Lediga jobb Folksam ömsesidig sakförsäkring i Stockholm

Se alla lediga jobb från Folksam ömsesidig sakförsäkring i Stockholm. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Stockholm som finns inom det yrket.

Försäkringshandläggare Företagssupport Sak

Tycker du om att ge kunder den bästa servicen? Är du social och trivs i en kommunikativ roll där du får arbeta både självständigt och i team? Välkommen till oss där vi har kul på jobbet och jobbar gemensamt för att nå våra mål. Vi bryr oss om varandra och vår gemensamma arbetsmiljö. Vi söker en person för en tillsvidareanställning till vårt team i Stockholm. Det här gör du som försäkringshandläggare inom Företagssupport Sak på Folksam Företagssupport in... Visa mer
Tycker du om att ge kunder den bästa servicen? Är du social och trivs i en kommunikativ roll där du får arbeta både självständigt och i team? Välkommen till oss där vi har kul på jobbet och jobbar gemensamt för att nå våra mål. Vi bryr oss om varandra och vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi söker en person för en tillsvidareanställning till vårt team i Stockholm.


Det här gör du som försäkringshandläggare inom Företagssupport Sak på Folksam
Företagssupport ingår i enhet Marknad och försäljning. Företagssupport ansvarar för service och administration av våra ansvarsförsäkringar och egendomsförsäkringar till företag. Vi arbetar mot direktkunder och via förmedlare.

Tillsammans i ditt team ansvarar ni för att ge god service per telefon och mail till våra kunder, förmedlare och kollegor inom Folksam samt säkerställer att alla ärenden blir lösta på bästa möjliga sätt. Arbetet är komplext och bedrivs i många olika system och det är viktigt att du trivs med att ta mycket ansvar och fatta egna beslut.

Som försäkringshandläggare är dina främsta uppdrag att:


• Erbjuda och sälja Folksams företagsprodukter till potentiella och befintliga kunder.
• Vidareförmedla kunder som har ytterligare försäkrings- och/eller sparandebehov.
• Genomföra förnyelsearbete.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som gillar att kommunicera med kunder och att hålla en hög servicenivå. Du formulerar dig tydligt i både tal och skrift, dessutom trivs du med att arbeta i team, är flexibel och ser möjligheter. Du är handlingskraftig, arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt samt är noggrann.

Du har datorvana och goda kunskaper inom Office-paketet. Erfarenhet från kundservice och/eller har arbetat med telefon och mail som verktyg är meriterande.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast 18 februari 2024. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Christopher Udvardy, 072-468 70 48.

Det här jobbet omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Innan anställning kommer vi därför att göra bakgrundskontroller. Här kan du läsa mer om vad kontrollerna innehåller.


Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Pernilla Eriksson 070-831 57 29 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Är du en aktuarie att räkna med?

Vi söker dig som vill utvecklas, ta ansvar och förändra. Folksam har funnits i över 100 år och fyra miljoner kunder räknar med oss. Vi behöver dig för att beräkna risker. Kom och bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier.  Vi erbjuder dig en affärsaktuarieroll som är unik i branschen! Här får du möjlighet att arbeta brett inom aktuarieyrket, både i reservsättning och affärsstöttning. Vi utvecklas och utvärderar möjlighe... Visa mer
Vi söker dig som vill utvecklas, ta ansvar och förändra. Folksam har funnits i över 100 år och fyra miljoner kunder räknar med oss. Vi behöver dig för att beräkna risker. Kom och bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier. 

Vi erbjuder dig en affärsaktuarieroll som är unik i branschen! Här får du möjlighet att arbeta brett inom aktuarieyrket, både i reservsättning och affärsstöttning. Vi utvecklas och utvärderar möjligheter att använda maskininlärningsmetoder i reservsättningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning och för rätt person finns möjlighet att bredda sig. Rollen kan anpassa utifrån din erfarenhet och intressen och du kan även jobba som systemaktuarie.

Så här beskriver vår kollega Vilma sitt jobb hos oss:
"Jag motiveras mycket av variationen i mitt jobb och att jag hela tiden utmanas. Den varma och familjära stämningen vi har i vårt team gör att man kan vara sig själv på jobbet, här hjälper vi verkligen varandra och dessutom har vi kul. Att jag också jobbar på ett ömsesidigt företag gör att det känns extra bra!”

Blir du nyfiken och är någon att räkna med? Här kan du läsa mer hur kollegor beskriver sina aktuariejobb hos oss på Folksam.

Det här gör du som aktuarie på Folksam
I din roll som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams aktuariella beräkningar och processer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Kvartalsvisa bokslut, reservsättning och rapportering
• Utveckla reservsättningsmetoder och -modeller
• Bistå i utveckling av nya och befintliga produkter och erbjudanden
• Utföra riskpremieberäkningar och analyser
• Stötta affären med aktuariell kompetens
• Kravställning i utvecklingen av nytt försäkringssystem

För en lämplig kandidat kan affärsaktuarierollen kombineras med rollen som systemaktuarie, där du ansvarar för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariella beräkningar och datahantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är då att:


• Utveckla, effektivisera och dokumentera datahantering och datakvalitet
• Kravställa, förvalta och säkerställa data till aktuariella modeller och myndighetsrapportering
• Kravställa gentemot mjukvaruleverantörer
• Programmera aktuariella beräkningar

Du tillhör sektionen Akturarie Sak, ett team om cirka 25 specialister med hög kunskap inom akturiellt arbete. Vi är ett engagerat och härligt gäng som har kul på jobbet. Vi har stort fokus på samarbete och hjälps åt att nå våra mål. Du får stort förtroende och ansvar i ditt arbete och tillsammans med din chef kan du påverka din utveckling inom det du är intresserad av.

I din roll kommer du ha nära samarbete med kollegorna inom Aktuarie Sak men även andra inom organisationen så som aktuariefunktionen, IT-avdelningen, ekonomer och produktledare. Vi tillhör enheten Ekonomi och finans och du rapporterar till avdelningschef Karin Nyreröd. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med möjlighet till att varva jobb på kontoret med jobb hemifrån.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av rollen som aktuarie inom sakförsäkringar alternativt är nyexaminerad. Du har en akademisk examen med inriktning inom matematik eller matematisk statistik, är ingenjör med inriktning finansiell matematik eller teknisk fysik alternativt motsvarande kompetens. Vi förväntar oss att du har goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet från aktuariellt eller systemrelaterat arbete
• studier vid aktuarieprogrammet
• kunskaper om artificiell intelligens/maskininlärning
• programmeringskunskaper i exempelvis SAS, eller VBA.

Som person är du självgående genom att ta ansvar för att driva ditt eget arbete framåt och är intresserad av att lära dig mer. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad - du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag och kravställningar. Vidare är du flexibel genom att anpassa dig till förändrade förutsättningar. Som person har du en prestigelös framtoning och delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 14 februari 2024. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Karin Nyreröd, avdelningschef personriskgruppen, 072-230 20 62. 

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare inom Ekonomi och finans

Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en utvecklings- och processorienterad ekonom som har ett brinnande intresse för att leda och arbeta med verksamhetsutveckling. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker! I denna roll ingår du i sektion Ekonomi. Sektionen består av cirka 100 medarbetare som hanterar löpande red... Visa mer
Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en utvecklings- och processorienterad ekonom som har ett brinnande intresse för att leda och arbeta med verksamhetsutveckling. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker!

I denna roll ingår du i sektion Ekonomi. Sektionen består av cirka 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten Ekonomi och finans.

Det här gör du som verksamhetsutvecklare på Folksam
Du kommer att tillhöra avdelningen Bokslut och rapportering inom sektion Ekonomi. Den här tjänsten som verksamhetsutvecklare innebär att du har rollen som PO (Product Owner) för ett team som arbetar med att utveckla processer och IT-stöd för rapportering såsom exempelvis årsredovisning, IORP II och Solvens II. Du kommer att arbeta i vårt agila tåg inom bokslut och myndighetsrapportering tillsammans med övriga verksamhetsutvecklare, ekonomer, IT och specialister. Du har även kontakt med övriga utvecklingståg inom Folksam.

 I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:


• Planera, leda och genomföra större/komplexa utvecklings- och förvaltningsuppdrag inom bokslut och myndighetsrapportering både när det gäller processer och IT-utveckling.
• Stödja verksamheten att omvandla strategier och målbilder till handlingsplaner som leder till ökad nytta.
• Aktivt verka för standardisering och automatisering av processer och system.
• Säkerställa att lagar och regelverk, externa och interna, uppfylls vid införande av nya system eller vid förändringar i befintliga system.
• Genomföra större/komplexa utredningar samt verksamhets- och processanalyser, inom bokslut och myndighetsrapportering.
• Stödja och coacha medarbetare och ledare genom förändringar.
• Bidra i att anpassa förvaltning- och utvecklingsarbete till Folksams struktur och modell för utveckling.
• Bidra till goda och tvärfunktionella samarbeten, samt säkerställa kommunikation och förankring inom aktuella uppdrag/projekt/team.
• Samarbeta och samverka med chefs- och ledarroller, team samt övriga intressenter för att möjliggöra att önskade mål och effekter uppnås.
• Beskriva och visualisera, framdrift, hinder och resultat i uppdragen.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning ekonomi/redovisning eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av arbete med ekonomi inom bokslut- och myndighetsrapportering, men också flera års erfarenhet av att leda team. Vi sätter stort värde i erfarenhet av att leda i förändring. Vi ser gärna att du har erfarenhet av försäkringsbranschen. Vi ser även att du kan komma ifrån en större transaktionsrik verksamhet och har viljan att lära dig försäkringsredovisning och rapportering.

Det är meriterande om du har erfarenhet av komplexa utredningar och kravställning. Du behärskar Office-paketet väl. Det är även av stor vikt att du har god förmåga att paketera och bereda samt föredra olika typer av beslutsunderlag.

Vi söker dig som är nyfiken och har viljan att förstå och viljan att bidra till tvärfunktionell samverkan för att kunna åstadkomma bästa möjliga leveranser. Du besitter en god analytisk förmåga, drivs av utmaningar och av att hitta lösningar. Vi lägger stor vikt vid en god samarbetsförmåga, att du bidrar med en stor positivitet och en stark vilja till att arbeta mot gemensamma mål. Det är viktigt att du dels är trygg i att driva på i sakfrågor, liksom att du har förmågan att lyfta blicken och lyssna in dina kollegor. Du arbetar strukturerat, är kommunikativt duktig och är bekväm med att hantera ett högt tempo, liksom med att arbeta i initiativ med olika långa tidshorisonter.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 19 februari 2024.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Anna Garheden, avdelningschef Bokslut och Rapportering 076-125 69 01.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Förmedlaransvarig

Har du en god erfarenhet av både att arbeta med extern distribution och att arbeta som säljare med att skapa nya kontakter och samtidigt nå uppsatta mål inom såväl volym som lönsamhet? I så fall vill vi att du söker tjänsten som förmedlaransvarig på Förmedlad Försäljning. Som förmedlaransvarig inom Marknad och Försäljning?ansvarar du tillsammans med dina kollegor för Folksams försäljning via förmedlare av bland annat individuell tjänstepension och kapital... Visa mer
Har du en god erfarenhet av både att arbeta med extern distribution och att arbeta som säljare med att skapa nya kontakter och samtidigt nå uppsatta mål inom såväl volym som lönsamhet? I så fall vill vi att du söker tjänsten som förmedlaransvarig på Förmedlad Försäljning.

Som förmedlaransvarig inom Marknad och Försäljning?ansvarar du tillsammans med dina kollegor för Folksams försäljning via förmedlare av bland annat individuell tjänstepension och kapitalplacering. Du tillhör avdelning Förmedlad Försäljning med 17 medarbetare som ingår i sektionen Försäljning Partner inom Marknad och Försäljning.  

Det här gör du som förmedlaransvarig på Förmedlad Försäljning
Du har en central roll i att se till att vi når våra strategiska mål, och att bidra till att utveckla vår distribution via förmedlare. Det vi distribuerar till kunderna via våra förmedlare är bl.a. individuell tjänstepension, kapitalplacering. Det placeras i vår traditionella förvaltning och de fonder vi har tagit in. Du har ett delegerat ansvar för din del av det totala försäljningsresultatet och rapporterar till chefen för Förmedlad Försäljning. 

I dina huvudsakliga uppgifter ingår att: 


• Skapa, bibehålla starka och goda relationer med de förmedlare du får ansvar för.
• Omsätta erbjudanden och kampanjer.
• Arbeta med aktiviteter för att uppnå god kundnöjdhet.
• Driva och medverka i externa försäljningsevents.
• Agera som motor i samarbeten genom att ta initiativ och skapa försäljning.

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som har utbildning från universitet/högskola med inriktning ekonomi/juridik eller annan jämförbar erfarenhet. Du har erfarenhet av arbete med förmedlare och en djup kompetens om marknaden som vi verkar på i form av kontaktnät, erbjudanden, marknader och målgrupper. 

Som person är du affärsmässig och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har ett högt driv och brinner för att göra affärer. Du skapar engagemang och delaktighet såväl hos kollegor som hos andra i din närhet. Du är handlingskraftig och angriper ditt arbete på ett strategiskt och strukturerat sätt. 

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så här söker du jobbet? 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 5 februari 2024.? 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Robert Sjöberg,?070-831 51 46. 

Fackliga representanter: Handels Jan Sandström 070-831 66 13, Forena Robert Karlsson 070-831 52 81 och Akademikerföreningen?Susanna Järnek 070-831 69 46.  

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Erfaren riskanalytiker inom operativa risker

Vi söker en erfaren riskanalytiker på området operativa risker till Folksam med dotterbolag. Du kommer att tillhöra den gemensamma Risk- och aktuariesektionen som leds av Folksams CRO. Sektionen innefattar de självständiga aktuariefunktionerna och riskhanteringsfunktionerna i samtliga tillsynspliktiga bolag inom Folksam. Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede som omfattar ett flertal viktiga strategiska frågeställningar där Risk- och ak... Visa mer
Vi söker en erfaren riskanalytiker på området operativa risker till Folksam med dotterbolag.

Du kommer att tillhöra den gemensamma Risk- och aktuariesektionen som leds av Folksams CRO. Sektionen innefattar de självständiga aktuariefunktionerna och riskhanteringsfunktionerna i samtliga tillsynspliktiga bolag inom Folksam.

Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede som omfattar ett flertal viktiga strategiska frågeställningar där Risk- och aktuariesektionen har en viktig roll. Det gäller speciellt inom det operativa riskområdet där utvecklingsarbete pågår och kommer att intensifieras under 2024. Vår sektion verkar i stor omfattning nära andra enheter och sektioner inom Folksam.

Det här gör du som riskanalytiker för operativa risker på Folksam
Du kommer i huvudsak att arbeta med följande:


• Säkerställa att riskhanteringssystemet avseende operativa risker är ändamålsenligt och effektivt.
• Följa upp att metoder, processer och stödsystem för riskhantering av operativa risker är ändamålsenliga och effektiva.
• Vid behov föreslå ändringar av ovanstående metoder och processer vilket även innefattar ändringar i incident- och riskhanteringssystem.
• Stödja och ge råd till den operativa verksamheten vid identifiering, värdering, hantering, övervakning och rapportering av operativa risker och incidenter.

Du ansvarar för att sammanställa, analysera och rapportera en aggregerad bild av operativa risker och incidenter till ett eller flera företag inom Folksam. I din roll rapporterar du direkt till CRO.

Nyfiken på att läsa mer vad medarbetare inom analysområdet jobbar med på Folksam? Gå in och läs här!

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har mycket god kunskap om och erfarenhet av arbete med i första hand operativa risker inom försäkrings- och/eller bankverksamhet och med fördel inom stora organisationer. Du har goda kunskaper om Solvens II-regelverket, tjänstepensionsregleringen eller Baselregelverket för banker. Du har minst fem års erfarenhet inom ovanstående områden eller liknande relevanta områden för operativa risker.

Vi ser det som meriterande om din erfarenhet omfattar IKT-risker och mätning av operativa risker. Du har relevant akademisk utbildning eller likvärdig utbildning och erfarenhet.

Du är en person som:


• Påvisar effektivitet samt motivation i att uppnå resultat genom förändring och utveckling.
• Kommunicerar väl på svenska och kan ta till dig relevant information på engelska.
• Har lätt att samarbeta med och vägleda verksamheten. 
• Har god pedagogisk förmåga för att bistå den operativa verksamheten i arbetet med operativa risker.
• Är prestigelös och jobbar väl tillsammans med andra specialister.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär med bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och jobbar aktivt med inkludering och mångfald. Vi erbjuder flexibiliteten att varva arbete på kontoret med att jobba hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 31 januari 2024, urval kommer ske löpande under ansökningstiden. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta CRO Artur Chmielewski, via e-post eller 070-831 59 16.

Det här jobbet omfattas av Försäkringsrörelselagen och Lagen om tjänstepensionsföretag. Innan anställning kommer vi därför att göra bakgrundskontroller. Här kan du läsa mer om vad kontrollerna innehåller.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Systemaktuarie (vikariat)

Brinner du för effektiviseringar och vill jobba med programmering av försäkringsmatematiska beräkningar och dataflöden? Bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bland annat utvärderar vi praktiskt möjligheter att använda maskininlärningsmetoder i reservsättningen av skador och implementerar ett nytt risksystem för sakförsäkringar... Visa mer
Brinner du för effektiviseringar och vill jobba med programmering av försäkringsmatematiska beräkningar och dataflöden? Bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier.

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bland annat utvärderar vi praktiskt möjligheter att använda maskininlärningsmetoder i reservsättningen av skador och implementerar ett nytt risksystem för sakförsäkringar. Vi erbjuder dig en aktuarieroll med inriktning på systemtekniska frågor. Tjänsten kan delvis anpassas utifrån din kompetens eller intresse för försäkringsmatematik.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under 11 månader, då vi har medarbetare som går på föräldraledighet. För en rätt person finns det goda möjligheter att förlänga anställningen. Hos oss får du en fin start på din aktuariekarriär och breda möjligheter att utvecklas.

Så här beskriver vår kollega Vilma sitt jobb hos oss:
"Jag motiveras mycket av variationen i mitt jobb och att jag hela tiden utmanas i jobbet. Den varma och familjära stämningen vi har i vårt team gör att man kan vara sig själv på jobbet, här hjälper vi verkligen varandra och dessutom har vi kul. Att jag också jobbar på ett ömsesidigt företag gör att det känns extra bra!"

Läs gärna mer om hur våra kollegor beskriver rollen som aktuarie hos oss här. 

Det här gör du som systemaktuarie på Folksam
Som systemaktuarie ansvarar du för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariella beräkningar och datahantering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


• utveckla datahantering för att nå ökad effektivitet och automatisering, spårbarhet och datakvalitet
• förvalta och säkerställa leverans av anpassad data till modeller och rapportering
• kravställa gentemot IT och mjukvaruleverantörer samt testa kravställningar
• dokumentera datahantering
• programmera aktuariella beräkningar
• utbilda och informera.

Du tillhör sektionen Aktuarie Sak, vi är ett team om cirka 25 specialister med hög kunskap inom aktuariellt arbete. Vi har hög tillit till varandras kompetens med en prestigelös stämning där vi hjälper varandra. Även om vi har högt fokus på leverans så är vårt trevliga arbetsklimat oerhört viktigt, likaså att alla ska kunna bygga en hållbar karriär.  Du i din roll kommer ha nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak men också med IT-avdelningen. Vi tillhör enheten Ekonomi och finans och du rapporterar till avdelningschef Emmi Sarinko. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med möjlighet till att varva jobb på kontoret och hemifrån.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har ett intresse för aktuarieyrket och har en akademisk examen med inriktning mot systemutveckling, datavetenskap, matematik/matematisk statistik, teknisk fysik alternativt motsvarande kompetens. Vi förväntar oss att du även har goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, samt programmeringskunskaper exempelvis SAS, , R, Python eller Matlab.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet av aktuariellt eller systemrelaterat arbete
• studier vid aktuarieprogrammet
• kunskaper om artificiell intelligens/maskininlärning

Som person är du självgående genom att ta ansvar för att driva ditt eget arbete framåt och är intresserad av att lära dig mer. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad - du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag och kravställningar. Vidare är du flexibel genom att anpassa dig till förändrade förutsättningar. Som person har du en prestigelös framtoning och delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 3 december 2023. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Emmi Sarinko, avdelningschef sakgruppen, 072-230 20 61 eller emmi.sarinko@folksam.se

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Systemutvecklare Pega

Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder? Just nu fokuserar vi på digitalisering av kundmötet, utveckling av morgondagens försäkringssystem och förflyttning mot publika molntjänster. Vi är en avdelning som primärt jobbar med att förvalta Pega-system där våra tillämpningar är inom området CRM, skadehantering och... Visa mer
Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder? Just nu fokuserar vi på digitalisering av kundmötet, utveckling av morgondagens försäkringssystem och förflyttning mot publika molntjänster.

Vi är en avdelning som primärt jobbar med att förvalta Pega-system där våra tillämpningar är inom området CRM, skadehantering och ärendehantering. Vi jobbar inom Safe-ramverket och de olika teamen ingår i ett release tåg. Våra system är mycket intressanta i det att de spänner över vitala delar av verksamheten samt att de är i olika mognadsfaser. 100+ integrationer, gigantiska databaser, spännande plattformstekniker och Pega som är ett mycket kraftfullt och modernt verktyg speglar väl vardagen tillsammans med kompetenta kollegor.

Vi söker nu en heltidstjänst som Pega-utvecklare till Skanstull. Du jobbar brett både gällande de olika tillämpningarna samt integration och plattformar såväl som automatiserad test.

Det här gör du som Pega-utvecklare på Folksam
I din roll som Pega-utvecklare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Förverkliga affärs och kundnytta i Pega.
• Förstår och felsöker i systemens komplexa omvärld tex integrationer och plattformar.
• Konstant ser över möjligheten att kombinera genomförd utveckling med automatiserad test.
• Är delaktig i att de API:er vi ansvarar för fungerar och utvecklas på bästa sätt (i samråd med lösningsarkitekt).

Du ingår en gruppering med flera team som jobbar inom skade och CRM-området som i huvudsak jobbar med Pega-system. 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har:


• Flerårig erfarenhet som utvecklare, gärna med arbete inom komplexa systemlandskap.
• Erfarenhet av agila metoder.
• Erfarenhet av systemutveckling i stora organisationer enligt standardiserade metoder.
• Erfarenhet av integrationer.
• God kunskap i relevanta utvecklarverktyg för källkodshantering och produktionsleveranser (GitLab, Azure, containers osv).
• Erfarenhet av databaser.
• Erfarenhet av testmetodik och testkvalitet.
• Förmågan att ta stort ansvar för kvalitet i leveranser.
• Förmåga att se helheter i leveranser och förstå hur man omsätter krav till fungerande lösningar.
• God samarbetsförmåga i teamet och dess omvärld samt gärna delar med sig av kunskap.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 28 augusti 2023.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Johannes Odgren, 072-468 70 28.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen?Per Hansson 070-831 60 67, Forena Morgan Svensson 073-423 59 12 och Handels?Mikael Carlsson?070-831 51 32. 

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Kampanjtekniker

Vill du vara med och utveckla vår kundkommunikation i digitala kanaler? Vi söker en kampanjtekniker med starkt intresse för CRM, datadriven marknadsföring och analys. Du kommer att samarbeta med kampanjtekniker och projektledare inom Kundutveckling CRM som har ett stort fokus på vårt uppdrag. Vi är ett agilt team inom Marknad och försäljning och levererar till Folksams olika affärer.  Vi erbjuder dig ett brett uppdrag där du får jobba mot olika verksamhet... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår kundkommunikation i digitala kanaler? Vi söker en kampanjtekniker med starkt intresse för CRM, datadriven marknadsföring och analys. Du kommer att samarbeta med kampanjtekniker och projektledare inom Kundutveckling CRM som har ett stort fokus på vårt uppdrag. Vi är ett agilt team inom Marknad och försäljning och levererar till Folksams olika affärer. 

Vi erbjuder dig ett brett uppdrag där du får jobba mot olika verksamhetsområden i ett stort bolag. Hos oss finns det möjlighet att vara med att påverka och utvecklas. Vill du bli en del av vårt team?  

Det här gör du som kampanjtekniker på Folksam
Som kampanjtekniker har du ansvar för att utforma kunddialoger och kampanjer i Adobe Campaign som är Folksams Marketing Automation-verktyg. Du gör löpande uppföljning, bidrar med insikter för att optimera kampanjer och kommunikation. Ett viktigt inslag är att förstå aktiviteters värde och effekt.

Du säkerställer förutsättningar för datadriven och personaliserad kommunikation i olika kanaler. Du bidrar också till att öka automatisering av kommunikation och processer. I rollen kommer du att samarbeta med andra medarbetare och intressenter inom Folksam.

Du håller dig uppdaterad om relevanta lagar, regler och branschpraxis. Du säkerställer att marknadsföringslagen och allmänna dataskyddsförordningen, GDPR, följs.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


• bygga urval, kampanjer, workflows och kommunikation i Adobe Campaign
• utföra A/B-tester och analysera utfall
• följa upp, analysera och optimera kampanjer och kommunikation
• schemalägga och bevaka utskick för att undvika kommunikationskrockar
• analysera målgrupper och skapa relevanta segment
• lösa incidenter och genomföra problemsökning
• förbättra datakvaliteten.

Du ingår i avdelningen Kundutveckling CRM som består av ett antal engagerade, positiva och leveranssäkra medarbetare. Tjänsten är placerad i Stockholm Skanstull.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med minst tre års erfarenhet från en liknande roll och som har arbetat med Marketing Automation i Adobe Campaign. Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område exempelvis inom CRM/annan digital marknadsföring alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du känner till Adobe Experience Cloud och hur program som Adobe Analytics, Adobe Target och Journey Optimizer används och hänger ihop.

Det är meriterande om du har:


• vana och förståelse för stora och komplexa databaser 
• förståelse för Javascript och HTML

Vi tror att du har ett starkt intresse för CRM, teknik och datadriven marknadsföring och förstår hur det skapar värde för våra kunder och vår affär. Du är analytisk, självgående och arbetar strukturerat. För dig är det viktigt att leverera med god kvalité och enligt deadline. Du motiveras av utveckling och trivs med att samarbeta. Vi ser gärna att du har vana av att jobba i agila team.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 19 september 2023.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Maria Nessling Wallbom, sektionschef, 070-831 60 60.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Simon Midimyr 070-831 55 03 och Handels Mikael Karlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Assistent med inriktning mot styrelseadministration

Vi söker en assistent till Ledningskansliet inom Koncernstaben. Är du serviceeffektiv, flexibel och självgående? Är du en skicklig och kvalitetsmedveten administratör eller paralegal som trivs med strukturerad tillvaro och har god förmåga att kommunicera med andra? Då kan det vara dig vi söker! Det här gör du som assistent på Ledningskansliet Ledningskansliet har intressenter inom i stort sett alla delar av Folksams verksamheter, men vi är ett särskilt s... Visa mer
Vi söker en assistent till Ledningskansliet inom Koncernstaben. Är du serviceeffektiv, flexibel och självgående? Är du en skicklig och kvalitetsmedveten administratör eller paralegal som trivs med strukturerad tillvaro och har god förmåga att kommunicera med andra? Då kan det vara dig vi söker!


Det här gör du som assistent på Ledningskansliet
Ledningskansliet har intressenter inom i stort sett alla delar av Folksams verksamheter, men vi är ett särskilt stöd till Folksams övergripande ledningsorgan såsom stämmorna, styrelserna och vd i såväl moder- som dotterbolag.
Vi söker nu en assistant/paralegal som framför allt ska ansvara för delar av vår styrelseadministration och se till att information, uppföljning och administration hanteras professionellt gällande innehåll och deadlines. Detta innebär uppgifter som t ex ansvar för kallelser, agendor samt material inför möten i vår styrelseportal, distribution av handlingar samt samordning under möten/konferenser och vid besök. Övriga administrativa processer som vi arbetar med på Ledningskansliet innefattar t ex olika typer av juridisk administration och regelverksadministration.

Är du den vi söker?
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt någon eftergymnasial utbildning inom administration eller som paralegal. Du ska ha god datorvana och kunna hantera Officepaketet och andra relevanta IT-verktyg.
Det är ett krav att du har tidigare erfarenhet av arbete som assistant/administratör eller paralegal samt att du kan arbeta självständigt utifrån våra processer. Viktigt för rollen är också att vara serviceinriktad samt kunna skapa bra relationer med olika roller inom organisationen. Vi arbetar mot deadlines i vissa av våra processer, så det är önskvärt att du är van vid det. Meriterande är om du tidigare har arbetat med styrelseadministration.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 1 december 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem och urval sker löpande.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Helena Berglund, 072-468 72 73.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.


Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Affärsaktuarie

Vill du att formeln E[Ci,j+1|Ci,1...Ci,j]=Ci,jfj ska vara en del av din vardag? Vill du vara med och hjälpa oss att tillämpa den? Bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier. Såhär beskriver vår kollega Vilma sin roll hos oss; "Jag motiveras mycket av variationen i mitt jobb och att jag hela tiden utmanas i jobbet . Den varma och familjära stämningen vi har i vårt team gör att man kan vara sig själv på jobbet, här hjälper... Visa mer
Vill du att formeln E[Ci,j+1|Ci,1...Ci,j]=Ci,jfj ska vara en del av din vardag? Vill du vara med och hjälpa oss att tillämpa den? Bli en del av vårt team hos en av Sveriges största arbetsgivare för aktuarier.

Såhär beskriver vår kollega Vilma sin roll hos oss;
"Jag motiveras mycket av variationen i mitt jobb och att jag hela tiden utmanas i jobbet . Den varma och familjära stämningen vi har i vårt team gör att man kan vara sig själv på jobbet, här hjälper vi verkligen varandra och dessutom har vi kul. Att jag också jobbar på ett ömsesidigt företag gör att det känns extra bra!"

Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Ett exempel är att vi praktiskt ska utvärdera möjligheter att använda maskininlärningsmetoder i reservsättningen. Bra ska bli bättre. Vill du vara med på vår resa? Vi erbjuder dig en affärsaktuarieroll som är unik i branschen, här får du möjlighet att arbeta brett inom aktuarieyrket både i reservsättning och affärsstöttning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och hos oss har du mycket goda möjligheter att utvecklas. Tjänsten kan delvis anpassas utifrån din kompetens, erfarenhet och preferenser. Beroende på din erfarenhet kan det också finnas möjlighet att kombinera tjänsten och arbeta både med systemtekniska och aktuariella frågor.

Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams aktuariella beräkningar och processer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Kvartalsvisa bokslut, reservsättning och rapportering.
• Utveckla reservsättningsmetoder och -modeller.
• Bistå i utveckling av nya och befintliga produkter och erbjudanden.
• Utföra riskpremieberäkningar och analyser.
• Stötta affären med aktuariell kompetens.
• Kravställning i utvecklingen av nytt försäkringssystem.

För en lämplig kandidat kan affärsaktuarierollen kombineras med rollen som systemaktuarie, där du ansvarar för att utveckla och upprätthålla god kvalitet och effektivitet i aktuariella beräkningar och datahantering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är då att:


• Utveckla, effektivisera och dokumentera datahantering och datakvalitet.
• Kravställa, förvalta och säkerställa data till aktuariella modeller och myndighetsrapportering.
• Kravställa gentemot mjukvaruleverantörer.
• Programmera aktuariella beräkningar.

Du tillhör sektionen Akturarie Sak, vi är ett team om cirka 25 specialister med hög kunskap inom akturiellt arbete. Vi har hög tillit till varandras kompetens med en prestigelös stämning där vi hjälper varandra. Även om vi har högt fokus på leverans så är vårt trevliga arbetsklimat oerhört viktigt, likaså att alla ska kunna bygga en hållbar karriär.  Du i din roll kommer ha nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak men även andra inom organisationen, exempelvis aktuariefunktionen, IT-avdelningen, ekonomer, produktledare. Vi tillhör enheten Ekonomi och finans och du rapporterar till avdelningschef Emmi Sarinko. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med möjlighet till att varva jobb på kontoret och hemifrån.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av rollen som aktuarie inom sakförsäkringar. Du har en akademisk examen inom matematik, matematisk statistik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller teknisk fysik alternativt motsvarande kompetens. Vi förväntar oss att du även har goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel.

Det är meriterande om du har:


• erfarenhet från reservsättning
• studier vid aktuarieprogrammet
• kunskaper om artificiell intelligens/maskininlärning
• programmeringskunskaper i SAS, , R, Python eller VBA.

Som person är du självgående genom att ta ansvar för att driva ditt eget arbete framåt och intresserad av att lära dig mer. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad - du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Vidare är du flexibel genom att anpassa dig till förändrade förusättningar Som person har du en prestigelös framtoning och delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast  24 september 2023. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Emmi Sarinko, avdelningschef sakgruppen, 0722 30 20 61 eller emmi.sarinko@folksam.se

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Senior Data Engineer

Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder? Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam för att sammanställa ändamålsenlig rapportering och analys inom Folksam. Teamet jobbar med fokus på att leverera högkvalitativ data och analys som är till stor affärsnytta för både våra interna användare och externa ... Visa mer
Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på IT? Vill du forma innovativa och smarta IT-lösningar i agila team som skapar trygghet och värde för våra kunder?

Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam för att sammanställa ändamålsenlig rapportering och analys inom Folksam. Teamet jobbar med fokus på att leverera högkvalitativ data och analys som är till stor affärsnytta för både våra interna användare och externa kunder. Teamet ansvarar även för att utveckla och förvalta den tekniska plattformen. Folksam står inför många förändringar där dataflöden byggs om för att anpassas till nya regulatoriska krav samtidigt som den tekniska plattformen behöver moderniseras och konsolideras. Vi söker nu erfarna Data Engineers som ska förstärka befintliga och nya team i vår förändringsresa.

Det här gör du som Senior Data Engineer på Folksam
Vi arbetar för bland annat med att förflytta vår tekniska plattform för Data Warehouse från en IBM-plattform till en molnlösning baserat på Azure och samtidigt utveckla vårt sätt att se på data pipelines och värdeskapande analyser och data.

Hos oss bygger, förvaltar och vidareutvecklar vi Folksams tekniska lösningar inom Data & Analys och samarbetar med leveransens produktägare och intressenter. Vi jobbar enligt SAFe och det team som du kommer jobba i är ett av flera som ingår i ett agilt releasetåg.

De tekniker som vi arbetar med idag är framförallt DataStage för IT/ETL och vi vill förflytta oss mot Azure Data Factory, Azure Databricks, Python, Testautomation och Power BI. För att lyckas i rollen behövs ett mycket bra samarbete dels med det egna teamet och med andra team och intressenter. Du förväntas vara kvalitetsmedveten och vill förstå den data som du arbetar med. Därutöver krävs självledarskap, nyfikenhet, vilja att lära och hitta vägar för att skapa värde. 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som idag arbetar som Data Engineer, systemutvecklare eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av komplext beslutsstödsarbete med verktyg såsom IBM DataStage, MS SSIS eller Azure Data Factory. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Erfarenhet vi värdesätter för den här rollen är:


• Erfarenhet från arbete i Microsoft Azure och databricks 
• God erfarenhet av Azure Data Factory, Delta Lake-arkitektur samt utveckling av data pipelines.
• Behärskar programmeringsspråk såsom Python, Java, R eller .
• Erfarenhet av datalager och datamodellering, som till exempel data vault och dimensionsmodellering.
• Erfarenhet av teknologier, metoder eller verktyg såsom Hadoop, Spark eller Power BI.
• God erfarenhet av DevOps-utveckling med CI/CD pipelines samt jobbat med Infrastructure as Code i Bicep, Terraform eller motsvarande.
• Erfarenhet av API:er, kodtestningsramverk.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar/ kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 9 maj 2023. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta någon av rekryterande cheferna Jacob Karmehag, 072-468 71 83, jacob.karmehag@folksam.se eller Henrik Nose, 070-831 52 82, henrik.nose@folksam.se

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Per Hansson 070-831 60 67, Forena Morgan Svensson 073-423 59 12 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Bolagsekonom

Vill du vara en viktig länk i att trygga förtroendet för Folksams finansiella ställning? Har du en nyfikenhet och vilja att lära dig mer? Har du lätt för att samarbeta och vill vara en del i vårt team som består av engagerade och ansvarstagande kollegor? Du omges av kollegor med bred kompetens där du uppmuntras att försöka själv, men hittar alltid någon att fråga.  Här får du möjlighet att utveckla och utvecklas. Välkommen till oss! Det här gör du som bol... Visa mer
Vill du vara en viktig länk i att trygga förtroendet för Folksams finansiella ställning? Har du en nyfikenhet och vilja att lära dig mer? Har du lätt för att samarbeta och vill vara en del i vårt team som består av engagerade och ansvarstagande kollegor? Du omges av kollegor med bred kompetens där du uppmuntras att försöka själv, men hittar alltid någon att fråga.  Här får du möjlighet att utveckla och utvecklas. Välkommen till oss!

Det här gör du som bolagsekonom på Folksam
Som bolagsekonom arbetar du med bokslut, rapportering, kontoavstämningar, årsredovisningar, delårsrapporter, skatter och deklarationer. Du deltar i utredningar och bistår våra revisorer (interna, externa) och internkontroll med material och underlag som efterfrågas. Vid behov fungera som kontaktperson för frågor rörande bolaget/bolagen.

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Säkerställa väl fungerande bokslut och rapportering. Med rapportering avses exempelvis rapportering till Finansinspektionen och andra myndigheter.
• Säkerställa god regelefterlevnad, god intern kontroll och hantering av revisionsfrågor som till exempel revisionsiakttagelser.
• Ansvara för och upprätta bokslut, årsredovisning/delårsrapport och rapportering i relevanta bolag.
• Ansvara för och upprätta skattedeklarationer och inkomstdeklarationer.
• Vid behov ansvara för delprocesser både vad gäller att leda, koordinera och säkerställa leveranser.
• Upprätta kontoavstämningar och säkerställa god kvalitet i av andra utförda kontoavstämningar.
• Medverka i och till viss del samordna revisionen för bolaget.
• Effektivisera och utveckla rutiner och processer.
• Driva och medverka i övergripande utredningar.
• Löpande informera kring frågor som rör bolaget och som berör fler i syfte att skapa delaktighet och förankring.
• Regelverk, relevanta för rollen.

Du kommer att tillhöra en av grupperna inom sektion Ekonomi som idag består av ca 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten Ekonomi och Finans.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba med oss? Här kan du läsa en intervju med en av våra Business Controllers Linnéa – kanske är hon din nya kollega?

Är du den vi söker?
Vi söker dig som:


• är ekonom med examen från universitet/högskola, med inriktning ekonomi/redovisning/revision eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet som ger förutsättningar att vidareutvecklas.
• har minst fem års erfarenhet av kvalificerat självständigt arbete med bokslut och rapportering på ett större företags ekonomifunktion.
• har minst tre års erfarenhet av försäkringsredovisning.
• behärskar Office-paketet väl och framförallt Excel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av riskbaserad rapportering. För att lyckas i rollen har du god analytisk förmåga och drivs av att sätta dig in i komplexa flöden och frågeställningar. Du är självgående och driver dina processer mot uppsatta mål med hög kvalité. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och ställer alltid upp för gruppen oavsett arbetsuppgift. Du har en god förmåga att uttrycka dig kommunikativt och van att anpassa dig till olika målgrupper. Du har lätt att sätta dig in i detaljer samtidigt som du inte förlorar helhetsperspektivet.

Eftersom arbetsmängden varierar och en del arbetsuppgifter utförs under tidspress krävs det att du är stabil, strukturerad och initiativtagande. 

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 10 september 2023.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Niclas Westerberg Nordvall, niclas.westerberg-nordvall@folksam.se 

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.


Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på utveckling? Vill du jobba med en av plattformarna som säkrar Folksams framtid och som skapar trygghet och värde för våra kunder? I så fall ska du fortsätta läsa! Just nu fokuserar Folksam på digitalisering av kundmötet och utveckling av morgondagens försäkringssystem där vi även bygger för framtidens skadereglering. Verksamhetsutveckling inom skador består av en avdelning där du ... Visa mer
Vill du jobba i ett företag med både hjärta och hjärna som satsar mycket på utveckling? Vill du jobba med en av plattformarna som säkrar Folksams framtid och som skapar trygghet och värde för våra kunder? I så fall ska du fortsätta läsa!

Just nu fokuserar Folksam på digitalisering av kundmötet och utveckling av morgondagens försäkringssystem där vi även bygger för framtidens skadereglering.

Verksamhetsutveckling inom skador består av en avdelning där du kommer att ingå i en nystartad gruppering som jobbar med det nya försäkringssystemet samt en ökad digitalisering/automatisering till våra kunder. Du kommer att jobba med både utveckling och förvaltning.

Det här gör du som verksamhetsutvecklare på Folksam
I din roll som verksamhetsutvecklare på skador utreder och analyserar du nuläge i verksamheten i syfte att hitta ett nytt bättre läge. Du leder olika uppdrag för att förbättra för verksamheten samt agerar mellan IT och verksamhet.

I denna specifika roll kommer du att jobba med det nya försäkringssystemet där dina arbetsuppgifter främst är att: 


• Att analysera och beskriva verksamhetens behov i form av funktionella och icke-funktionella krav inom skadeområdet. Detta gör du i samråd med verksamhetsutvecklare, verksamhetsspecialister, övriga medlemmar i ditt team, andra team samt vår externa leverantör.
• Att tillsammans med övriga i teamet ta fram tidsuppskattningar för teamets leveranser.

Du ingår i en grupp inom avdelningen Verksamhetsutveckling som finns inom Skador.

Skador ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt. Vi är idag cirka 950 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglat av personlighet, engagemang och ansvarstagande. På Verksamhetsutveckling är vi för nuvarande 20 medarbetare som medverkar i olika utvecklingsinitiativ inom sak-området.

Är du den vi söker?
Har du en egen drivkraft att skapa värde för ditt team och Folksam? Är du en erfaren kravanalytiker som är van att arbeta strukturerat, metodiskt i samarbete med ditt team? Vill du jobba med att utveckla Folksams skadereglering, både tillsammans med ditt team och på egen hand? Känner dig bekväm med att be om stöd vid behov blandat med att lösa hinder som uppstår? I så fall, sök redan idag!? 

Vi kommer att bli lite extra intresserade av ditt cv om du har erfarenhet av att arbeta:


• med riskförsäkringssystem
• med krav och test i ett agilt sammanhang
• nära skadeverksamt/affärsverksamhet
• med automatiseringar och digitaliseringar av skadeflöden
• inom plattformen IDIT från leverantören Sapiens

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 15 november 2022.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Thomas Eriksson 070-831 59 62.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek, 070-831 69 46, Forena Mats Kjellgren, 070-831 59 98 och Handels Maria Bolin, 070-831 52 70.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Erfarna skadereglerare företagsansvar till Stockholm eller Örebro

Är du en erfaren företagsansvarsskadereglerare som vill fortsätta växa i försäkringsbolaget med det stora hjärtat? I så fall har vi jobbet för dig. Vi söker nu två erfarna ansvarsskadereglerare till gruppen Företag Sak med placering i Stockholm eller Örebro. Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Gruppen Företag Sak består idag av 11 medarbetare som i nära samverkan med Folksams företagsaffär reglerar företagsskador inom skadeområdena ansvar, egendom, e... Visa mer
Är du en erfaren företagsansvarsskadereglerare som vill fortsätta växa i försäkringsbolaget med det stora hjärtat? I så fall har vi jobbet för dig.

Vi söker nu två erfarna ansvarsskadereglerare till gruppen Företag Sak med placering i Stockholm eller Örebro. Tjänsterna är tillsvidareanställningar.

Gruppen Företag Sak består idag av 11 medarbetare som i nära samverkan med Folksams företagsaffär reglerar företagsskador inom skadeområdena ansvar, egendom, entreprenad, allrisk, transport och avbrott. Gruppen är en hybridgrupp och finns på två orter; Stockholm och Örebro. Gruppchefen är stationerad i Stockholm. 


Det här gör du som ansvarsskadereglerare företag på Folksam
Som ansvarsskadereglerare inom Företag Sak reglerar du ansvarsskador enligt Folksams villkor, skadepolicy, riktlinjer och instruktioner. Variationen av ärendetyper är stor varför en bred juridisk kunskapsbas är av stor vikt. 

Som skadereglerare hos oss så driver du självständigt dina ärenden framåt och utreder samt fattar beslut i försäkrings-, ansvars- och ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkoren, de skadeståndsrättsliga regelverken och de för branschen aktuella standardavtalen. Du kommunicerar och förhandlar med motparter och deras ombud samt har en nära dialog med Folksams försäkringsjurister och Folksams företagsaffär.

Som erfaren skadereglerare bidrar du också aktivt till gruppens lärande genom mentorskap, beslutsstöd, deltagande i vållandemöten och daglig dialog med dina kollegor. 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har avlagt juristexamen och som därutöver har minst två års erfarenhet av reglering av företagsansvars- och entreprenadskador, eller annan direkt jämförbar erfarenhet. Du bör också ha god kännedom om för entreprenadbranschen aktuella standardavtal så som AB04 och ABT06.    

Du är en självgående och erfaren ansvarsskadereglerare som planerar, strukturerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du uppfattas av andra som specialist och har lätt för att tillgodogöra dig komplex juridisk materia.

Din förhandlingsvana och ditt sätt att föra dig skapar ett gott samarbetsklimat där du i din kommunikation uppfattas som tydlig och kompetent. 

Du delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet till andra och bidrar aktivt till gruppens lärande. 

Du är van att göra affärsmässiga avvägningar samtidigt som du upprätthåller en hög grad av integritet. Du är också van vid att hantera långvariga kundrelationer och vill ta ett särskilt ansvar i förvaltningen av verksamhetens storkundsavtal. 

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 14 november 2022. Vi gör urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Jonnie Martinsson, 076-864 02 76.

Fackliga representanter: Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Byggskadereglerare ute

Vi söker en byggskadereglerare ute i Göteborg. Är du en engagerad och serviceinriktad lagspelare med kundfokus? Vill du vara med på resan där vi utvecklar Folksams byggskadehantering? Då kan du vara den vi söker! Du kommer att arbeta inom gruppen BTU Syd som består av elva byggskadereglerare. Utöver utetekniker finns även andra befattningar inom Byggskador som tillsammans samverkar för att ge den bästa möjliga leveransen till våra kunder. Det här gör du... Visa mer
Vi söker en byggskadereglerare ute i Göteborg. Är du en engagerad och serviceinriktad lagspelare med kundfokus? Vill du vara med på resan där vi utvecklar Folksams byggskadehantering? Då kan du vara den vi söker!


Du kommer att arbeta inom gruppen BTU Syd som består av elva byggskadereglerare. Utöver utetekniker finns även andra befattningar inom Byggskador som tillsammans samverkar för att ge den bästa möjliga leveransen till våra kunder.

Det här gör du som byggskadereglerare på Folksam 
Som byggskadereglerare ute reglerar du Folksams och våra dotterbolags skador inom framförallt hem-, villa- och fritidshusförsäkring. Du bemannar inkommande telefoni, besiktigar skador på uppdrag av innetekniker, avropar tjänster av våra upphandlade avtalsentreprenörer och handlägger ärendet hela vägen till avslut.

Vid kundbesök informerar du om egna kostnader, miljöfrågor och fortsatt handläggning av skadan. En viktig del av arbetet är även arbetet att registrera och reglera skador direkt med kunden via telefon.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


• Ta emot inkommande samtal, registrera skadan och dokumentera ärendet.
• Bedöma om skadan ska regleras av en lokal handläggare eller om du ska handlägga ärendet fram till avslut.
• Kommunicera med kunden om vår fortsatta hantering och klargöra vad som förväntas av kunden och vad kunden kan förvänta sig av oss.
• Begära in eventuella handlingar och uppgifter.
• Fatta beslut, reglera och ersätta samt avsluta ärendet.
• Föra dialog och utvecklingsarbete med våra avtalsentreprenörer i ditt geografiska område tillsammans med inköpsansvarig. 

Du kommer att ha kontakt med avtalsentreprenörer där du beställer reparationer, granskar byggkalkyler och diskuterar möjliga lösningar. En annan viktig uppgift är att bidra till att uppnå Folksams säljmål genom att vidareförmedla om kunden är intresserad av andra försäkringar till säljorganisationen.

Vill du lära känna några av oss som jobbar med skador på Folksam? Ta gärna en titt här på vår karriärwebb.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning, gärna med inriktning bygg. Du har erfarenhet från bygg, fastighets- och/eller saneringsbranschen, eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Byggtekniska kunskaper är ett krav. Vidare kommunicerar du väl, både skriftligt och muntligt. Att jobba digitalt ser du som en självklarhet och hanterar IT-system på ett effektivt sätt.

Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker. Du sätter alltid kunden i fokus och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. I samtalet förväntar sig kunden att få besked om sitt ärende, vilket innebär att du måste kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet samtidigt som du har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Dessutom har du lätt för att samarbeta med andra, trivs med att ta ansvar, är målmedveten och jobbar mot uppsatta mål.

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast 18 december 2022. Vi gör urval till intervju löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Daniel Lind 070-831 61 72.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Kundrådgivare

Vi söker drivna kundrådgivare som gillar försäljning och vill utvecklas tillsammans med oss på Kundservice i Stockholm. Gillar du att ha tydliga mål i ditt jobb? Drivs du av att nå resultat? Då är det här jobbet för dig! Det här gör du som kundrådgivare på Folksam Som kundrådgivare säljer du försäkringar och ger service till våra kunder som kontaktar oss per telefon kring sina försäkringar. Du erbjuder försäkringslösningar som är anpassade efter kundens u... Visa mer
Vi söker drivna kundrådgivare som gillar försäljning och vill utvecklas tillsammans med oss på Kundservice i Stockholm. Gillar du att ha tydliga mål i ditt jobb? Drivs du av att nå resultat? Då är det här jobbet för dig!

Det här gör du som kundrådgivare på Folksam
Som kundrådgivare säljer du försäkringar och ger service till våra kunder som kontaktar oss per telefon kring sina försäkringar. Du erbjuder försäkringslösningar som är anpassade efter kundens unika situation och behov. Vi arbetar med individuellt tydligt uppsatta försäljningsmål där ditt bidrag i teamet är viktigt. Du gillar att hitta den bästa lösningen och produkten för kunden.

Som nyanställd erbjuder vi dig en gedigen utbildning under ett mentorskap. Utbildningen avslutas med en certifiering. I teamet jobbar vi med aktiv träning och lärande av varandra. Du får bred kunskap om Folksam, och hela vårt produktutbud samt goda förutsättningar för att lyckas i jobbet som kundrådgivare.

Är du den vi söker?
Som person är du resultatinriktad, engagerad och vill göra skillnad! För att lyckas i rollen är det viktigt att skapa goda kundrelationer och att kunden får ett snabbt förtroende för dig. Du är ansvarstagande och strukturerad samt gillar att sätta höga mål för dig själv. Vi ser att du drivs och motiveras av att nå mål, både individuellt och tillsammans med andra i teamet. Du är duktig på att lyssna och kommunicera på ett personligt och förtroendeingivande sätt. Dessutom gillar du att arbeta i team, är flexibel och ser möjligheter i förändring.

Du har en avslutad gymnasieutbildning med slutbetyg. Erfarenhet från försäljning och service med goda resultat är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska både tal och skrift. Andra språk utöver svenska är ett plus.

 

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Mer om tjänsten
Placering: Stockholm, Skanstull
Anställningsgrad: Heltid
Arbetstid: Dagtid med några senare pass per månad
Anställningsstart: I början av mars 2022
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning
Lön: Fast månadslön

Det här jobbet omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Innan anställning kommer vi därför att göra bakgrundskontroller. Här kan du läsa mer om vad kontrollerna innehåller.  

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 3 februari 2022. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta våra gruppchefer David Åkerlind 070-831 68 53, Leyla Eshtiagh 08-772 76 75 och Veronica Lind 072-230 20 73.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Mathias Förström 070-831 54 01, Forena Simon Midemyr 070-831 55 03 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32. 
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Senior aktuarie med fokus på traditionell försäkring

Vi är en avdelning som både älskar att arbeta med försäkringar och trevliga arbetskollegor. Om ditt hjärta slår ett extra slag när du läser raden ovan ska du inte vänta med att söka dig till vår gemenskap.    Är du en erfaren aktuarie och engagerad lagspelare? Då är det här ett jobb för dig! Det här gör du som aktuarie på Folksam  I din roll som aktuarie värderar, förvaltar och utvecklar du Folksams försäkringar.?Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består ... Visa mer
Vi är en avdelning som både älskar att arbeta med försäkringar och trevliga arbetskollegor. Om ditt hjärta slår ett extra slag när du läser raden ovan ska du inte vänta med att söka dig till vår gemenskap.   

Är du en erfaren aktuarie och engagerad lagspelare? Då är det här ett jobb för dig!

Det här gör du som aktuarie på Folksam 
I din roll som aktuarie värderar, förvaltar och utvecklar du Folksams försäkringar.?Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:  


• kravställning
• produktutveckling  
• testarbete 
• migrering 
• prissättning 
• riskvärdering 
• utredning 
• leda teamet i det gemensamma arbetet med teamets planering och ständiga förbättringar 

Som aktuarie har du ett brett samarbete med andra aktuarier, produktutvecklare, IT, controller och verksamhetsspecialister. Tjänsten ingår i avdelningen ”Trad, Fond och Modell” som är en del av sektionen Aktuarie Liv där vi är omkring 45 medarbetare som hanterar spar­försäkringar samt risk­försäkringar med koppling till sparande. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring.  
Hela Folksam jobbar för fullt för att anpassa sig efter de nya agila arbetssätten. Bra ska bli bättre! 

Vill du veta mer? Gå gärna in och läs mer vad en aktuarie arbetar med här!

Är du den vi söker? 
Vi söker dig med några års erfarenhet av arbete som aktuarie inom traditionell försäkring. Du har en akademisk examen inom matematik/matematisk statistik eller är ingenjör med inriktning finansiell matematik eller jämförbar erfarenhet.  Försäkringsmatematisk- och systemteknisk utbildning är också meriterande liksom att arbeta i SAS och/eller . 

För att lyckas som aktuarie hos oss behöver du vara prestigelös, öppen och ödmjuk samt trivas med att jobba såväl självständigt som att vara en del av teamet. Du har förmåga att arbeta med både god överblick och med fokus på detaljer. Då tempot tidvis är högt behöver du vara flexibel, pålitlig och kommunikativ. Din numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar/ kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet  
Välkommen att skicka in din ansökan senast 31 maj 2021.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Milan Ardala 070-831 61 26 

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 08-772 67 34 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Tech Lead inom integration

Vi söker nu en Technical Lead till Integrationskontoret (IK) på Folksam. Här är det full satsning och utvecklingstakten är hög! Du får arbeta tillsammans med många högpresterande medarbetare och motiverade team i mycket nära samarbete med affärsverksamheten. Det här gör du som Tech Lead på Folksam På sektionen Infrastructure & Operations (I&O), får du möjligheten att jobba i en verksamhet som kännetecknas av engagemang och positiv drivkraft. Du arbetar me... Visa mer
Vi söker nu en Technical Lead till Integrationskontoret (IK) på Folksam. Här är det full satsning och utvecklingstakten är hög! Du får arbeta tillsammans med många högpresterande medarbetare och motiverade team i mycket nära samarbete med affärsverksamheten.

Det här gör du som Tech Lead på Folksam
På sektionen Infrastructure & Operations (I&O), får du möjligheten att jobba i en verksamhet som kännetecknas av engagemang och positiv drivkraft. Du arbetar med utveckling av externa och interna integrationer som är en viktig del av vårt nya målsystem. Folksam befinner sig mitt i det snabbt växande digitala landskapet där självbetjäningstjänster och webb blir allt viktigare i mötet med kunderna. Kommunikation och funktionalitet smälter allt mer samman och kunderna förväntar sig att kunna förflytta sig mellan olika kanaler och på ett användarvänligt sätt hitta personlig och relevant information.

Du arbetar tillsammans med våra Scrumteam som använder moderna verktyg och principer för systemutveckling. Vi jobbar med tidig effekthemtagning av kund- och affärsnyttor bland annat genom kontinuerliga leveranser och sömlöst samarbete. Vår inställning är ständiga förbättringar av såväl programkod såväl som av vårt arbetssätt. Du kan förvänta dig ett varierat och spännande arbete där vi strävar mot att använda ny teknik så att det gagnar våra kunder.

Du ansvarar för att sätta upp riktlinjer och arbetssätt för Integrationskontorets utvecklingsteam - vilket inkluderar underhåll, utveckling och support av Integrationskontoret förmågor.

Är du den vi söker?
Vi välkomnar dig som brinner för systemutveckling och är väl insatt i moderna tekniker och agilt arbetssätt. Du har en vilja att jobba inom integration eftersom vårt ansvar spänner från webbapplikationer till komplexa affärssystem.

Önskad kunskap och erfarenhet:


• Minst fem års erfarenhet inom IT och stor erfarenhet av Javaprogrammering
• Minst två års erfarenhet av arbete med Enterpriselösningar och sourcing partners
• Erfarenhet av Red Hat FUSE och Red Hat 3Scale
• Erfarenhet av Managed File Transfer
• Erfarenhet av produkt och fixpack-installationer samt versionsuppgradering av komplexa integrationsplattformar samt felsökning kopplat till detta

Teamet arbetar med flera olika tekniker och har du kunskap om något av nedanstående blir vi extra glada:


• J2EE standards, JDBC konfiguration, JNDI Directory Services, SOAP, REST and WebServices
• Kunskap om felsökning av tjänster på en linux plattform
• Heap and thread dump analys
• Erfarenhet av service requests och incident hantering
• Erfarenhet av ServiceNow och Topdesk som ITSM tools
• Erfarenhet av JIRA
• Erfarenhet av köhantering i containermiljö och hybridinfrastruktur

Som person trivs du med att arbeta i team och delar gärna med dig av din kunskap. Du har en god analytisk förmåga och tycker om att ta ansvar och vara drivande. Vi värderar ditt engagemang, vilja att lära och utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är viktigt för denna tjänst. Vi hoppas du vill satsa lika mycket på oss som vi kommer satsa på dig!

Utvecklas tillsammans med oss
Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 26 september 2022.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta agil chef Lina Strachal på 072-582 65 17 eller lina.strachal@folksam.se

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Per Hansson 070-831 60 67, Forena Morgan Svensson 073-423 59 12 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.  

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Systemspecialist inom kapital- och likviditetsplanering

Är du en självgående och strukturerad person som drivs av att lösa problem och förbättra processer med hjälp av tekniska lösningar? Vill du dessutom få chansen att samtidigt utvecklas inom finansområdet genom intressanta och komplexa frågeställningar för Folksams företag och deras affär? Vi söker i så fall dig till enheten Ekonomi och finans och avdelningen Kapital- och likviditetsplanering med placering på huvudkontoret i Skanstull. Det här gör du som ... Visa mer
Är du en självgående och strukturerad person som drivs av att lösa problem och förbättra processer med hjälp av tekniska lösningar?

Vill du dessutom få chansen att samtidigt utvecklas inom finansområdet genom intressanta och komplexa frågeställningar för Folksams företag och deras affär?

Vi söker i så fall dig till enheten Ekonomi och finans och avdelningen Kapital- och likviditetsplanering med placering på huvudkontoret i Skanstull.

Det här gör du som systemspecialist på Folksam
I rollen som systemspecialist ansvarar du för följande områden:


• Ägarskap, underhåll och utveckling av applikationen för beräkning av solvenskapitalkravet, och den tekniska förflyttningen av denna som vi vill åstadkomma.
• Kravställande av framtida utveckling av verktyget för beräkning av riskkänsligt kapitalkrav för Folksams tjänstepensionsföretag.
• Leveranser av data till beskrivande rapportering (RSR/SFCR) från Ekonomi och finans.
• Underhåll och utveckling av de tekniska hjälpmedel som avdelningen använder sig av (bland annat Excel- och Python-applikationer).

Du kommer dessutom huvudsakligen vara involverad i följande arbetsuppgifter:


• Dataleveranser till verktyget för framåtblickande finansiell analys.
• Utveckling av datauppsättning och rapporter för operativ likviditet.
• Prognostisering, planering och hantering av operativ likviditet för företagen inom Folksam.
• Solvensrapportering för försäkringsföretag och tjänstepensionsföretag.

Eftersom vi ständigt eftersträvar förbättringar inom avdelningens samtliga ansvarsområden så är en viktig del av rollen att aktivt identifiera och genomföra effektiviseringar och automatiseringar i våra dataflöden.

Enheten Ekonomi och finans ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering.

Avdelningen Kapital- och likviditetsplanerings uppdrag är att säkerställa en ändamålsenlig kapitalisering och operativ likviditetssituation för företagen inom Folksam, vilket vi möjliggör genom framåtblickande kvalitativ och kvantitativ analys och i nära dialog med hela organisationen, såväl aktuarier, kapitalförvaltning, riskhanteringsfunktion och IT som affärsområdena Liv och Sak och de ägaransvariga för Folksams dotterföretag.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med akademisk examen som civilingenjör eller inom ekonomi, finans eller systemvetenskap. Du har mycket goda kunskaper i programmering (VBA, SAS och gärna objektorienterad såsom Python och C#), och Excel samt funktionalitet i databasmiljö (DB2, Server, Oracle eller motsvarande).

Erfarenhet från den finansiella sektorn och försäkringsbranschen, inom en ekonomi och finans-, aktuarie- eller riskfunktion, är mycket meriterande, men ett uttalat intresse för ekonomiska och finansiella frågeställningar och en vilja att utvecklas inom dessa talar också till din fördel.

I den här rollen är det viktigt att du är självgående, strukturerad och flexibel. Du kan samtidigt arbeta i team och tillämpa ett agilt arbetssätt och har förmågan och intresset att kommunicera med andra delar inom Folksams organisation, såsom ekonomer och aktuarier. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor och med att lösa de problem som kan och kommer att uppstå, hela tiden med affären i fokus.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast  17 maj 2021. Urval sker löpande så ansök redan idag.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Andréas Kronblad, 072–582 19 75.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Systemspecialist inom kapital- och likviditetsplanering

Är du en självgående och strukturerad person som drivs av att lösa problem och förbättra processer med hjälp av tekniska lösningar? Vill du dessutom få chansen att samtidigt utvecklas inom finansområdet genom intressanta och komplexa frågeställningar för Folksams företag och deras affär? Vi söker i så fall dig till enheten Ekonomi och finans och avdelningen Kapital- och likviditetsplanering med placering på huvudkontoret i Skanstull. Det här gör du som ... Visa mer
Är du en självgående och strukturerad person som drivs av att lösa problem och förbättra processer med hjälp av tekniska lösningar?

Vill du dessutom få chansen att samtidigt utvecklas inom finansområdet genom intressanta och komplexa frågeställningar för Folksams företag och deras affär?

Vi söker i så fall dig till enheten Ekonomi och finans och avdelningen Kapital- och likviditetsplanering med placering på huvudkontoret i Skanstull.

Det här gör du som systemspecialist på Folksam
Din insats som systemspecialist kommer att göra skillnad och vara central i Folksams löpande solvensrapporteringar och den tekniska förflyttning av dessa som vi vill åstadkomma. Dessutom kommer du som ansvarig för avdelningens andra tekniska lösningar inom bland annat likviditetsplanering vara en viktig kugge för att fullgöra vårt uppdrag genom att åstadkomma säkra och effektiva förbättringar.

Du kommer därför ges stort ansvar och erbjudas möjligheter att ta plats, såväl inom vår avdelning som gentemot många andra delar av Folksam, och på så sätt naturligt lära dig om försäkring i allmänhet och Folksams affär i synnerhet, av Folksams alla specialister inom sina respektive områden.

I rollen som systemspecialist ansvarar du för följande områden:


• Ägarskap, underhåll och utveckling av applikationen för beräkning av solvenskapitalkravet.
• Kravställande av framtida utveckling av verktyget för beräkning av riskkänsligt kapitalkrav för Folksams tjänstepensionsföretag.
• Leveranser av data till beskrivande rapportering (RSR/SFCR) från Ekonomi och finans.
• Underhåll och utveckling av de tekniska hjälpmedel som avdelningen använder sig av (bland annat Excel- och Python-applikationer).

Du kommer dessutom huvudsakligen vara involverad i följande arbetsuppgifter:


• Dataleveranser till verktyget för framåtblickande finansiell analys.
• Utveckling av datauppsättning och rapporter för operativ likviditet.
• Prognostisering, planering och hantering av operativ likviditet för företagen inom Folksam.
• Solvensrapportering för försäkringsföretag och tjänstepensionsföretag.

Eftersom vi ständigt eftersträvar förbättringar inom avdelningens samtliga ansvarsområden så är en viktig del av rollen att aktivt identifiera och genomföra effektiviseringar och automatiseringar i våra dataflöden.

Enheten Ekonomi och finans ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering.

Avdelningen Kapital- och likviditetsplanerings uppdrag är att säkerställa en ändamålsenlig kapitalisering och operativ likviditetssituation för företagen inom Folksam, vilket vi möjliggör genom framåtblickande kvalitativ och kvantitativ analys och i nära dialog med hela organisationen, såväl aktuarier, kapitalförvaltning, riskhanteringsfunktion och IT som affärsområdena Liv och Sak och de ägaransvariga för Folksams dotterföretag.

Är du den vi söker?
Vi söker dig med akademisk examen som civilingenjör eller inom ekonomi, finans eller systemvetenskap. Du har mycket goda kunskaper i programmering (VBA, SAS och gärna objektorienterad såsom Python och C#), och Excel samt funktionalitet i databasmiljö (DB2, Server, Oracle eller motsvarande).

Erfarenhet från den finansiella sektorn och försäkringsbranschen, inom en ekonomi och finans-, aktuarie- eller riskfunktion, är mycket meriterande, men ett uttalat intresse för ekonomiska och finansiella frågeställningar och en vilja att utvecklas inom dessa talar också till din fördel.

I den här rollen är det viktigt att du är självgående, strukturerad och flexibel. Du kan samtidigt arbeta i team och tillämpa ett agilt arbetssätt och har förmågan och intresset att kommunicera med andra delar inom Folksams organisation, såsom ekonomer och aktuarier. Du trivs med att arbeta med komplexa frågor och med att lösa de problem som kan och kommer att uppstå, hela tiden med affären i fokus.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast  19 maj 2021. Urval sker löpande så ansök redan idag.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Andréas Kronblad, 072–582 19 75.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Processkoordinator inom ekonomi

Ekonomi och Finans söker redovisningsekonom till roll som processkoordinator finansiell rapportering. Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år.  Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en drivande och förändringsbenägen processkoordinator. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker! Sektion Ekonomi består av ca 10... Visa mer
Ekonomi och Finans söker redovisningsekonom till roll som processkoordinator finansiell rapportering. Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år. 

Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en drivande och förändringsbenägen processkoordinator. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker!

Sektion Ekonomi består av ca 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten Ekonomi och Finans.

Det här gör du som processkoordinator på Folksam
Du kommer att tillhöra avdelningen Bokslut och rapportering inom sektion Ekonomi och arbeta som processkoordinator. Du kommer att stödja linjechefer och processägare/delprocessägare med att planera, samordna och följa upp det operativa arbetet i bokslut och den finansiella rapporteringen. I dina uppgifter ingår bland annat att:


• Planera och koordinera aktiviteter i bokslutet och rapporteringen. Rapporteringen består framför allt av S2-rapportering, årsredovisningar och delårsrapporter
• Samordna dokumentation och uppdatering av styrande dokument rörande finansiell rapportering
• Bistå i framtagande av material till bland annat beslutsgrupper, utskott och styrelser.
• Ta fram och förankra tidplan
• Protokollföra och sammanställa resultat från olika forum och möten
• Dokumentera och följa upp diverse olika förbättringsaktiviteter
• Delta i produktion av årsredovisningar, delårsrapporter samt finansiell rapportering
• Bidra i utvecklingen av Folksams boksluts- och rapporteringsprocesser

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom med ett par års erfarenhet av arbete med bokslut och rapportering eller ett par års erfarenhet av arbete som revisor. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsbranschen eller annat finansiellt institut. Du behärskar Office-paketet mycket väl och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du har lätt för att paketera presentationer utifrån behov och mottagare.

Som person är du strukturerad och självgående med stor handlingskraft. Du har en förmåga att skriva och formulera dig väl i dokumentation och styrande dokument. Du tar egna initiativ, är positiv och kommunikativ samt har lätt för att etablera väl fungerande relationer. I den här rollen sätter vi stor vikt på rätt personlighet. Du har en väl utvecklad förmåga att se till helheten och att samordna och administrera i komplexa processer. Vi ser ett stort värde i att du sprider positiv energi, har ett genuint intresse av att lära dig nya saker och att du inte är rädd för att jobba i ett tidvis högt arbetstempo med tuffa deadlines. Du är mycket serviceinriktad och har stort intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 28 februari 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Anna Garheden, avdelningschef Bokslut och rapportering, 076-125 63 01. 

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Varmt välkommen med din ansökan!
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Affärsaktuarie

Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidareanställning och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för sakförsäkringar. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkring... Visa mer
Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidareanställning och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för sakförsäkringar.


Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Vi har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen kommer du att vara nyckelspelare i att förverkliga det.


Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams sakprodukter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i affärsaktuarierollen är:

Bokslut och rapportering
Produktutveckling
Riskvärdering och analys av nya affärer
Kontakter med affärspartnersDu kommer arbeta i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.


Här kan du läsa mer hur det är att jobba som affärsaktuarie på Folksam.


Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Vi är kring 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.Är du den vi söker?
Vi söker dig som har något eller några års arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie, gärna med erfarenhet av att arbeta med motorförsäkringar. Vidare har du en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens. Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, och tidigare programmeringskunskaper i SAS, Python eller liknande är meriterande.


För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad - du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 september 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Emmi Sarinko, avdelningschef sakgruppen, 072-230 20 61 eller emmi.sarinko@folksam.se


Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Försäkringsmedicinsk Specialist

Vi söker nu en Försäkringsmedicinsk Specialist till Skanstull till avdelningen Försäkringsmedicin inom sektion Personrisk, AO Sak. Avdelningen är nystartad och en del i en satsning på att utveckla Folksams förmåga inom området försäkringsmedicin. Du kommer som Försäkringsmedicinsk Specialist få en central roll i försäkringsmedicinska frågor för både Folksam Liv och Sak. Det här gör du som Försäkringsmedicinsk Specialist på Folksam I din roll som Försäk... Visa mer
Vi söker nu en Försäkringsmedicinsk Specialist till Skanstull till avdelningen Försäkringsmedicin inom sektion Personrisk, AO Sak. Avdelningen är nystartad och en del i en satsning på att utveckla Folksams förmåga inom området försäkringsmedicin. Du kommer som Försäkringsmedicinsk Specialist få en central roll i försäkringsmedicinska frågor för både Folksam Liv och Sak.


Det här gör du som Försäkringsmedicinsk Specialist på Folksam
I din roll som Försäkringsmedicinsk Specialist kommer du att bidra till att säkerställa kontroll över riskintag för personriskförsäkring inom såväl Folksam Sak och Folksam Liv genom att bidra till utvecklingen av våra försäkringsmedicinska riktlinjer för riskbedömning. De produkter som berörs är livförsäkring, sjukförsäkring, premiebefrielseförskring, sjukvårdsförsäkring samt sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och vuxna.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Bidra till utvecklingen av Folksams försäkringsmedicinska riktlinjer för riskbedömning utefter Folksams riskvilja samt resultat.
Kvalitetssäkra den försäkringsmedicinska riskbedömningen genom regelbundna kvalitetsgranskningar.
Ge stöd till de försäkringsmedicinska riskbedömarna i svåra ärenden
Omvärldsbevaka faktorer som påverkar framtida riskbedömning.
Delta i arbetet av vidareutveckling av Folksams processer rörande försäkringsmedicin.
Utbilda internt i försäkringsmedicinsk riskbedömning.Du ingår i den nystartade avdelningen Försäkringsmedicin inom sektion Personrisk. Du kommer där arbeta tillsammans med Folksams Chief Medical Officer och rapportera till avdelningschefen för Försäkringsmedicin. Du arbetar i nära samarbete med bland annat försäkringsmedicinsk riskbedömning, erbjudandeutveckling och erbjudandeansvariga, skador och aktuarier.Är du den vi söker?
Vi söker dig som har akademisk utbildning, legitimerad sjuksköterska eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för området. Du har även djupgående erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning samt erfarenhet av att utveckla försäkringsmedicinska riktlinjer. Du är van att driva utveckling och projekt. Erfarenhet av arbete med automatiserad riskbedömning är meriterande.


Som person visar du på hög samarbetsförmåga och är resultatorienterad. Du är van att arbeta självständigt. Du inhämtar förväntningar och levererar med hög kvalitet. Du har en god kommunikativ förmåga samt har lätt för att bygga nätverk. Du är van att leda och driva komplexa frågor och du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 september 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Linus Brännström, avdelningschef Försäkringsmedicin, 08-772 70 66.


Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kvantitativ riskanalytiker

Vi söker en senior kvantitativ riskanalytiker till Folksam. Som senior kvantitativ riskanalytiker är du med och bidrar till att skapa förutsättningar för ett effektivt riskhanteringssystem i syfte att erbjuda Folksams kunder försäkrings- och sparandelösningar som ger trygghet.  Du kommer att tillhöra den gemensamma sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanterings- och aktuariefunktion. Sektionen ansvarar bla... Visa mer
Vi söker en senior kvantitativ riskanalytiker till Folksam.

Som senior kvantitativ riskanalytiker är du med och bidrar till att skapa förutsättningar för ett effektivt riskhanteringssystem i syfte att erbjuda Folksams kunder försäkrings- och sparandelösningar som ger trygghet. 

Du kommer att tillhöra den gemensamma sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanterings- och aktuariefunktion. Sektionen ansvarar bland annat för Folksam Liv-gruppens riskhanteringssystem samt samordning och säkerställandet av kvaliteten i försäkringstekniska beräkningar och utredningar. 

Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede som omfattar ett flertal viktiga strategiska frågeställningar där Risk- och aktuariefunktionen Liv har en viktig roll.

Det här gör du som riskanalytiker på Folksam
Som senior kvantitativ riskanalytiker kommer du bland annat att arbeta med:


• Utveckling av Folksam Livs riskhanteringssystem samt vara stöttande vid riskhanteringsfrågor från verksamheten
• Analys och rapportering av risker för respektive företag inom Folksam Liv-gruppen
• Att ta fram olika riskrapporter till såväl vd som styrelse samt extern rapportering, samt i förekommande fall presentera dessa för ledning eller styrelse
• Säkerställa att metoder, system och processer samt interna regelverk är ändamålsenliga i syfte att identifiera, värdera, hantera, övervaka och rapportera risker
• Att aktivt bidra till företagsspecifika analyser av strategiska risker i den egna risk- och solvensbedömningen
• Att vara ansvarig för dotterföretagens riskhanteringsfunktion 

Sektionen verkar nära tillsammans med motsvarande sektion för Folksam Sak-gruppen, men även andra enheter såsom Folksams Kapitalförvaltning och Affärsområde Liv samt andra centrala funktioner. Som senior kvantitativ riskanalytiker rapporterar du till CRO för Folksam Liv.

Här kan du läs mer om hur det är att arbeta som riskanalytiker på Folksam.

Är du den vi söker?
Din erfarenhet omfattar:


• Minst fem års arbete inom riskhantering och risk-analyser
• Masterexamen eller motsvarande med inriktning mot matematik/matematisk statistik

Vi ser det som meriterande om din erfarenhet inkluderar:


• God kunskap och erfarenhet av försäkringsverksamhet – främst liv-, fondförsäkring eller tjänstepensionsverksamhet
• Kännedom om Solvens II-regelverket och det nya regelverket för tjänstepensionsföretag
• Studier i finansiell matematik och/eller försäkringsmatematik
• Erfarenhet av rapportering till ledning och styrelse

Du är en person som:


• Påvisar effektivitet samt motivation i att uppnå resultat genom förändring och utveckling
• Kommunicerar väl på svenska och kan ta till dig relevant information på engelska
• Kan förklara tekniskt komplicerade resultat på ett enkelt sätt för icke-teknisk publik
• Är prestigelös och jobbar väl tillsammans med andra specialister

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar/ kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast den 30 december 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Bent Malmsjö, CRO Folksam Liv, 073-439 34 45.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32. 
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade. Visa mindre

Initiativledare/projektledare till KPA Pension

Det här gör du som initiativledare/projektledare på KPA Pension Som Initiativledare på KPA Pension är ditt fokus att driva och hålla ihop prioriterade övergripande förflyttningar och initiativ tillsammans med andra berörda avdelningar inom KPA och Folksam. Du stöttar verksamheten i dess förändring och väntas sätta dig in i de frågeställningar som initiativet omfattar för att ta fram olika typer av beslutsunderlag. Du står också för koordinering mellan lev... Visa mer
Det här gör du som initiativledare/projektledare på KPA Pension
Som Initiativledare på KPA Pension är ditt fokus att driva och hålla ihop prioriterade övergripande förflyttningar och initiativ tillsammans med andra berörda avdelningar inom KPA och Folksam. Du stöttar verksamheten i dess förändring och väntas sätta dig in i de frågeställningar som initiativet omfattar för att ta fram olika typer av beslutsunderlag. Du står också för koordinering mellan leveranser av möjliggörande systemfunktionalitet och övriga arbetsresultat från olika delar av koncernen, för att säkerställa en framgångsrik förflyttning och möjlighet till väntad effekthemtagning.


Tjänsten innebär många kontaktytor, både inom KPA och med andra enheter och affärsområden inom Folksam, vilket ställer höga krav på god kommunikativ förmåga.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Hålla ihop och driva enhetsövergripande initiativ/uppdrag i samverkan med beställare och gentemot andra berörda parter
Identifiera, konkretisera och beskriva verksamhetens behov av utveckling och förändring tillsammans med ansvariga team och andra specialister
Genomföra analyser och utredningar
Ta fram olika typer av beslutsunderlag och presentera dessa såväl muntligt som skriftligt
Agera för riskminimering inom ramen för initiativ
Koordinering mellan team, andra initiativ och projekt samt övrig verksamhet och intressenter
Verka för framgångsrika leveranser i initiativ och säkerställa god möjlighet till effekthemtagning efter leveransKPA Pension är det ledande tjänstepensionsbolaget i kommunsektorn. Vi förvaltar närmare 200 miljarder kronor tryggt och hållbart åt drygt 1,8 miljoner kunder och hjälper kommuner, regioner och kommunala bolag med pensionsadministration. Vi blev för åttonde året i rad utsedda till det mest hållbara pensionsbolaget och är också det hittills enda hbtq-certifierade pensionsbolaget i Sverige. KPA Pension utgör en del av FolksamgruppenÄr du den vi söker?
Vi söker dig som har en utbildning på universitet/högskola med inriktning juridik, ekonomi, organisations-/verksamhetsutveckling eller motsvarande.


Vidare har du flerårig erfarenhet av att arbeta i ledande roller och att driva större projekt eller initiativ. Du kan applicera olika metoder och arbetssätt för verksamhets- och processutveckling och har en mycket god erfarenhet av att arbeta med förändring och förändringsledning, samt förståelse för hur en företagskultur påverkas vid införande av nya eller förändrade arbetssätt. Ett krav är att du har en vana att presentera och vara föredragande i beslutande forum på olika nivåer i organisationen och att du besitter en god förmåga att kommunicera i tal och skrift.


Du är en person som snabbt sätter dig in i komplexa frågor, analyserar dem utifrån flera perspektiv och arbetar med lösningar utifrån en helhetssyn. Vidare tar du initiativ, driver dina processer vidare och uppnår resultat. Du planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, samtidigt som du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Dessutom är du en prestigelös och trygg person som arbetar bra med andra människor, samt är tydlig i din kommunikation.?


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet?
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem senast den 31 Juli 2020. Urval och intervjuer kommer att ske efter sista ansökan.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta?avdelningschef Jessica Piléus, jessica.pileus@kpa.se


Fackliga företrädare: Forena Ann-Charlotte Tollqvist 073-440 10 59, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bolagsekonom

Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en drivande och förändringsbenägen bolagsekonom. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker! Sektion Ekonomi består av ca 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten... Visa mer
Folksam står inför stora förändringar vilket kommer att ge möjlighet till utveckling och vi söker en drivande och förändringsbenägen bolagsekonom. Om du är en engagerad, personlig och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet kan du vara personen vi söker!


Sektion Ekonomi består av ca 100 medarbetare som hanterar löpande redovisning, bokslut och finansiell extern rapportering för samtliga bolag i Folksam. Sektion Ekonomi ingår i enheten Ekonomi och finans.


Det här gör du som bolagsekonom på Ekonomi och Finans
Du kommer att tillhöra avdelningen Bokslut och rapportering inom sektion Ekonomi och arbeta som bolagsekonom. Du kommer att arbeta nära övriga bolagsekonomer, redovisningsekonomer, rapporteringsekonomer och redovisningsansvariga.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

Delta/ansvara i bokslut och rapportering för ett eller flera bolag
Årsredovisning och delårsrapporter
Myndighetsrapportering
Säkerställa både leverans och kvalitet i den finansiella rapporteringen
Utveckla och implementera delprocesser
Delta i revisionsarbetet
Följa och säkerställa aktuella regelverk som är relevanta för rollen
Dokumentera och effektivisera rutiner och processer
Delta i utvecklingsområden och utredningar
Är du den vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom med inriktning ekonomi/redovisning/revision eller motsvarande med minst fem års erfarenhet av kvalificerad redovisning på ett större företags ekonomifunktion alternativt arbetat som revisor under flera år. Mångårig erfarenhet av bokslut och rapportering är ett krav. Du behöver ha mycket goda redovisningskunskaper och lätt att kunna sätta dig in i komplicerade flöden. Det är meriterande om du har erfarenhet av försäkringsredovisning och har arbetat inom försäkringsbranschen eller annat finansiellt institut. Du behärskar Office-paketet väl, framförallt Excel.


För att lyckas i rollen har du en god analytisk förmåga och är såväl självständig som initiativtagande. Du driver processer och samarbetar gärna med dina kollegor. Du behöver ha en nyfikenhet som gör så att du ständigt vill förbättra och kvalitetssäkra processer. Som person är du öppen och har en utvecklad kommunikativ förmåga. Du är strukturerad och kvalitetsmedveten samtidigt som du trivs med att arbeta i ett högt tempo.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 6 juli 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Anna Garheden, avdelningschef Bokslut och rapportering, 076-125 63 01.


Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32. Visa mindre

Risk Manager för verksamhetsrisker

Vi söker en Risk Manager för verksamhetsrisker till Folksam. Verksamhetsrisker omfattar såväl operativa risker som affärsrisker. Du kommer att tillhöra sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanteringsfunktion och Aktuariefunktion. Sektionen är nyetablerad och ansvarar bland annat för Folksam Liv-gruppens riskhanteringssystem samt samordning och kvalitet i försäkringstekniska beräkningar och utredningar. F... Visa mer
Vi söker en Risk Manager för verksamhetsrisker till Folksam. Verksamhetsrisker omfattar såväl operativa risker som affärsrisker.


Du kommer att tillhöra sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanteringsfunktion och Aktuariefunktion. Sektionen är nyetablerad och ansvarar bland annat för Folksam Liv-gruppens riskhanteringssystem samt samordning och kvalitet i försäkringstekniska beräkningar och utredningar.


Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med ett flertal viktiga strategiska frågeställningar där Risk- och aktuariefunktionen Liv har en viktig roll.


Inom sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv finns möjlighet till nya utmaningar för din egen personliga utveckling. Som ett stort kundägt bolag erbjuder Folksam många andra spännande roller och goda chanser till utveckling. Sektionen verkar intimt tillsammans med motsvarande sektion för Folksam Sak-gruppen, men även övriga enheter inom Folksam.


Det här gör du som Risk Manager hos oss på Folksam
Som Risk Manager för verksamhetsrisker kommer du bland annat att ansvara för och arbeta med:

Att säkerställa att riskhanteringssystemet avseende verksamhetsrisker är ändamålsenligt och effektivt samt att det upprätthålls
Att följa upp att metoder, system och processer för riskhantering av operativa risker är ändamålsenliga och effektiva, samt vid behov föreslå ändringar av dessa metoder och processer och även i vårt incident- och riskhanteringssystem BWise
Att stödja och ge råd till den operativa verksamheten vid identifiering, värdering, hantering, övervakning och rapportering av verksamhetsrisker
Sammanställa, analysera och rapportera en aggregerad bild av verksamhetsrisker till berörda inom FolksamSom Risk Manager för verksamhetsrisker rapporterar du till CRO för Folksam Liv.Är du den vi söker?


Din erfarenhet omfattar:

Mycket god kunskap om försäkrings- och/eller bankverksamhet och arbete med riskhantering av i första hand operativa risker inom stora organisationer
Goda kunskaper om Solvens II-regelverket eller Baselregelverket för banker
Minst fem års arbete inom liknande arbetsområdeVi ser det som meriterande om din erfarenhet inkluderar:

God kunskap och erfarenhet av försäkringsverksamhet
Kännedom om det nya regelverket för tjänstepensionsbolag
Erfarenhet av kvantifiering av operativa risker
Akademisk utbildning inom statistikDu är en person som:

Påvisar effektivitet samt motivation i att uppnå resultat genom förändring och utveckling
Kommunicerar väl på svenska och kan ta till dig relevant information på engelska
Har god pedagogisk förmåga för att bistå den operativa verksamheten i arbetet med verksamhetsrisker
Är prestigelös och jobbar väl tillsammans med andra specialisterHos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast den 19 juli 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Bent Malmsjö, CRO Folksam Liv, 073-439 34 45


Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.


Varmt välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Kvantitativ riskanalytiker

Vi söker en kvantitativ riskanalytiker till Folksam. Du kommer att tillhöra den gemensamma sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanteringsfunktion och Aktuariefunktion. Sektionen är nyetablerad och ansvarar bland annat för Folksam Liv-gruppens riskhanteringssystem samt samordning och kvalitet i försäkringstekniska beräkningar och utredningar. Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med ... Visa mer
Vi söker en kvantitativ riskanalytiker till Folksam.


Du kommer att tillhöra den gemensamma sektionen Risk- och aktuariefunktionen Liv vilken består av Folksam Liv-gruppens Riskhanteringsfunktion och Aktuariefunktion. Sektionen är nyetablerad och ansvarar bland annat för Folksam Liv-gruppens riskhanteringssystem samt samordning och kvalitet i försäkringstekniska beräkningar och utredningar.


Folksam befinner sig i ett intensivt och spännande skede med ett flertal viktiga strategiska frågeställningar där Risk- och aktuariefunktionen Liv har en viktig roll inom sektionen. Risk- och aktuariefunktionen Liv finns möjlighet till nya utmaningar för din egen personliga utveckling. Folksam erbjuder många andra spännande roller och goda chanser till utveckling.Sektionen verkar intimt tillsammans med motsvarande sektion för Folksam Sak-gruppen, men även andra enheter såsom Folksams Kapitalförvaltning och Affärsområde Liv samt andra centrala funktioner.


Det här gör du som kvantitativ riskanalytiker hos Folksam
Som kvantitativ riskanalytiker kommer du bland annat att arbeta med:

Utveckling och förvaltning av Folksams modell för kvantitativ riskanalys,
Avstämning och rapportering av riskrelaterade nyckeltal,
Bidra i arbete med att ta fram Folksam Liv-gruppens Egen risk och solvensanalys (Orsa)
Delta med att ta fram olika rapporter såväl till vd och styrelse som extern rapporteringInitialt kommer arbetet fokusera på beräkningsmodellen för kvantitativ riskanalys.


Som kvantitativ riskanalytiker rapporterar du till CRO för Folksam Liv.Är du den vi söker?
Din erfarenhet omfattar:

Stor färdighet i programmering i Excel och förmåga att hantera stora och komplexa modeller
Ett strukturerat tänkande och erfarenhet av att arbeta med och bygga upp databaser
Fem års arbete inom liknande arbetsområde
Masterexamen eller motsvarande med inriktning mot matematik/matematisk statistikVi ser det som meriterande om din erfarenhet inkluderar:

God kunskap och erfarenhet av försäkringsverksamhet – främst liv- eller fondförsäkring
Kännedom om Solvens II-regelverket och det nya regelverket för tjänstepensionsbolag
Studier i finansiell matematik och/eller försäkringsmatematikDu är en person som:

Påvisar effektivitet samt motivation i att uppnå resultat genom förändring och utveckling
Kommunicerar väl på svenska och kan ta till dig relevant information på engelska
Kan förklara tekniskt komplicerade resultat på ett enkelt sätt för icke-teknisk publik
Är prestigelös och jobbar väl tillsammans med andra specialisterHos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag men senast den 26 juni 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Bent Malmsjö, CRO Folksam Liv, 073-439 34 45


Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson, 070-831 69 22, Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32. Visa mindre

Affärsaktuarie till personriskgruppen

Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är ett vikariat på 11 månader och du kommer jobba som affärsaktuarie med personriskförsäkringar. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkring... Visa mer
Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är ett vikariat på 11 månader och du kommer jobba som affärsaktuarie med personriskförsäkringar.


Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Vi har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen kommer du att vara nyckelspelare i att förverkliga det.


Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Vi är kring 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.


Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams personriskprodukter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i affärsaktuarierollen är:

Bokslut och rapportering
Produktutveckling
Riskvärdering och analys av nya affärer
Kontakter med affärspartnersDu kommer arbeta i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.


Här kan du läsa mer hur det är att jobba som affärsaktuarie på Folksam, www.folksam.se/aktuarie.Är du den vi söker?
Vi söker dig som är i början av din karriär och vill utvecklas som aktuarie. Du har en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens. Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss goda kunskaper i officepaketet, i synnerhet excel. Det är meriterande om du kan programmera i SAS.


För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så här söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV redan idag, men senast den
15 juni 2020. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.


För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Schenström, avdelningschef personriskavdelningen, Aktuarie Sak. 070-831 52 69 eller jonas.schenstrom@folksam.se


Fackliga företrädare: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med fokus på intern kontroll

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med placering på sektionen Intern kontroll inom Ekonomi och Finans. Sedan en tid tillbaka bedrivs ett omfattande koncerngemensamt arbete för att etablera ett strukturerat arbetssätt kring intern kontroll inom hela Folksams organisation. Väl implementerad intern kontroll kan till exempel bidra till minskad risk för bedrägerier, ökad intern effektivitet eller ökad tillförlitlighet i den finansiella rapporteringen. Vår... Visa mer
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med placering på sektionen Intern kontroll inom Ekonomi och Finans.


Sedan en tid tillbaka bedrivs ett omfattande koncerngemensamt arbete för att etablera ett strukturerat arbetssätt kring intern kontroll inom hela Folksams organisation. Väl implementerad intern kontroll kan till exempel bidra till minskad risk för bedrägerier, ökad intern effektivitet eller ökad tillförlitlighet i den finansiella rapporteringen.


Vår sektion har dels det Folksam-övergripande ansvaret för internkontrollsystemet och dels ansvaret för intern kontroll avseende den finansiella rapporteringen. Tjänsten som verksamhetsutvecklare innebär således att du arbetar över hela Folksamgruppen, med alla dess bolag och enheter, med att etablera och förvalta god intern kontroll.


Är du en strukturerad, engagerad och självgående person som är duktig på att samarbeta, med intresse för att både att utveckla och förvalta intern kontroll? Då är det här ett jobb för dig!


Enheten Ekonomi och Finans ansvarar för finansiell rapportering, ekonomistyrning, intern kontroll, affärs- och kapitalplanering samt effektiva betalningsrutiner och god likviditetshantering. Vi leder och samordnar även Folksams inköps- och återförsäkringsverksamhet samt arbetet med informationsstyrning. Inom enheten jobbar i dag cirka 220 medarbetare. Enheten befinner sig i en spännande utvecklingsfas med många förändringar och utmaningar.


Det här gör du som verksamhetsutvecklare på Folksam
I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du tillsammans med kollegor både arbeta med att etablera intern kontroll inom nya områden och driva det löpande förvaltningsarbetet avseende den interna kontrollen. Detta görs utifrån den metodik Folksam utvecklat för att säkerställa en god intern kontroll. Vi kallar detta för internkontrollsystemet.


I nära samarbete med chefer och medarbetare:

Utveckla Folksams ramverk för intern kontroll
Definiera och dokumentera verksamhetsprocesser
Identifiera processrisker och lämpliga tillhörande kontroller för att reducera risknivåerna
Driva utvärdering av befintliga kontrollaktiviteter och föreslå förbättringar
Utföra stickprovskontroller för att öka tillförlitligheten i kontrollutvärderingarna
Tillsammans med processägare/chefer arbeta aktivt för att höja nivån på den interna kontrollen
Kommunicera och motivera fördelarna med en god intern kontroll samt anordna möten, workshops och utbildningar
Är du den vi söker?
Vi söker dig som har högskoleutbildning med flerårig erfarenhet av arbete i regelverksstyrd verksamhet. Är du exempelvis ekonom, aktuarie, systemvetare eller ingenjör tror vi det passar extra bra.


Vidare har du erfarenhet av kartläggning och dokumentation av processer, risker och kontroller. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, samt har mycket goda kunskaper i Office-paketet.


Som person är du strukturerad, resultatorienterad och duktig på att samarbeta. Du är driven och självgående, samt bygger relationer med andra människor. I den här rollen är det extra betydelsefullt att du är bra på att hantera ett brett spektrum av människor och har en nätverkande personlighet. Det kommer leda till framgång!


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast 23 juni 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Sök redan idag då urval sker löpande.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Marcus Obrefjord, marcus.obrefjord@folksam.se eller 073-231 37 32.


Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson, 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck, 070-831 58 83 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32. Visa mindre

Försäkringsjurist

Vi söker en försäkringsjurist med processkompetens och med driv och engagemang till avdelningen Försäkringsjuridik inom Folksams Koncernstab. Har du även sinne för struktur, ordning och reda? Då kan du vara den vi söker! Koncernstaben utgör ett stöd för Folksams vd, företagsledning, styrelser, affärsområden och stödenheter och vi är strax över 100 medarbetare. Du ingår i Försäkringsjuridik som är en av de tre koncernjuristfunktionerna inom Koncernstaben.... Visa mer
Vi söker en försäkringsjurist med processkompetens och med driv och engagemang till avdelningen Försäkringsjuridik inom Folksams Koncernstab. Har du även sinne för struktur, ordning och reda? Då kan du vara den vi söker!


Koncernstaben utgör ett stöd för Folksams vd, företagsledning, styrelser, affärsområden och stödenheter och vi är strax över 100 medarbetare. Du ingår i Försäkringsjuridik som är en av de tre koncernjuristfunktionerna inom Koncernstaben. Målet för Försäkringsjuridik är att tillhandahålla den övergripande försäkringsjuridiska kompetensen i Folksam samt att företräda Folksam i domstol, ARN och skiljenämnd. Avdelningen ger stöd och hjälp i juridiska frågor kring skadereglering, försäljning, produktutveckling, försäkringsavtal och annat som har anknytning till försäkring.


Det här gör du som försäkringsjurist på Folksam
Som försäkringsjurist hos Försäkringsjuridik bidrar du till att vi levererar enligt vårt uppdrag och mål. Avdelningen som du ingår i består av tolv medarbetare och vår grupp präglas av engagemang, generositet och professionalism.


Av våra medarbetare är sex huvudsakligen inriktade på arbete med sakförsäkring och sex på personförsäkring. Du kommer i första hand att arbeta med sakförsäkring. Arbetet medför vissa resor inom Sverige.


I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

Vara ombud för Folksam och våra försäkringstagare i domstolsprocesser avseende skadeförsäkring
Företräda Folksam i ARN
Ge råd och juridiskt stöd till organisationen i försäljning, skadeärenden och produktutveckling
Bevaka lagstiftning och rättspraxis
Hålla utbildning både internt och externt
Företräda Folksam i branschgemensamt arbete
Är du den vi söker?
Vi söker dig med juristexamen som har flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och under minst tre år har arbetat självständigt med processföring eller har motsvarande kompetens genom arbete vid allmän domstol. Erfarenhet av försäkrings-, skadestånds- och avtalsrätt är särskilt meriterande.


Som person har du en grundmurad positiv inställning, ett starkt sinne för struktur, ordning och reda. Det är också mycket viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra och att du har ett starkt fokus på att leverera verksamhetsnytta och ett utvecklat sinne för service. Du har förmåga att på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper till olika intressenter och skaffar dig snabbt en överblick över situationer och identifierar hur du på bästa sätt ska planera, organisera och prioritera ditt arbete.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 19 april 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eric Fredriksson, avdelningschef Försäkringsjuridik, 070-831 58 58.


Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson, 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32. Visa mindre

Affärsaktuarie olycksfallsförsäkringar

Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidare och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för olycksfallsförsäkringar. Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings- ... Visa mer
Vi söker en affärsaktuarie som vill vara med och utveckla både kompetens och verksamhet tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Tjänsten är tillsvidare och du kommer jobba som affärsaktuarie med ansvar för olycksfallsförsäkringar.


Vi befinner oss i ett intensivt och spännande skede med mycket utveckling och förändring. Bra ska bli bättre! Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vårt mål är att ha försäkrings- och pensionssparandebranschens mest nöjda kunder. Vi har ett särskilt fokus på ordning och reda på en modern, konsoliderad och effektiv infrastruktur avseende processer, kompetens och informationsstöd. I den här rollen är du en nyckelspelare i att förverkliga det.


Det här gör du som affärsaktuarie på Folksam
Aktuarie Sak är en koncerngemensam funktion för aktuariell analys för riskförsäkringar i Folksam. Vi är kring 30 specialister som leds av en sektionschef och två avdelningschefer. Aktuarie Sak ingår i enheten Ekonomi och Finans som har omkring 230 medarbetare. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad miljö med många kontaktytor.


Som affärsaktuarie ansvarar du för att värdera, förvalta och utveckla Folksams riskförsäkringar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Bokslut och rapportering
Produktutveckling
Riskvärdering och analys av nya affärer
Kontakter med affärspartnersDu arbetar i nära samarbete med kollegorna på Aktuarie Sak, IT-avdelningen, ekonomer, produktutvecklare och andra ansvariga inom affärsområdet samt dessutom med specialister på prissättningsavdelningen.


Här kan du läsa mer hur det är att jobba som affärsaktuarie på Folksam, www.folksam.se/aktuarie.Är du den vi söker?
Vi söker dig med flerårig arbetslivserfarenhet i rollen som aktuarie, gärna med erfarenhet av att arbeta med personriskprodukter. Vidare har du en akademisk examen inom antingen matematisk statistik, matematik, ingenjör med inriktning finansiell matematik eller motsvarande kompetens. Praktisk arbetslivserfarenhet från andra delar av försäkringsbranschen eller studier vid aktuarieprogrammet är meriterande. Vi förväntar oss god programmeringsvana i SAS och goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel.


För att lyckas som affärsaktuarie behöver du vara självgående, flexibel, strukturerad och kunna samarbeta väl med personer med olika kompetenser. Din språkliga och numeriska analysförmåga är väl utvecklad – du kan både förstå och själv ta fram och kommunicera komplicerade underlag. Som person har du en öppen och prestigelös framtoning samt delar våra värderingar - personlig, engagerad och ansvarstagande.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.


Så här söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast den 24 maj 2020. Vi tar endast emot ansökningar via Folksams rekryteringssystem.


För mer information är du välkommen att kontakta Jonas Schenström, avdelningschef personriskavdelningen, Aktuarie Sak. 070-831 52 69 eller jonas.schenstrom@folksam.se.


Fackliga företrädare: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32. Visa mindre