ämnesområde eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

• har upparbetade nätverk inom barnmorskefrågor på olika nivåer, nationellt och internationellt

• har erfarenhet av politiskt styrd organisation/idéburen verksamhet

• är barnmorska med kunskap om yrkets utmaningar kopplat till vårdens omställning

• är pedagogisk och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelskaMeriterande är om du:
• har en högre akademisk examen (magister, master, PhD)

• har kunskap och erfarenhet inom personcentrerad vård

• har erfarenhet att arbeta utifrån ett medlemsrekryterande perspektiv

• är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet


För att trivas i rollen tror vi att du behöver vara en initiativrik person som utifrån ditt stora engagemang i barnmorskefrågor vill driva och utveckla arbetet på Vårdförbundet. Du tycker om att samarbeta med olika sorters personer i olika sammanhang. Samtidigt är du ansvarig för ämnesområdet och behöver därför känna dig trygg med att utföra ditt arbete självständigt.

Det är också viktigt att du delar Vårdförbundets värderingar, att du vill bidra till att vi blir en växande organisation och för bättre villkor för Vårdförbundets medlemmar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på Vårdstrategiska enheten på Vårdförbundets kansli i Stockholm.
För mer information om tjänsten kontakta chef för Vårdstrategiska enheten Britta Edström tel 08-14 77 33 eller 072-580 61 33.
Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben tfn 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 5 maj!

 


Vårdförbundet arbetar aktivt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla är välkomna. Tillsammans ser vi till att medarbetare långsiktigt mår bra, att det är ett öppet klimat och att alla ska ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Våra ledord för att tillsammans skapa den arbetsplats vi vill ha är; tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje.

Välkommen att bli en av oss! Visa mindre