Lediga jobb Cancerfonden - Riksfören Mot Cancer i Stockholm

Se alla lediga jobb från Cancerfonden - Riksfören Mot Cancer i Stockholm. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Stockholm som finns inom det yrket.

Forskningshandläggare

Som en av de största privata forskningsfinansiärerna delade Cancerfonden ut mer än 990 miljoner kronor 2023 till cancerforskning och det är enheten Forskningsfinansiering som ser till att anslagsprocessen är effektiv och smidig och att forskarnas anslag följs upp. Då antalet ansökningar ökar för varje år behöver vi förstärka handläggargruppen med en forskningshandläggare. Om rollenFokus i arbetet för dig som forskningshandläggare är att tillsammans med k... Visa mer
Som en av de största privata forskningsfinansiärerna delade Cancerfonden ut mer än 990 miljoner kronor 2023 till cancerforskning och det är enheten Forskningsfinansiering som ser till att anslagsprocessen är effektiv och smidig och att forskarnas anslag följs upp.
Då antalet ansökningar ökar för varje år behöver vi förstärka handläggargruppen med en forskningshandläggare.
Om rollenFokus i arbetet för dig som forskningshandläggare är att tillsammans med kollegorna på enheten ansvara för planering av utlysningar, beredning och hantering av ansökningar samt verkställande av de beslut som fattas av Cancerfondens forskningsnämnd. Du har ansvar för genomförandet av en eller flera utlysningar. Vi har förutom årliga ordinarie utlysningar även särskilda satsningar för att lyfta eftersatta forskningsområden.
Vi arbetar med anslagsprocessen i ett modernt digitalt system och ser att du gärna är tekniskt intresserad. I rollen ingår det även att ta fram, testa och följa upp nya arbetssätt och processer för att kunna utveckla verksamheten framåt.
I rollen ingår omfattande externa kontakter med såväl sökande som ledamöter i våra bedömningsgrupper och kommittéer där kommunikationen kan ske på både svenska och engelska. Ytterligare en viktig del i arbetet är att hålla sig uppdaterad kring vad som händer inom forskningsfinansieringsområdet och att representera Cancerfonden på externa möten.
Du blir en del av ett team tillsammans med tre handläggare och en projektledare på enheten Forskningsfinansiering och har ett nära samarbete med forskningsnämndens ordförande och det vetenskapliga sekretariatet. Du rapporterar till enhetschefen för Forskningsfinansiering.
Ansvarsområden
Utlysningsarbete från idé till uppföljning av finansiering
Anordna och medverka i både digitala och fysiska informationsmöten
Förbereda och delta på bedömningsmöten
Bevaka och besvara frågor via telefon och mail
Följa upp rapportering av beviljade anslag
Utveckla och förbättra arbetssätt och processer

Om digFör att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet från forskningsfinansieringsområdet och har en god förståelse för området. Du ska ha intresse för och erfarenhet av arbete i digitala system. Vi söker dig som har lätt att samarbeta, är flexibel och nyfiken på att identifiera möjligheter till förbättring. Vi ser att du är noggrann, arbetar kvalitetsmedvetet, är ansvarstagande och en god lagspelare. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt väldigt god datorvana inom t.ex. Microsoft Office.
Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande och ett intresse för forskningsfrågor i allmänhet.
Om oss och rekryteringsprocessenPå Cancerfonden är medarbetarna engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå visionen att besegra cancer. Cancerfonden är en hälsofrämjande arbetsplats somvärderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på vårt kontori Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. I och med att det är semestertider sker urval och intervjuer från och med vecka 33 (mitten av augusti), skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Annina Graan+46 76 814 74 03 Visa mindre

Jurist/Testamenteshandläggare

Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i rollen som jurist till testamentesenheten. Cancerfonden söker nu en jusrist/testamenteshandläggare för ett vikariat på ett år.Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning. Det här är rätt steg för dig som trivs i rollen som testamentehandläggare och samtidigt vill bidra till fr... Visa mer
Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i rollen som jurist till testamentesenheten. Cancerfonden söker nu en jusrist/testamenteshandläggare för ett vikariat på ett år.Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning. Det här är rätt steg för dig som trivs i rollen som testamentehandläggare och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation.
Mer om rollenCancerfonden tar varje år emot testamentesgåvor från personer som valt att skänka hela eller delar av sina tillgångar till kampen mot cancer. Dessa gåvor spelar en avgörande roll i Cancerfondens vision att bekämpa cancer.
Du kommer att ingå i ett team av jurister och juristassistent. ArbetsuppgifterSom testamenteshandläggare kommer du att ha ansvar för att hantera testamentesärenden och företräda Cancerfonden som testamentes-/gåvomottagare. I din roll kommer också att bevaka och tillvarata testatorernas och Cancerfondens intressen vid avveckling av dödsbon, hantering av värdepapper, kontakter med boutredare, andra dödsbodelägare och anhöriga. Du kommer bland annat att:
Löpande handlägga testamentesgåvor.
Löpande arbeta i vårt digitala handläggarstödsystem.
Upprätthålla kontakten med externa intressenter i testamentesärenden: andra dödsbodelägare (organisationer, privatpersoner anhöriga), jurister, mäklare mfl.
Hantera försäljningar av fastigheter, bostadsrätter och lösöre Tjänsten passar dig som kan vara målmedveten för att tillvarata både testatorernas och Cancerfondens intressen på bästa möjliga sätt.

Om digVi söker dig som vill bidra till att besegra cancer, vi ser därför att du är driven och utvecklingsbenägen och jobbar för att effektivisera arbetet på bästa sätt. Du är beredd att löpande driva och fatta beslut. Som person sprider du gärna din kunskap och drivs av att göra skillnad. Du kommer ha många externa och interna kontakter och har en god förmåga att bygga och underhålla relationer. Utöver det så är du självgående och principfast.
Vi ser att du har ett stort samhällsintresse och vi ser även att du har förmågan att snabbt bygga relationer som baseras på förtroende. Du har från tidigare erfarenheter skapat dig en stark uthållighet då testamentesärenden kan innebära långa handläggningstider och komplexa processer. Utöver det så har du:
Juristexamen
Goda administrativa färdigheter och vana av att arbeta i system
Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av boutredning och/ellertestamentesärenden.

Om oss och rekryteringsprocessenVi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer!
Tjänsten är ett vikariat på ett år (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del på annan plats än kontoret.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Andreas Kvarnström, 072 985 33 27. Visa mindre

Webbanalytiker

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden. Därför söker vi nu en Webbanalytiker till enheten Tech, data och affärsutvec... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden.
Därför söker vi nu en Webbanalytiker till enheten Tech, data och affärsutveckling som tillsammans med teamet driver oss mot att bli en mer datadriven organisation och säkerställer att vi fattar strategiska och operativa beslut baserat på data och användarbeteende.
Om rollen
Vi söker en person med minst 5 års erfarenhet av webbanalys som både kommer ansvara för den tekniska implementationen och att analysera och dra slutsatser, och proaktivt förmedla insikterna på ett visuellt och kommunikativt sätt. Du kommer vara ansvarig för organisationens digitala analysverktyg (GA) och förväntas proaktivt jobba med att upprätthålla en hög datakvalitet och tillgängliggöra data utifrån verksamhetens behov. Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt team och arbeta nära Web performance lead, utvecklare, Digital content designer och Webbredaktör.
I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:
Ansvara för att samla in, analysera och presentera (dashboards/rapporter) användarbeteende på webben
Behandla och analysera data och sprida insikter från analysen för att öka insiktsbaserade beslut
Ansvara för att ta ut mätetal och KPI:er för webben
Ansvara för Cancerfondens digitala mät- och analysverktyg
Ansvara för att Cancerfondens verktyg uppfyller rådande regleringar och anpassa vårt arbetssätt utifrån marknadsförändringar
Proaktivt arbete med att upprätthålla hög datakvalitet
Säkerställa implementation av kod och script i digitala plattformar för att kunna spåra användarbeteende
Konverteringsoptimering på webben tillsammans med tvärteamet

Rollen kommer rapportera till Chef Tech, data och affärsutveckling.
För att lyckas i rollen tror vi att du har god erfarenhet av:
Google analytics 4 och Google Tag manager
Looker studio och funnel.io
Skapa analyser och visuellt presentera och kommunicera
Konverteringsoptimering
Agila arbetssätt och verktyg

För att lyckas i den här rollen behöver du vara proaktiv, kommunikativ och på ett pedagogiskt sätt förmedla dina analyser och slutsatser. Framåt kommer ett allt större fokus vara på att driva konvertering, både inom kunskapsspridning och insamling, och vi ser att du är en person som är nyfiken och gillar att testa dig fram med hjälp av data.
Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer.
Rekryteringsprocessen
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Emma Lundahl, emma.lundahl@cancerfonden.se Visa mindre

Legitimerad sjuksköterska till Cancerlinjen med fokus organisationsstöd

Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Ser du värdet av starka ideella organisationer inom cancerområdet? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information och stöd? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till vår enhet för Kunskap och stöd, där du blir en del av ett team som uppskattar ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd. Om ... Visa mer
Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Ser du värdet av starka ideella organisationer inom cancerområdet? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information och stöd? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till vår enhet för Kunskap och stöd, där du blir en del av ett team som uppskattar ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd.
Om tjänsten
Tjänsten innebär arbete i Cancerfondens informations- och stödlinje, Cancerlinjen, där du svarar på inkommande telefonsamtal, mail, chatt och frågor i våra sociala kanaler. Din roll är att informera, vara lyssnande, ge stöd och att möta varje person i just den situation hen är i. Delar av arbetstiden är schemalagd dagtid, med några undantag. Resor förekommer.
En del av arbetet består även av att arbeta med Cancerfondens stöd till ideella organisationer inom cancerområdet. Här ansvarar man för att bygga starka relationer till andra organisationer inom cancerområdet, genomföra nätverksträffar samt administrera ekonomiskt stöd. Tjänsten innebär också allmän intern administration och att representera oss i olika externa sammanhang.
Vem vi söker
Du som söker är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av onkologi eller palliativ vård. Vi tror att du har ett intresse för cancervård och vill vara delaktig i vårt utvecklingsarbete. Genom erfarenhet och god självkännedom är du trygg i din yrkesroll och van att bemöta människor i behov av stöd.
Som person är du tålmodig, positiv och har en stark servicekänsla. Du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs och samarbetar mycket bra i team men kan också arbeta självständigt och ta egna beslut för att komma vidare i arbetet. Vi förväntar oss att du är förändringsbenägen och vill bidra aktivt i förbättringsarbete. Det är viktigt att du har hög kvalitet i ditt arbete och att du alltid sätter personen som söker stöd främst. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap i ett tredje språk.
Att arbeta på Cancerfonden
Du blir välkomnad till en arbetsplats som präglas av öppenhet, utveckling och genuint engagemang. Här får du använda och bygga vidare på dina kompetenser, bland annat genom ett stöttande erfaret team och utvecklingsmöjligheter. Det finns stor förståelse för värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.
Vi vill att Cancerfonden ska spegla samhället i stort och vi strävar därför efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför gärna sökande med olika bakgrund.
Välkommen med din ansökan
Stämmer detta in på dig? Tveka inte att söka så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Ulrica Sundholm, på ulrica.sundholm@cancerfonden.se. Visa mindre

Erfaren Forskningshandläggare

Som en av de största privata forskningsfinansiärerna delade Cancerfonden ut mer än 990 miljoner kronor förra året till cancerforskning och det är enheten Forskningsfinansiering som ser till att anslagsprocessen är effektiv och smidig och att forskarnas anslag följs upp. Då antalet ansökningar ökar för varje år behöver vi nu förstärka handläggargruppen med en erfaren Forskningshandläggare. Du blir en del av ett team tillsammans med tre handläggare och en p... Visa mer
Som en av de största privata forskningsfinansiärerna delade Cancerfonden ut mer än 990 miljoner kronor förra året till cancerforskning och det är enheten Forskningsfinansiering som ser till att anslagsprocessen är effektiv och smidig och att forskarnas anslag följs upp. Då antalet ansökningar ökar för varje år behöver vi nu förstärka handläggargruppen med en erfaren Forskningshandläggare.

Du blir en del av ett team tillsammans med tre handläggare och en projektledare på enheten Forskningsfinansiering och har ett nära samarbete med forskningsnämndens ordförande och det vetenskapliga sekretariatet. Du rapporterar till enhetschef Forskningsfinansiering.

Om rollen

Fokus för rollen är att tillsammans med kollegorna på enheten ansvara för planering av utlysningar, beredning och hantering av ansökningar samt verkställande av de beslut som fattas av Cancerfondens forskningsnämnd. Du har ansvar för genomförandet av en eller flera utlysningar. Vi har förutom årliga ordinarie utlysningar även särskilda satsningar för att lyfta eftersatta forskningsområden. Vi arbetar med anslagsprocessen i ett modernt digitalt system och ser att du gärna därför att du är tekniskt intresserad.

I rollen ingår omfattande externa kontakter med såväl sökande som ledamöter i våra bedömningsgrupper och kommittéer där kommunikationen kan ske på både svenska och engelska. Ytterligare en viktig del i arbetet är att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom forskningsfinansieringsområdet och att representera Cancerfonden på externa möten. Det ingår det även att ta fram, testa och följa upp nya arbetssätt och processer för att kunna utveckla verksamheten framåt.

Ansvarsområden:

- Utlysningsarbete från idé till uppföljning av finansiering

- Anordna och medverka i både digitala och fysiska informationsmöten

- Förbereda och delta på bedömningsmöten

- Bevaka och besvara frågor via telefon och mail

- Följa upp rapportering av beviljade anslag

- Utveckla och förbättra arbetssätt och processer

Om dig

För att lyckas i rollen bör du ha arbetat minst tre år inom forskningsfinansieringsområdet och ha en mycket god förståelse för området. Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande och intresse för forskningsfrågor i allmänhet.

Du ska ha intresse för och erfarenhet av arbete i digitala system. Vi söker dig som har lätt att samarbeta, är flexibel och nyfiken för att identifiera möjligheter till förbättring. Vi ser att du är noggrann, arbetar kvalitetsmedvetet och är ansvarstagande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt väldigt god datorvana inom t.ex. Microsoft Office.

Om oss och rekryteringsprocessen

På Cancerfonden är medarbetarna engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå visionen att besegra cancer. Cancerfonden är en hälsofrämjande arbetsplats som värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på vårt kontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Annina Graan +46 76 814 74 03 Visa mindre

Cancerfonden söker en Juristassistent

Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i rollen som Juristassistent. Det här är rätt steg för dig som trivs i en administrativ roll och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation. Cancerfonden söker nu en juristassistent. Kom in i en organisation som gör skillnad och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning. Cancerfonden har en tydlig vision - ... Visa mer
Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i rollen som Juristassistent. Det här är rätt steg för dig som trivs i en administrativ roll och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation. Cancerfonden söker nu en juristassistent.

Kom in i en organisation som gör skillnad och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning. Cancerfonden har en tydlig vision - att besegra cancer!

Om rollen

Som juristassistent på Cancerfonden ingår du i Testamentesenheten som utöver dig består av sex stycken jurister. Enheten ingår i avdelningen Ekonomi och styrning.

Det är en bred administrativ roll där du kommer att ha flera olika ansvarsområden och utöver det administrativa arbetet kommer du även att koordinera och kommunicera med andra enheter internt och ha kontakt med externa parter.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta att:

- Administrativt stöd till juristerna i testamentesenhetens arbete och handläggning

- Ansvara för att utveckla, effektivisera och digitalisera befintliga och nya administrativa processer

- Kontakt med boutredare, externa intressenter i dödsbon såsom anhöriga och andra organisationer samt med externa aktörer såsom myndigheter och banker

- Kontakt med befintliga och potentiella testatorer och givare

- Handlägga och företräda Cancerfonden som testamentes-/gåvomottagare i vissa enklare typer av ärenden

Om dig

Du bör tidigare ha arbetat i en administrativ roll och det är i en sådan typ av roll du trivs bäst i. Du är effektiv, självgående, tar egna initiativ och är proaktiv. Du har en god organisationsförmåga och är en van datoranvändare med ett stort systemintresse. Vidare är du en person som har lätt att samarbeta och trivs bra i en roll med breda kontaktytor.

Om oss och rekryteringsprocessen

På Cancerfonden är medarbetarna engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå visionen att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en heltidstjänst med sex månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Maria Adriansson Engberg, 076- 114 61 75. Visa mindre

Projektledare Press & Opinion

Cancerfonden arbetar för nästa framsteg i kampen mot cancer. Våra framgångar beror på vår förmåga att nå ut med viktig kunskap, skapa samhällsförändring och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Därför söker vi nu en projektledare med stor erfarenhet av mediehantering som kan skapa kommunikation som engagerar och mobiliserar. Om rollen Projektledare Press & Opinion arbetar för att Cancerfondens mål uppnås genom ett starkt varumärke och offensivt... Visa mer
Cancerfonden arbetar för nästa framsteg i kampen mot cancer. Våra framgångar beror på vår förmåga att nå ut med viktig kunskap, skapa samhällsförändring och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Därför söker vi nu en projektledare med stor erfarenhet av mediehantering som kan skapa kommunikation som engagerar och mobiliserar.

Om rollen

Projektledare Press & Opinion arbetar för att Cancerfondens mål uppnås genom ett starkt varumärke och offensivt samhällsaktörsskap. Rollen ingår i Kommunikationsenheten och är ett föräldravikariat fram till oktober 2025.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter

- Driva press- och PR-aktiviteter från idé till genomförande.

- Utforma kommunikationsplaner tillsammans med övriga kolleger så att Cancerfondens kommunikation är samordnad över olika kanaler och får maximalt avtryck.

- Formulera budskap och koncept.

- Skriva utspelsunderlag, pressmeddelanden och debattartiklar.

- Vårda Cancerfondens medierelationer.

- Omvärldsbevaka och löpande fördjupa Cancerfondens kunskap om olika målgrupper.

- Medieträna nyckelpersoner och förbereda våra talespersoner inför intervjuer.

- Löpande analysera utfall och data och identifiera utvecklingspotential

- Dela pressjour med övriga kolleger på Kommunikationsenheten.Om dig

Du är en mycket god skribent med stor erfarenhet av att arbeta gentemot media och vet värdet av noggrannhet och gott omdöme.

Du är van att samarbeta nära andra kommunikationskompetenser och ser presskommunikationen som en naturlig del av en bredare kommunikation i flera kanaler.

Du har en stor nyfikenhet på omvärlden samt en förmåga att omsätta detta intresse till insikter om var det finns möjligheter att ta plats i det offentliga samtalet.

Du inspireras av att kommunicera med en mängd olika målgrupper och anpassar smidigt tonalitet och format efter sammanhang och syfte.

I denna roll ser vi gärna att du är en person som aktivt söker andra människors input och bidrar gärna med dina erfarenheter till kollegor.

Att arbeta på Cancerfonden

På Cancerfonden är medarbetarna engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå visionen att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är ett föräldravikariat (100 %) fram till 1 oktober 2025 med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Utvecklare

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden. Därför söker vi nu 2 utvecklare till enheten Tech, data och affärsutveckling... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden.

Därför söker vi nu 2 utvecklare till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en nyckelroll i att driva vår webb- och affärssystems utveckling framåt tillsammans med utvecklingsteamet.

Om rollen

Vi söker fullstack utvecklare som tillsammans med PO och Tech Lead vill driva både det strategiska och det operativa/dagliga arbetet inom utvecklingsteamet. Du kommer vara en del av ett existerande utvecklingsteam som består av både interna och externa medarbetare och arbeta både med back- och frontend utveckling med fokus på kodkvalité och effektiva utvecklingsprocesser.

Cancerfonden har beslutat att techkompetens är kritisk för vår fortsatta tillväxtsresa och i den här rollen kommer du att vara en av de nyckelpersoner som stegvis bygger tech kompetens inom organisationen.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Ingå i utvecklingsteamet med uppdrag att utveckla nya, och vidareutveckla existerande, interna system och systemintegrationer

- Driva innovation, nyutveckling och förbättring baserat på verksamhetens behov

- Arbeta nära verksamheten för att förstå och förfina behov för utveckling och implementation

- Tillsammans med hela enheten Tech, data och affärsutveckling proaktivt jobba med att skapa rätt förutsättningar för Cancerfonden genom ökat nyttjande av data och rätt tekniska lösningar

- Utveckla varierade webbapplikationer främst i .NET-teknik

Rollen kommer jobba nära Tech Lead och Digital PO och rapportera till Head of Tech and Growth.

För att lyckas i rollen tror vi att du har god erfarenhet av:

- .NET Core, .NET Framework, C#

- Javascript/typescript

- Cloud Plattformar

- Systemintegrationer

- Devops

- Servicebaserad arkitektur

-

- Agila arbetssätt

Vi söker 2 fullstack utvecklare med minst 3 års erfarenhet som vill ta sig an ett spännande uppdrag att tillsammans med Tech Lead bygga Cancerfondens techteam från grunden. Du är van att dela med dig av din kunskap och att jobba datadrivet och agilt i tvärfunktionella team.

Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Emma Lundahl, +46761386319. Visa mindre

Senior CRM Manager

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt så söker vi nu en senior CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad. Ditt uppdrag i rollen som senior CRM Manager är att se över den riktade kommunikat... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt så söker vi nu en senior CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad.

Ditt uppdrag i rollen som senior CRM Manager är att se över den riktade kommunikationen, och se till att strategier sätts, implementeras, mäts och följs upp. Du kommer att jobba tätt ihop med den andra CRM Managern samt MA specialisten i teamet för att aktivt analysera data och aktiviteter för att hela tiden optimera touchpoints i de kanaler som du är ansvarig för. Du kommer också att sätta upp strukturen för hur, när och var kommunikationen ska äga rum - alltid ur ett givarperspektiv.

I rollen som senior CRM Manager kommer du också att projektleda och planera DR i form av postala utskick, e-post och sms, samt vara ansvarig för att planera och ta fram koncept när det kommer till riktade kampanjer. Personen i den här rollen kommer även att vara kontaktperson för vår externa kundservice, sätta strategier och taktiska lösningar för deras dagliga arbete med Cancerfonden. Sätta upp mål och KPI:er och se till att de har de verktyg och stöttning som de behöver.

För att lyckas i denna roll, så tror vi att du har några års erfarenhet från liknande roller. Du har jobbat strategiskt och operativt med CRM, med uppföljning och analys av marknadsaktiviteter och har erfarenhet av att jobba med verktyg och system för riktad kommunikation. Du har god förståelse för digitala kanaler och en digital kundresa och gillar också att hålla dig uppdaterad på trender inom CRM- och Marketing Automationområdet. För rollen behöver du goda kunskaper i svenska.

Vi tror att du är en analytisk och strukturerad strateg och en trygg lagspelare som framförallt brinner för vår organisations värderingar och målsättningar.

Missa inte chansen att ansluta till en framåtlutad organisation, ett härligt team och samtidigt få bidra till att bekämpa Cancer.

För denna rekrytering samarbetar vi med TRIB, har du några frågor om rekryteringen eller vill höra mer om tjänsten så ber vi dig kontakta Sofia Wågnert sofiaw@trib.se direkt. Visa mindre

Business Controller

Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i denna roll som Business Controller. Cancerfonden har en tydlig vision - att besegra cancer! Det här är rätt steg för dig som kan hantverket och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation med snabba beslutsvägar. Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning! Om r... Visa mer
Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i denna roll som Business Controller. Cancerfonden har en tydlig vision - att besegra cancer! Det här är rätt steg för dig som kan hantverket och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation med snabba beslutsvägar. Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning!

Om rollen

Som Business Controller kommer du vara ett viktigt stöd till verksamheten och ge råd kring hur vi bäst hanterar frågor relaterade till ekonomi och verksamhetsstyrning. Du kommer att ha det huvudsakliga ansvaret för planering och uppföljning av budget och KPIer. Förutom att driva budgetprocessen inkluderar ditt ansvar att vara stöd till beslutsfattare för att driva verksamheten på ett produktivt och kostnadseffektivt sätt. Du arbetar nära avdelningschefer och deras respektive ledningsgrupp. Du rapporterar till CFO och ingår i ledningsgruppen för Ekonomi och Styrning. Ambitionen för Cancerfonden är hög de kommande åren och det här är en nyckelroll på vår fortsatta utvecklingsresa.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Driva och utveckla budgetprocessen
- Stötta avdelnings- och enhetschefer med uppföljning och analys
- Identifiera och föreslå effektiviseringsförbättringar
- Driva ett mer automatiserat och datadriver tankesätt

- Att vara analysansvarig för kostnader och intäkter enligt Cancerfondens styrmodell

- Stötta i projekt och större kampanjer med ekonomisk uppföljning och analys

Om dig

Vi tror att du har flerårig erfarenhet som business controller, tidigare arbete som revisor eller managementkonsult är meriterande. Du är van att arbeta nära beslutsfattare samt att upprätta beslutsunderlag så som business case och verksamhetsanalyser. Du har gedigen erfarenhet som Excel och PowerPoint samt en vana att arbeta med BI-lösningar.

Vi lägger stor vikt på analysförmåga samt erfarenhet att arbeta med effektiviseringar. Du bör kunna problemlösa och tycker om att samarbeta med många olika intressenter, vilket vi tror man lyckas med genom att vara en strukturerad och kommunikativ person. På Cancerfonden lägger vi stor vikt vid att konstant utvecklas och vi arbetar kontinuerligt med effektiviseringar vilket gör att vi letar efter en proaktiv medarbetare som vill vara med och bidra till den utvecklingen.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del på annan plats än kontoret. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Andreas Kvarnström, 072 985 33 27. Visa mindre

Jurist

Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i denna roll som Jurist. Cancerfonden har en tydlig vision - att besegra cancer! Det här är rätt steg för dig som känner dig trygg i juristrollen och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation med snabba beslutsvägar. Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning! ... Visa mer
Bli en del av en engagerad och passionerad organisation som verkar för något större i denna roll som Jurist. Cancerfonden har en tydlig vision - att besegra cancer! Det här är rätt steg för dig som känner dig trygg i juristrollen och samtidigt vill bidra till framgång i en agil organisation med snabba beslutsvägar. Kom in i en organisation som gör skillnad, och där du är med och bidrar till att sprida viktig kunskap och finansiera svensk cancerforskning!

Om rollen

Som jurist på Cancerfonden ingår du i avdelningen för Ekonomi och styrning och rapporterar direkt till avdelningschefen. Verksamhetsområdet består av två enheter, Testamente och Redovisning samt fyra personer, inklusive den här rollen, som är placerade direkt under avdelningschefen.

Du kommer stötta samtliga avdelningar och dina arbetsuppgifter kommer innefatta att:

- Upprätta, granska, förhandla och administrera avtal med fokus på att uppnå bästa affärsmässiga resultat.
- Ansvara för verksamhetens dataskyddsarbete vilket innebär både löpande hantering av dataskyddsrelaterade frågor från verksamheten samt ansvar för samordning, regelefterlevnad och kontakter med externa parter.
- Handlägga och bevaka Cancerfondens varumärken.
- Ansvara för att utveckla och ta fram policys och andra styrdokument för Cancerfonden samt säkra Cancerfondens efterlevnad av riktlinjer och policys inom hållbarhetsområdet.
- Stötta dina kollegor i löpande juridiska frågor av varierande karaktär, exempelvis inom grundläggande associationsrätt och processrätt.

Om dig

Du har en juristexamen och minst fyra års erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller större ideell organisation. Du behöver ha mycket goda kunskaper inom kommersiell avtalsrätt och allmän affärsjuridik samt förmåga att omsätta kunskaperna till praktiskt användbar rådgivning. Du behöver även ha intresse och erfarenhet av dataskydd/GDPR och annan IT-relaterad juridik. Vidare är det meriterande med goda kunskaper inom immaterialrätt samt rapportering och styrning av hållbarhetsarbete.

Som person är du ambitiös och driven och har en god samarbetsförmåga. Du är affärsmässig och ansvarstagande och trivs med mycket mandat och att driva frågor framåt. Du har vidare en god social förmåga och är en god kommunikatör både i relation till kollegor och externa parter. Som person måste du vara trygg i din egen kompetens och trivas att arbeta såväl självständigt som i projekt.

Om oss och rekryteringsprocessen

Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer!

Tjänsten är ett föräldravikariat på ett år (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del på annan plats än kontoret.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Andreas Kvarnström, 072 985 33 27. Visa mindre

Partneransvarig - Key Account Manager

Vill du vara med och arbeta med partnerskap för Sveriges största insamlingsorganisation och ett av Sveriges finaste varumärken? Trivs du med att jobba målstyrt och går i gång på försäljning, samarbeten och nöjda kunder? Nu har vi ett uppdrag för dig som vill vara med och göra skillnad i kampen mot cancer. Cancerfonden söker nu en Partneransvarig KAM med fokus på nyförsäljning. Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre personer i Sveri... Visa mer
Vill du vara med och arbeta med partnerskap för Sveriges största insamlingsorganisation och ett av Sveriges finaste varumärken? Trivs du med att jobba målstyrt och går i gång på försäljning, samarbeten och nöjda kunder? Nu har vi ett uppdrag för dig som vill vara med och göra skillnad i kampen mot cancer. Cancerfonden söker nu en Partneransvarig KAM med fokus på nyförsäljning.

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre personer i Sverige ska drabbas av cancer och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Vi har bidragit med 13 miljarder kronor till svensk cancerforskning sedan vi bildades för 70 år sedan. I dag överlever två av tre som får en cancerdiagnos. För 70 år sedan var det bara en av tre som överlevde. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

Nu vill ta ytterligare kliv mot att realisera vår vision, och som ett led i det utveckla enheten som arbetar med företagssamarbeten och partnerskap. Ambitionen är att stärka vår nyförsäljning på ett kundfokuserat, innovativt och effektivt sätt. Enheten har idag ett brett uppdrag i att underhålla och utveckla befintliga samarbeten, utveckla nya samarbeten samt projektleda en av de största kampanjerna i Norden - Rosa Bandet. Du ingår i ett team om sex personer och du rapporterar till vår enhetschef för företagssamarbeten.

Ansvarsområden

- Starkt fokus på att identifiera och prospektera potentiella nya partnerföretag i linje med Cancerfondens insamlingsstrategi.

- Bearbeta, förhandla och sluta avtal med nya samarbetspartners.

- Underhålla och utveckla relationen med samarbetspartners för att säkerställa kundnöjdhet och att gemensamma uppsatta affärsmål uppnås

- Ansvar för målsättning, projektplaner, budget, uppföljning och resultat för din partnerportfölj, som i sin tur bidrar till Cancerfondens övergripande insamlingsmål.

- Agera kreativt, innovativt och affärsmässigt både internt och externt för att utveckla och paketera nya former av företagssamarbeten.

- Vara en aktiv del och starkt bidragande faktor i Cancerfondens tillväxtresa.

Om dig

Vi söker dig som har minst 3+ års erfarenhet av B2B-försäljning och att bygga goda, långsiktiga samarbeten och kundrelationer. Erfarenhet av försäljning av rättigheter, varumärkessamarbeten och sponsorskap är ett plus. Du har erfarenhet av tvärfunktionella (gärna agila) team i stark tillväxtmiljö där nytänkande och digitalisering är i fokus. Vidare har du en relevant utbildning inom marknadsföring/ekonomi/försäljning eller motsvarande. Som person är du trygg i dig själv med en hög personlig integritet. Du har en naturlig fallenhet för att utveckla relationer och samarbeten och du är en god kommunikatör.

Om oss och rekryteringsprocessen

Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, förmånliga friskvårdserbjudanden och värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar därför målstyrd arbetstid.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning , med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba på annan plats än kontoret till viss del. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Stefan Palmquist 076-118 65 54 Visa mindre

Affärsutvecklare

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Nu söker vi en Affärsutvecklare till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en strategisk viktig roll i att driva vår utveckling framåt tillsammans med övriga delar av organisationen. Om rollen Som Affärsutvecklare på Cancerfonden ans... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning.

Nu söker vi en Affärsutvecklare till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en strategisk viktig roll i att driva vår utveckling framåt tillsammans med övriga delar av organisationen.

Om rollen

Som Affärsutvecklare på Cancerfonden ansvarar du för att driva och möjliggöra hållbar och datadriven utveckling av vår insamling samt utvecklar sätt för att öka kunskapsspridningen. I den här rollen kommer du skapa dig ett brett nätverk inom Cancerfonden och jobba i tvärfunktionella team med att utveckla nya samt förbättra befintliga givarresor, insamlingsströmmar och sätt att sprida kunskap till våra målgrupper. Ambitionen för Cancerfonden är hög de kommande åren och du kommer vara en nyckelspelare i den fortsatta tillväxtsresan.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter

- Skapa Roadmap för affärsutvecklingen, bygga business case och prioritera initiativ tillsammans med intressenter

- Leda flertal affärsutvecklingsinitiativ och leverera mätbara resultat

- Innovera, testa och planera både data- och hypotesdrivna initiativ

- Identifiera och realisera skalbara digitala partnerskap

- Tillsammans med hela enheten Tech, data och affärsutveckling proaktivt jobba med att skapa rätt förutsättningar för Cancerfonden genom ökat nyttjande av data och rätt tekniska lösningar.

Om dig

Vi söker en person som har erfarenhet från digital affärsutveckling och kunskap om digitala- plattformar och ekosystem. Du bygger idéer till realiserbara business case och har drivet att implementera lösningen tillsammans med organisationen. Du är van att jobba agilt och sätta samman tvärfunktionella team för att leverera ett gemensamt mål.

Vi letar efter dig som är nyfiken, innovativ och motiveras av att driva förändring, skapa nya affärsmodeller och vidareutveckla befintliga. Vi ser även att du har en stark känsla av ägarskap och en social förmåga och vana att samordna och samarbeta med olika interna och externa intressenter.

Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba remote till viss del. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Emma Lundahl, +46761386319. Visa mindre

Digital Product Owner

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Nu söker vi en agil Digital Product Owner (PO) till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en strategisk viktig roll i att driva vår webbutveckling framåt tillsammans med tech teamet. Om rollen Som Digital PO på Cancerfonden ansvarar d... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Nu söker vi en agil Digital Product Owner (PO) till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en strategisk viktig roll i att driva vår webbutveckling framåt tillsammans med tech teamet.

Om rollen

Som Digital PO på Cancerfonden ansvarar du för att prioritera backlogg och driva utvecklingsarbetet framåt tillsammans med tech teamet. Du agerar i en hybridroll mellan verksamheten och tech och du kommer få möjlighet att omvandla verksamhetsbehov till digitala lösningar. I den här rollen kommer du ha ett informellt agilt ledarskap och du kommer skapa dig ett brett nätverk inom Cancerfonden. Du kommer jobba i tvärfunktionella team och med en stor variation av initiativ såsom utveckla nya- och optimera befintliga digitala intäktsströmmar samt förbättra användarupplevelsen och hur vi sprider kunskap till våra målgrupper på webben.

Ambitionen för Cancerfonden är hög de kommande åren och det här är en nyckelroll för att ta oss mot vår digitala målbild.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Bygga, förvalta och ansvara för tech teamets backlogg i Jira

- Prioritera och leda tech teamets arbete för att optimera värdeleveranser till verksamheten

- Säkerställa mätning och uppföljning av webben och utifrån data prioritera backlogg

- Driva agilt arbetssätt inom tech teamet med stand-ups, refinements och retrospektiv

- Kommunicera och förankra backlogg och prioriteringar till verksamheten

- Innovera och testa olika lösningar för att optimera webben

- Tillsammans med hela enheten Tech, data och affärsutveckling proaktivt jobba med att skapa rätt förutsättningar för Cancerfonden genom ökat nyttjande av data och rätt tekniska lösningar.

Om dig

Vi söker en person som har erfarenhet från en agil PO roll och kunskap om digitala- plattformar och ekosystem. Du är van att jobba data drivet och agilt i tvärfunktionella team för att leverera ett gemensamt mål.

Vi letar efter dig som är tekniskt kunnig och har en förståelse för hur digitala lösningar och system är uppbyggda. Du bör ha en förmåga att kunna förenkla komplexa lösningar för att effektivt kommunicera till verksamheten. Du bör även kunna problemlösa och aktivt delta i arbetet med tech teamet. Vi ser att du är nyfiken, kreativ, har ett stort fokus på data driven utveckling och du motiveras av att skapa värde genom digitala lösningar och kanaler.

Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Emma Lundahl, +46761386319. Visa mindre

Tech Lead

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden. Därför söker vi nu en Tech Lead till enheten Tech, data och affärsutveckling... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning.

En allt större del av vårt arbete handlar om att nå våra målgrupper i olika digitala kanaler och ekosystem och säkerställa den digitala användarupplevelsen av Cancerfonden. Därför söker vi nu en Tech Lead till enheten Tech, data och affärsutveckling som vill ta en strategisk viktig roll i att driva vår webbutveckling framåt tillsammans med utvecklingsteamet!

Om rollen

Vi söker en Tech Lead som vill ta ägarskap över de tekniska vägvalen och arkitekturen och tillsammans med PO driva det dagliga arbetet i utvecklingsteamet. Du kommer vara en del av tech teamet och arbeta både med back- och frontend utveckling med fokus på kodkvalité och effektiva utvecklingsprocesser. I den här rollen kommer du ta en informell ledarroll och du kommer dela med dig av dina erfarenheter som en senior utvecklare.

Cancerfonden har beslutat att tech kompetens är kritisk för vår fortsatta tillväxtsresa och i den här rollen kommer du att vara en nyckelperson för oss när vi stegvis bygger tech kompetens inom organisationen.

I rollen ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Leda utvecklingsteamet (4-5 utvecklare) och säkra kvalité i kod och teknik stack
- Ansvara för att sätta principer och teknikval för hur vi utvecklar på egna plattformar och integrerar med externa tjänster
- Utveckla nya, och vidareutveckla existerande, interna system och systemintegrationer
- Praktiskt tillämpa tekniska färdigheter som en del av utvecklingsteamet
- Ansvara för den tekniska kompetensen i produktutvecklingens olika faser (hypotes, design, implementation, testning, release och förvaltning)
- Driva arkitekturella förbättringar och strategiska diskussioner

- Tillsammans med hela enheten Tech, data och affärsutveckling proaktivt jobba med att skapa rätt förutsättningar för Cancerfonden genom ökat nyttjande av data och rätt tekniska lösningar

Den här rollen kommer jobba nära vår Digital PO och även ta rollen som teknisk projektledare i samband med större utvecklingsinitiativ. Rollen kommer rapportera till Head of Tech and Growth.

För att lyckas i rollen tror vi att du har god erfarenhet av:

- .NET Core, .NET Framework, C#
- Cloud Plattformar
- Systemintegrationer
- Devops
- Servicebaserad arkitektur
-
- Lasttester
- Agila arbetssätt.

Vi söker en senior utvecklare med erfarenhet från en Tech Lead roll eller känner sig redo att ta sig an en sådan. Vi letar efter dig som vill jobba med att bygga tekniska lösningar både på en operativ och strategisk nivå med ambitionen att ta en informell ledarroll. Du är van att dela med dig av din kunskap och på ett pedagogiskt sätt förenkla komplexa lösningar för att effektivt kommunicera till teamet och stakeholders. Du är även van att jobba data drivet och agilt i tvärfunktionella team för att leverera ett gemensamt mål.

Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer.

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tjänsten är hybrid och det finns möjlighet att jobba till viss del remote. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontakta rekryterande chef: Emma Lundahl, +46761386319. Visa mindre

HR-Partner

Vill du arbeta med HR i Sveriges största insamlingsorganisation? Nu söker vi en HR-partner med några års erfarenhet som vill arbeta i en livsviktig bransch tillsammans med ett roligt gäng! Som HR-partner arbetar du brett i ett tight HR-team och har många kontaktytor i organisationen gällande HR-frågor. I teamet arbetar vi tillsammans, stöttar varandra och banar väg för varandras utveckling. Vi söker dig som vill få en unik möjlighet att göra skillnad på ... Visa mer
Vill du arbeta med HR i Sveriges största insamlingsorganisation? Nu söker vi en HR-partner med några års erfarenhet som vill arbeta i en livsviktig bransch tillsammans med ett roligt gäng!

Som HR-partner arbetar du brett i ett tight HR-team och har många kontaktytor i organisationen gällande HR-frågor. I teamet arbetar vi tillsammans, stöttar varandra och banar väg för varandras utveckling.

Vi söker dig som vill få en unik möjlighet att göra skillnad på riktigt. Du kommer också få möjlighet att bli implementeringsansvarig för vårt kommande HR-system Sympa, driva lön, arbetsmiljöfrågor och vara med i roliga projekt som utvecklar organisationen. Du kommer även tillsammans med vår andra HR-partner att samarbeta brett kring frågor inom hela HR-spektrat, men vara den som är ansvarig för HR-data och utveckling av våra processer. Ni kommer hjälpa varandra att driva era områden där du stöttar kring frågor som rör medarbetarresan.

Du kommer att ägna dina dagar åt dessa områden:

Implementera och vara superuser för våra HR-system

Identifiera, initiera, skapa och upprätthålla HR-processer

Arbetsmiljö och hälsa

Löneprocess där vi samarbetar med extern löneleverantör

Rekryteringar och employer branding

Stötta i initiativ och arbeten kring medarbetarresan och arbetet med att vara en attraktiv arbetsgivare som lockar och utvecklar de bästa talangerna.

Vad vi letar efter hos vår nya kollega:

Du ser dig själv vilja utvecklas inom hela HR-spektrat. Du har naturliga drivkrafter av att utveckla processer och arbetssätt. Vi tror att du har erfarenhet av breda HR- roller, där lön och systemansvar ingått. Det är meriterande om du har arbetat med rekrytering.

Vi tror att du är en person som vill vara på en arbetsplats där du får vara med och påverka, både din egen arbetssituation men också vägen framåt på Cancerfonden.

Självklart är det också viktigt för oss att du har ett intresse i vårt arbete och målet vi jobbar mot - nämligen att besegra cancer!

Lär känna Cancerfonden som arbetsplats bättre:

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Senior CRM Manager

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt så söker vi nu en senior CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad. Ditt uppdrag i rollen som senior CRM Manager är att se över den riktade kommunikat... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt så söker vi nu en senior CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad.

Ditt uppdrag i rollen som senior CRM Manager är att se över den riktade kommunikationen, och se till att strategier sätts, implementeras, mäts och följs upp. Du kommer att jobba tätt ihop med den andra CRM Managern samt MA Specialisten i teamet för att aktivt analysera data och aktiviteter för att hela tiden optimera touchpoints i de kanaler som du är ansvarig för. Du kommer också att sätta upp strukturen för hur, när och var kommunikationen ska äga rum - alltid ur ett givarperspektiv.

I rollen som senior CRM Manager kommer du också att projektleda och planera DR i form av postala utskick, e-post och sms, samt vara ansvarig för att planera och ta fram koncept när det kommer till riktade kampanjer. Personen i den här rollen kommer även att vara kontaktperson för vår externa kundservice, sätta strategier och taktiska lösningar för deras dagliga arbete med Cancerfonden. Sätta upp mål och KPI:er och se till att de har de verktyg och stöttning som de behöver.

För att lyckas i denna roll, så tror vi att du har några års erfarenhet från liknande roller. Du har jobbat strategiskt och operativt med CRM, med uppföljning och analys av marknadsaktiviteter och har erfarenhet av att jobba med verktyg och system för riktad kommunikation. Du har god förståelse för digitala kanaler och en digital kundresa och gillar också att hålla dig uppdaterad på trender inom CRM- och Marketing Automationområdet. För rollen behöver du goda kunskaper i svenska.

Vi tror att du är en analytisk och strukturerad strateg och en trygg lagspelare som framförallt brinner för vår organisations värderingar och målsättningar.

Missa inte chansen att ansluta till en framåtlutad organisation, ett härligt team och samtidigt få bidra till att bekämpa cancer.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning. Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. För denna rekrytering samarbetar vi med TRIB, har du några frågor om rekryteringen eller vill höra mer om tjänsten så ber vi dig kontakta Lisa Peterson på lisa.peterson@trib.se direkt. Visa mindre

PR- och innehållsredaktör

Cancerfondens kommunikation har en avgörande roll för att kunna besegra cancer. Vi behöver ta ännu större plats i det offentliga samtalet, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till cancerforskningen. Vi söker nu en PR- och innehållsredaktör som kan arbeta kanaloberoende för att skapa kommunikation som engagerar och driver mot Cancerfondens mål. PR- och innehållsredaktören arbetar mot en mängd olika målgrupper, inklusive Cancerfondens partners ... Visa mer
Cancerfondens kommunikation har en avgörande roll för att kunna besegra cancer. Vi behöver ta ännu större plats i det offentliga samtalet, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till cancerforskningen.

Vi söker nu en PR- och innehållsredaktör som kan arbeta kanaloberoende för att skapa kommunikation som engagerar och driver mot Cancerfondens mål. PR- och innehållsredaktören arbetar mot en mängd olika målgrupper, inklusive Cancerfondens partners i näringslivet samt media.

Om rollen

PR- och innehållsredaktörens främsta uppgift är att skapa engagemang. Cancerfonden behöver få så många som möjligt att förstå och känna att de behövs, för det är bara tillsammans som vi kan besegra cancer.

PR- och innehållsredaktören är en del av Kommunikationsenheten.

I rollen ingår bland annat att:

- Planera och producera innehåll till Cancerfondens egna kanaler (främst sociala medier).

- Tillsammans med Cancerfondens partners utveckla och producera värdeskapande innehåll.

- Löpande följa upp kommunikationen, analysera och identifiera utvecklingsområden.

- Stärka Cancerfondens community, t ex genom att omvärldsbevaka och interagera med människor i och utanför våra egna kanaler.

- Agera PR-stöd genom att exempelvis skriva pressmeddelande och agera presskontakt (inte talesperson), främst i samband med insamlingskampanjer.

- Dela pressjour med kollegerna på Kommunikationsenheten.

- Vid behov kunna stötta i internkommunikation

Om dig

Vi söker dig som:

- Har en relevant utbildning inom journalistik, kommunikation eller media.

- Har ett par års erfarenhet att jobba operativt med liknande uppgifter.

- Är expert på att utveckla och paketera innehåll till sociala kanaler.

- Är en mycket vass skribent med god fingertoppskänsla och anpassningsförmåga beroende på kommunikationens syfte och målgrupp.

- Är skicklig på att bygga och underhålla relationer och samarbeta såväl internt som externt.

- Har en god förståelse för medielogik och PR-hantverket.

Vi tror att du finner glädje i det kreativa kommunikationshantverket och känner lust för att jobba med det från idé till genomförande och uppföljning. Vi tror också att du har det driv och den personlig mognad som krävs för att exempelvis utveckla nya sätt att kommunicera, ta Cancerfonden ut på nya plattformar och i dialog med affärskritiska samarbetspartners ta fram värdeskapande innehåll.

Du söker aktivt andra människors input och bidrar gärna med dina erfarenheter och kunskaper för att stärka och stötta andra.

Att arbeta på Cancerfonden

Som PR- och innehållsredaktör hos oss blir du en del av en organisation som har snabba processer, är agila i sitt sätt att tänka och agera samt har ett stort utvecklingsfokus. Kulturen utmärks av innovationsanda och ett framåtlutat arbetssätt.

Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens kontor i centrala Stockholm. Det finns möjlighet att jobba hemifrån till viss del. Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Marknadsstrateg

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en Marknadsstrateg till enheten Privat insamling och marknad. Vilka är vi? Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in över ... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en Marknadsstrateg till enheten Privat insamling och marknad.

Vilka är vi?
Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in över 900 miljoner årligen för att färre skall drabbas av och överleva cancer. Du är sannolikt bekant med galan ”Tillsammans mot Cancer” som årligen visas på TV4 och är ett exempel på initiativ inom organisationen.

Som Marknadsstrateg hos oss? blir du en del av en organisation som har snabba processer, är flexibla i sitt sätt att tänka och agera samt har ett stort utvecklingsfokus. Kulturen utmärks av innovationsanda och ett framåtlutat arbetssätt.?

Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus.

Mer om rollen

I rollen som Marknadsstrateg kommer du driva, digitalisera och utveckla insamlingskommunikation med målsättning att öka intäkterna från privatpersoner och företag samt stärka Cancerfondens varumärke. Du har ett strategiskt och operativt ansvar, där du bland annat kommer att:

- Projektleda och kvalitetssäkra kampanjer och marknadsföringsinsatser, samt kvalitetssäkra det kreativa arbetet i dessa.

- Ansvara för brief och avtal kopplat till kampanjer och marknadsföringsinsatser.

- Löpande följa upp och analysera, samt identifiera relevanta KPI:er.

- Driva och säkra att varumärkes- och mediastrategin efterlevs utifrån enhetens uppdrag.

- Arbeta nära relevanta team samt stötta i utvecklingen av digitala arbetssätt.

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara en person som får saker att hända och gilla att verka i, och driva förändring. Du kan fånga upp en frågeställning, strukturera upp den och har förmågan att skapa framdrift för att nå en lösning. Rollen kräver en tydlig analytisk förmåga och du behöver kunna leda och fördela arbete för att driva projekten, så att de genererar det efterfrågade resultatet.

För att lyckas behöver du vara bra på samarbete och relationer samt kunna driva resultat genom andra. Rollen kräver att du kan sätta upp och driva processer som involverar många olika delar av organisationen. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har relevant akademisk utbildning inom marknadsföring eller motsvarande. Erfarenhet från projektledning och digital marknadsföring på marknads/ kommunikationsavdelning eller byrå. Vi ser positivt på att du har dokumenterad erfarenhet av att ha drivit framgångsrika 360 kampanjer samt en förståelse och kunskap om marknads-PR, CRM samt ha erfarenhet av att projektleda och kravställa mot team som arbetar med dessa områden.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Efter pandemin har Cancerfonden ett flexibelt upplägg och kan lägga upp arbetet hemifrån och från kontoret ca tre dagar i veckan. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Intressepolitisk Expert - vård och forskning

Har du erfarenhet av vård- och forskningspolitik, politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och tillsammans med oss och göra skillnad. Om tjänsten Som Intressepolitisk expert driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvarar du för att strateg... Visa mer
Har du erfarenhet av vård- och forskningspolitik, politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och tillsammans med oss och göra skillnad.


Om tjänsten

Som Intressepolitisk expert driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvarar du för att strategiskt och operativt utveckla det intressepolitiska arbetet och driva Cancerfondens prioriterade politiska frågor med särskilt fokus på vård- och forskningsområdet.


Du säkerställer att Cancerfonden är en aktiv röst i den politiska debatten genom att nätverka och bygga relationer för att frågorna ska få genomslag. Du träffar regelbundet relevanta intressenter inom riksdag och regering, myndigheter, regioner och ideella organisationer. En annan viktig del i rollen är att analysera relevant dagsaktuell politik och ta fram underlag i samarbete med kollegor som är ämnessakkunniga inom vård, forskning och folkhälsa.

Tjänsten är placerad på enheten Intressepolitik och du rapporterar till enhetschefen. Enheten består idag av sex medarbetare och arbetar tvärfunktionellt med kollegor från andra enheter som tex Kommunikation och Kunskap och Stöd.

Erfarenhet/Utbildning

- Flerårig arbetslivserfarenhet av politiskt påverkansarbete till exempel inom politiken, ideell sektor eller intresseorganisation
- Mycket god kunskap om svensk inrikespolitik och de politiska processerna nationellt och regionalt


- Kunskap och erfarenhet av vård- och forskningspolitik
- Relevant akademisk utbildning inom tex statsvetenskap eller motsvarande


Meriterande

- Intresse för vård- och forskningspolitiska frågor
- Stort nätverk bland beslutsfattare
- Van skribentAtt arbeta på Cancerfonden

Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in drygt 900 miljoner årligen för att färre skall drabbas av och överleva cancer. Du är sannolikt bekant med galan ”Tillsammans mot Cancer” som årligen visas på TV4 och är ett exempel på initiativ hos oss.

Som Intressepolitisk Expert blir du en del av en organisation som har snabba processer och är agila i sitt sätt att tänka och agera. Kulturen utmärks av framåtlut och innovationssanda. Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm.?Efter pandemin har vi ett flexibelt upplägg och kan lägga upp arbetet hemifrån och från kontoret ca tre dagar i veckan. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Statistiker

Vill du vara med oss i arbetet för att besegra cancer? Har du erfarenhet av att visualisera och analysera statistik? Vill du bidra till Cancerfondens arbete genom att via statistik sprida kunskap om utvecklingen inom cancerområdet? Vi har bland annat påbörjat en spännande resa i att bygga en statistikhub och vi söker dig som vill vara med och utveckla användningen av framtidens hälsodata inom cancer. Om tjänsten I vårt digitala transformations- och förän... Visa mer
Vill du vara med oss i arbetet för att besegra cancer? Har du erfarenhet av att visualisera och analysera statistik? Vill du bidra till Cancerfondens arbete genom att via statistik sprida kunskap om utvecklingen inom cancerområdet? Vi har bland annat påbörjat en spännande resa i att bygga en statistikhub och vi söker dig som vill vara med och utveckla användningen av framtidens hälsodata inom cancer.

Om tjänsten

I vårt digitala transformations- och förändringsarbete för att bli digitalt ledande är statistiker en viktig roll för att kunna arbeta mer data- och insiktsdrivet. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara att skapa statistik som vi kan använda oss av i kommunikation för att sprida kunskap och driva utvecklingen framåt inom cancerområdet. Vi vill stärka och utveckla vårt arbete med datavisualiserad statistik och du kommer få vara med och driva denna utveckling genom att hantera, modulera, visualisera och presentera hälsodata på ett kreativt och pedagogiskt sätt.

Du kommer arbeta med information från hälsodataregister. Du kommer skriva underlag och ta fram rapporter genom att väga samman komplex information som kan visa på trender och utveckling inom området. En viktig del av arbetet blir att se mönster och dra paralleller mellan olika typer av data. Datan kommer både vara kvantitativ och kvalitativ.

Som statistiker kommer du arbeta på enheten för Kunskap och stöd tillsammans med bland annat Digitala redaktörer, Sakkunniga inom forskning, hälso- och sjukvård och levnadsvanor, Folkhälsostrateger och Innehållsansvarig för sajten. Du kommer även arbeta tvärfunktionellt inom organisationen för att stötta i olika initiativ inom detta området.

Titta gärna på detta exemplet på hur vi presenterar statistik idag: Statistik om cancer | Cancerfonden (https://www.cancerfonden.se/om-cancer/statistik) .

Erfarenhet/utbildning

- Akademisk utbildning i statistik eller liknande arbetserfarenhet

- Ett par års arbetslivserfarenhet som statistiker inom folkhälso- eller sjukvårdsområdet

- Erfarenhet av att modulera, länka, strukturera och kvalitetssäkra data

- Intresse av och förmåga att ta fram, analysera och att presentera statistik på ett pedagogiskt och innovativt vis

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med hälsodatabaser, utrednings- och analysarbete och/eller statistikframställning

- Erfarenhet av amCharts, PowerBI, Tableau eller liknande verktyg

Som person tror vi att du har ett fokus på detaljer samtidigt som du trivs med att kommunicera inom organisationen. Du har ett innovativt mindset och är vår aktiva röst i statistikfrågan.

Att arbeta på Cancerfonden

Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in drygt 900 miljoner årligen för att färre skall drabbas av och överleva cancer. Du är sannolikt bekant med galan ”Tillsammans mot Cancer” som årligen visas på TV4 och är ett exempel på initiativ hos oss.

Som Statistiker blir du en del av en organisation som har snabba processer och är agila i sitt sätt att tänka och agera. Kulturen utmärks av framåtlut och innovationssanda. Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm.?Efter pandemin har vi ett flexibelt upplägg och kan lägga upp arbetet hemifrån och från kontoret ca tre dagar i veckan. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

CRM Manager

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad. I rollen som CRM Manager, ansluter du till enheten Privat insamling och marknad och CRM-team... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en CRM Manager till enheten Privat insamling och marknad.

I rollen som CRM Manager, ansluter du till enheten Privat insamling och marknad och CRM-teamet, som jobbar med att optimera kommunikationen och upplevelsen för Cancerfondens givare. Ditt uppdrag kommer att vara att ha övergripande ansvar över den riktade kommunikationen och se till att strategier sätts, implementeras och följs upp. Du kommer att analysera data och aktiviteter så att teamet kan optimera innehållet i kanalerna som du ansvarar för. Du kommer att sätta upp regelverk för hur, var, när och varför kommunikationen ska genomföras - allt utifrån givarnas perspektiv.

I rollen ingår bland annat att jobba både strategiskt och hands on med CRM, att jobba med uppföljning och analys av marknadsaktiviteter. Du kommer att projektleda och planera DR i form av postala utskick, e-post och sms samt vara ansvarig för planering och koncept när det kommer till digitala riktade kampanjer.

För att passa i denna roll tror vi att du har några års erfarenhet av en liknande sådan. Du har erfarenhet av att använda olika verktyg och system för riktad kommunikation och har god förståelse för digitala och fysiska kanaler och kundresor. Vi tror också att du gillar att vara up to date när det kommer till trendspaning, att du är en analytiskt och strukturerad doer, samt mest av allt, är en lagspelare som brinner för organisationens värderingar och målsättningar.

Ta chansen att bli en del av en härlig arbetsplats med nyfikna och framåtlutade individer som drivs att arbeta med något meningsfullt och göra skillnad i kampen mot cancer. För denna rekrytering så samarbetar vi med TRIB, har du några frågor om rekryteringen eller vill höra mer om tjänsten ber vi dig att kontakta Lisa Peterson på lisa.peterson@trib.se direkt. Visa mindre

Marketing automation-specialist

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en Marketing automation-specialist till enheten Privat insamling och marknad. I rollen som Marketing automation-specialist på Cancerfonden kommer du a... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. För att fortsätta dialogen och kommunikationen till våra givare på bästa tänkbara sätt söker vi nu en Marketing automation-specialist till enheten Privat insamling och marknad.

I rollen som Marketing automation-specialist på Cancerfonden kommer du att ansvara för att planera och bygga automatiska kommunikationsflöden - fysiska och digitala. Du kommer att djupdyka i planering och segmentering och ta fram strategiska och taktiska lösningar för att hålla Cancerfonden top of mind. Målet är att stärka relationen till befintliga givare, men även att attrahera nya genom riktad kommunikation. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med målgruppsanalyser, segmentering och innehåll för bland annat nyhetsbrev och e-postkampanjer. Du kommer att ingå i ett CRM-team, och tillsammans med bland annat CRM-CX strateg, CRM-Manager, Givar- & Insiktsstrateg och Marknadscopy ta fram nya arbetssätt och lösningar för att nå ut till respektive målgrupp.

Cancerfonden jobbar i Symplify och i den här rollen behövs teknisk förståelse och erfarenhet för att själv bygga kommunikationsströmmar eller kravställa mot IT. Vi tror att du har jobbat inom CRM/MA i ett par år, är prestigelös och motiveras av att ständigt jobba med förfining och förbättring inom ditt område.

I rollen ingår bland annat att:
- Vara ägare och superuser av MA-verktyget, utbilda i och kravställa/säkerställa integrationer och data kring systemet
- Bygga avancerade flöden i dialog mot givare
- Säkerställa att man följer övergripande kommunikationsstrategier och mål
- Analysera, testa och utveckla automatiska och datadrivna givarresor och dialoger
- Stötta i planering av marknadsaktiviteter och digitaliseringen av dessa
- Ingå i tvärfunktionella team med andra enheter

Ta chansen att bli en del av en härlig arbetsplats med nyfikna och framåtlutade individer som drivs att arbeta med något meningsfullt och göra skillnad i kampen mot cancer. I denna rekrytering samarbetar vi med TRIB och vi ber dig därför kontakta Sofia Wågnert på sofiaw@trib.se för eventuella frågor kring rollen. Visa mindre

Intressepolitisk Expert - EU

Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom EU utifrån en politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva på för politisk förändring inom EU och tillsammans med oss göra skillnad. Om tjänsten Som Intressepolitisk expert EU, driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvara... Visa mer
Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom EU utifrån en politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva på för politisk förändring inom EU och tillsammans med oss göra skillnad.

Om tjänsten

Som Intressepolitisk expert EU, driver och utvecklar du Cancerfondens intressepolitiska arbete genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i Cancerfondens intressepolitiska program ansvarar du för att operativt utveckla det intressepolitiska arbetet och driva Cancerfondens prioriterade politiska frågor med särskilt fokus på EU som arena.

Du säkerställer att Cancerfonden är en aktiv röst i den politiska debatten genom att nätverka och bygga relationer för att frågorna ska få genomslag. Du träffar regelbundet relevanta intressenter inom EU, dess relaterade nätverk och ideella organisationer. I rollen tar du även fram strategier och handlingsplaner kring det politiska påverkansarbetet för EU:s cancerplan.

Tjänsten är placerad på enheten Intressepolitik och du rapporterar till enhetschefen. Enheten består idag av sex medarbetare och arbetar tvärfunktionellt med kollegor från andra enheter som tex Kommunikation och Kunskap och Stöd.

Erfarenhet/Utbildning

- Flerårig arbetslivserfarenhet av politiskt påverkansarbete till exempel inom politiken, ideell sektor eller intresseorganisation

- Mycket god kunskap och erfarenhet av EU-arbete

- Kunskap och erfarenhet av svensk inrikespolitik och de politiska processerna nationellt och regionalt

- Relevant akademisk utbildning inom statsvetenskap eller motsvarande

- God kunskap i engelska språket


Vi söker dig som vill bidra till inspel och konsultationer på cancerrelevanta områden och tillsammans med ämnessakkunniga kollegor ta fram relevanta underlag och omvärldsanalyser.

Att arbeta på Cancerfonden

Cancerfonden är Sveriges största insamlingsorganisation och samlar in drygt 900 miljoner årligen för att färre skall drabbas av och överleva cancer. Du är sannolikt bekant med galan ”Tillsammans mot Cancer” som årligen visas på TV4 och är ett exempel på initiativ hos oss.

Som Intressepolitisk Expert - EU blir du en del av en organisation som har snabba processer och är agila i sitt sätt att tänka och agera. Kulturen utmärks av framåtlut och innovationssanda. Det här är rätt plats för dig som vill vara med och bidra till att göra verklig skillnad i kampen mot cancer samt verka i en modern och engagerad verksamhet med utveckling i fokus.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm.?Efter pandemin har vi ett flexibelt upplägg och kan lägga upp arbetet hemifrån och från kontoret ca tre dagar i veckan. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Rekryteringsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

HR-chef

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfondens framgångar de senaste åren beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Vidare är vår ambition att bli digitalt ma... Visa mer
Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete.

Cancerfondens framgångar de senaste åren beror på vår förmåga att analysera, möta och samverka med omvärlden. Vi behöver beröra människors hjärtan, nå fler med viktig kunskap och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Vidare är vår ambition att bli digitalt marknadsledande och vi utvecklar ständigt våra insikts- och datadrivna arbetssätt. Med oss på denna spännande resa söker vi nu vår nästa HR-chef.

Om rollen

Som HR-chef ansvarar du för avdelningen Medarbetare och Organisation, sitter med i Cancerfondens ledningsgrupp och rapporterar direkt till generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström. Du kommer spela en central roll i Cancerfondens utveckling genom att kontinuerligt arbeta med organisations- och ledarskapsutveckling samt medarbetarskap i framkant - använda den kraft som redan finns i organisationen idag och bidra till ökad insamling och medel till forskning. Vidare ansvarar du för ett team som engagerat arbetar för avdelningens uppdrag.

Du kommer stötta hela organisationen och dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

- Ta ett helhetsgrepp för att driva den långsiktiga HR-utvecklingen för hela Cancerfonden, såväl strategiskt som operativt
- Säkerställa att Cancerfonden har rätt kompetens, ledarskap, kultur och organisation för att vara uthålligt framgångsrika
- Aktivt bidra i arbetet med organisationens utveckling och säkra att Cancerfondens förändringsresa avseende verksamhet, organisation och kultur går hand i hand med rätt kompassinriktning och med utgångspunkt i mångfald- och inkluderingsfrågor
- Agera sparringpartner till Generalsekreteraren och övriga chefer i ledarskaps- och medarbetarfrågor
- Leda och utveckla HR-teamet genom att vara en entusiasmerande, modern och nytänkande ledare och förebild som säkerställer starkt engagemang för HR framåt


Utöver detta ansvarar även avdelningen för intern kommunikation samt intern IT.

Om dig

Du har erfarenhet från att agera som HR-chef/HRBP för en mellanstor verksamhet och/eller affärsområde. Du behärskar hela verktygslådan inom HR, med erfarenhet inom de traditionella delarna såsom det arbetsrättsliga, såväl som kompetens och kunskap inom de och utvecklingsorienterade delarna, exempelvis, talent management, förändringsledning och ledarutveckling. Vi tror också att du har operativ erfarenhet av att arbeta med förändring av arbetssätt, kultur och processer. Du har vana att sitta i en ledningsgrupp samt att själv leda och utveckla team. Erfarenhet av att ha haft ansvar för office management/IT är meriterande.

Som person är du samarbetsorienterad, jordnära och prestigelös i din framtoning. Du är en inspirerande och entusiasmerande ledare med stark kommunikativ förmåga som naturligt bygger starka samarbetsrelationer. Du har god analytisk och strategisk höjd samt en förmåga och vilja att pendla mellan strategiskt och operativt arbete. Du har ett starkt eget driv, hög ambitionsnivå och initiativförmåga samt är duktig på att prioritera, planera och strukturera.

Lär känna Adnan som arbetar i HR-teamet idag

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse.

ANSÖKAN

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cancerfonden med Pelago. Vid ansökan godkänner du att du kan hamna i Pelagos rekryteringssystem.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Din ansökan ska innehålla CV och kontaktuppgifter. Personligt brev används inte i denna rekrytering. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Erika Holmqvist på 070-66 08 924.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Intressepolitisk Expert

Har du erfarenhet av vård- och forskningspolitik, politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och göra skillnad tillsammans med oss. Rollen tillhör enheten Intressepolitik som idag har fem medarbetare och som arbetar tvärfunktionellt med kollegor från andra enheter som till exempel Kommunikation och Kunskap och Stöd. Om tjänsten Som Intressepolitisk Expert stärker du Cancerfonden... Visa mer
Har du erfarenhet av vård- och forskningspolitik, politiskt styrd verksamhet eller ideell organisation? Cancerfonden söker dig som vill driva politiskt påverkansarbete och göra skillnad tillsammans med oss.

Rollen tillhör enheten Intressepolitik som idag har fem medarbetare och som arbetar tvärfunktionellt med kollegor från andra enheter som till exempel Kommunikation och Kunskap och Stöd.


Om tjänsten

Som Intressepolitisk Expert stärker du Cancerfondens roll som samhällsaktör genom påverkansarbete, opinionsbildning och nätverkande. Med utgångspunkt i vårt intressepolitiska program ansvarar du för att strategiskt och operativt utveckla och driva våra prioriterade politiska frågor med särskilt fokus på vårdområdet.


Du säkerställer att Cancerfonden är en aktiv röst i den politiska debatten genom att nätverka och bygga relationer för att frågorna ska få genomslag. Du träffar regelbundet relevanta intressenter inom riksdag och regering, departement och myndigheter, regioner och organisationer. En annan viktig del i rollen är att analysera relevant dagsaktuell politik och ta fram underlag i samarbete med kollegor som är ämnessakkunniga inom vård, forskning och folkhälsa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Ta fram strategier och handlingsplaner kring det politiska påverkansarbetet
- Driva och genomföra Cancerfondens prioriterade frågor gentemot politiker och beslutsfattare inom framför allt vårdområdet, men även inom forskning och folkhälsa
- Skapa kontaktytor och samverka med relevanta beslutsfattare och organisationer för att driva Cancerfondens intressepolitiska frågor
- Agera expert på det politiska hantverket
- Tillsammans med ämnessakkunniga kollegor inom vård, forskning och folkhälsa skriva och ta fram relevanta underlag som till exempel remissvar, mötesunderlag, omvärldsanalyser och underlag till generalsekreteraren
- Omvärldsbevakning


Vem vi söker

Du som söker har flerårig arbetslivserfarenhet av politiskt påverkansarbete till exempel inom politiken, ideell sektor eller intresseorganisation. Vi ser gärna att du har mycket god kunskap inom svensk inrikespolitik och de politiska systemet och processerna nationellt och regionalt. Du som söker har en akademisk utbildning inom statsvetenskap eller motsvarande. Kunskap och erfarenhet av vård- och forskningspolitik är meriterande.

Vi tror att du är en duktig relations- och nätverksbyggare. Du har ett nätverk bland beslutsfattare eller känner till hur du på bästa sätt ska nå ut. I denna rollen ser vi det som viktigt att du är driven, initiativrik och har en god samarbetsförmåga med resten av organisationen.

Att arbeta på Cancerfonden

Lär känna oss på Cancerfonden

Du välkomnas till en arbetsplats som präglas av öppenhet, utveckling och genuint engagemang. Här får du använda och bygga vidare på dina kompetenser, bland annat genom ett stöttande erfaret team och utvecklingsmöjligheter. Det finns stor förståelse för värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Vi vill att Cancerfonden ska spegla samhället i stort och vi strävar därför efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan

Stämmer detta in på dig? Tveka inte att söka så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning (100%) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Visa mindre

HR-partner

Vill du arbeta med HR i Sveriges största insamlingsorganisation? Nu söker vi en HR-partner som vill arbeta i en livsviktig bransch tillsammans med ett roligt gäng! Som HR-partner arbetar du i ett tight HR-team på fyra personer och har många kontaktytor i organisationen gällande HR-frågor. I teamet arbetar vi tillsammans, stöttar varandra och banar väg för varandras utveckling. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en roll där du bland annat ko... Visa mer
Vill du arbeta med HR i Sveriges största insamlingsorganisation? Nu söker vi en HR-partner som vill arbeta i en livsviktig bransch tillsammans med ett roligt gäng!

Som HR-partner arbetar du i ett tight HR-team på fyra personer och har många kontaktytor i organisationen gällande HR-frågor. I teamet arbetar vi tillsammans, stöttar varandra och banar väg för varandras utveckling.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta i en roll där du bland annat kommer driva lön, arbetsrättsfrågor och vara med i roliga projekt som utvecklar organisationen. Du kommer även tillsammans med vår andra HR-partner att samarbeta brett kring frågor inom hela HR-spektrat. Ni kommer hjälpa varandra att driva era områden där du stöttar kring frågor som rör medarbetarresan som exempelvis employer branding och rekrytering medan du får stöttning i dina områden.

Du kommer att ägna dina dagar åt dessa områden:

- Identifiera, initiera, skapa och upprätthålla HR-processer

- Vara ett aktivt stöd till cheferna
- Löneprocess där vi samarbetar med extern löneleverantör
- Samverkan med lokal fack-klubb
- Stötta i initiativ och arbeten kring medarbetarresanVad vi letar efter hos vår nya kollega:

Du ser dig själv vilja utvecklas inom hela HR-spektrat. Vi tror att du har erfarenhet av lön och arbetsrätt och det är meriterande om du har arbetat med rekrytering, internkommunikation eller employer branding. Om du har ett intresse av internkommunikation är det ett stort plus.

Vi tror att du är en person som vill vara på en arbetsplats där du får vara med och påverka, både din egen arbetssituation men också vägen framåt på Cancerfonden.

Självklart är det också viktigt för oss att du har ett intresse i vårt arbete och målet vi jobbar mot - nämligen att besegra cancer!

Lär känna Adnan som är en del av teamet Medarbetare och Organisation:

Rekryteringsprocessen

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tillträde så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

Legitimerad vårdpersonal till Cancerlinjen med fokus internt stöd

Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information, stöd och administration? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till Cancerfondens enhet för Vård och stöd, där du blir en del av ett team som värdesätter ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd. Fanny som kan bli din framtida kollega Om tjä... Visa mer
Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information, stöd och administration? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till Cancerfondens enhet för Vård och stöd, där du blir en del av ett team som värdesätter ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd.

Fanny som kan bli din framtida kollega

Om tjänsten

Tjänsten innebär arbete i Cancerfondens informations- och stödlinje, Cancerlinjen, där du svarar på inkommande telefonsamtal, mail, chatt och frågor i våra sociala kanaler. Din roll är att informera, vara lyssnande, ge stöd och att möta varje person i just den situation hen är i. Delar av arbetstiden är schemalagd dagtid, med några undantag. Resor kan förekomma.

En del av arbetet består även av administrativa uppgifter, det kan vara att administrera olika seminarium, webbinarium och events. Du kommer arbeta med bedömningar och utbetalningar av ekonomiskt stöd. Du kommer även ansvara för de mässor, konferenser och utställningar där Cancerlinjen deltar. Tjänsten innebär också allmän intern administration och att representera Cancerfonden i olika externa sammanhang.

Vem vi söker

Du som söker är legitimerad vårdpersonal med erfarenhet av onkologi. Vi ser gärna sökande som är sjuksköterskor, fysioterapeuter, socionomer eller med motsvarande erfarenhet. Vi tror att du har ett intresse för cancervård och vill vara delaktig i vårt utvecklingsarbete. Genom erfarenhet och god självkännedom är du trygg i din yrkesroll och van att bemöta människor i behov av stöd.

Som person är du tålmodig, positiv och har en stark servicekänsla. Du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs och samarbetar mycket bra i team men kan också arbeta självständigt och ta egna beslut för att komma vidare i arbetet. Vi förväntar oss att du är förändringsbenägen och vill bidra aktivt i förbättringsarbete. Det är viktigt att du har hög kvalitet i ditt arbete och att du alltid sätter personen som söker stöd främst. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap i ett tredje språk.

Att arbeta på Cancerfonden

Lär känna Fanny som arbetar i Cancerlinjen

Du blir välkomnad till en arbetsplats som präglas av öppenhet, utveckling och genuint engagemang. Här får du använda och bygga vidare på dina kompetenser, bland annat genom ett stöttande erfaret team och utvecklingsmöjligheter. Det finns stor förståelse för värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Vi vill att Cancerfonden ska spegla samhället i stort och vi strävar därför efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan

Stämmer detta in på dig? Tveka inte att söka så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 19 december. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Ulrica Sundholm, på ulrica.sundholm@cancerfonden.se . Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Projektledare internationella relationer

Vill du bidra till Cancerfondens vision att besegra cancer? Har du god kunskap och erfarenhet av att arbeta internationellt och med EU- processer? Vill du flytta fram Sveriges position internationellt inom cancerområdet? Om ja, så läs mer nedan. Vi söker nu efter en person till vårt internationella arbete. Om rollen Vi vill flytta fram våra positioner ytterligare internationellt inom våra tre huvudområden, forskningsfinansiering, kunskapsspridning och på... Visa mer
Vill du bidra till Cancerfondens vision att besegra cancer? Har du god kunskap och erfarenhet av att arbeta internationellt och med EU- processer? Vill du flytta fram Sveriges position internationellt inom cancerområdet? Om ja, så läs mer nedan. Vi söker nu efter en person till vårt internationella arbete.

Om rollen

Vi vill flytta fram våra positioner ytterligare internationellt inom våra tre huvudområden, forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. För att lyckas behöver vi förstärka vårt team ytterligare med en person som är driven, strukturerad, kommunikativ och brinner för frågan att besegra cancer.

Inom forskningen kan det handla om att få till strategiska partnerskap mellan flera cancerforskningsfinansiärer i Europa. Den totala finansieringen ökar då avsevärt och forskningen kommer fler patienter till nytta. Det kan också handla om att förbereda vårt deltagande på World Cancer Congress i oktober 2022 och planera hur vi sätter cancerfrågan i fokus under Sverige ordförandeskap i EU våren 2023.

I rollen ingår, förutom interna kontakter inom Cancerfonden, även många externa kontakter både nationellt och internationellt.

Ansvarsområden

Stödja Simon, intressepolitisk sakkunnig och ansvarig för internationella relationer, i hans och andra kollegors arbete för att flytta fram vår internationella position. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

- Planera och genomföra möten med olika aktörer
- Samordna och administrera seminarier och runda-bordssamtal
- Omvärldsbevaka
- Nätverka
- Deltaga aktivt på externa möten
- Utveckla arbetssätt och processer för det internationella arbetet


Om dig

Som person gillar du att ta ansvar, är strukturerad i ditt arbete samt flexibel när det gäller arbetsuppgifter. Att kommunicera är en av dina starka sidor

Vi tror även att du trivs med att jobba i team, samarbetar väl och har förmåga att bygga och underhålla relationer, både internt och externt. Du har inte heller något emot att arbeta självständigt.

Du har relevant akademisk examen och mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt väldigt god datorvana.

Du har kunskap och erfarenhet av EU- och/eller internationellt arbete.

Och du vill bidra till att besegra cancer.

Tjänsten är en projektanställning (100%) till december 2023 med start så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen din ansökan så snart som möjligt men absolut senast den 12 december. Visa mindre

Legitimerad vårdpersonal till Cancerlinjen med fokus på externa relationer

Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information, stöd och att bygga relationer? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till Cancerfondens enhet för Vård och stöd, där du blir en del av ett team som värdesätter ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd. Vill du tillhöra detta glada gäng (plus ... Visa mer
Brinner du för att ge stöd och information till cancerpatienter och närstående? Har du erfarenhet av onkologi och vill jobba med information, stöd och att bygga relationer? Cancerfonden söker en engagerad medarbetare till Cancerlinjen och till Cancerfondens enhet för Vård och stöd, där du blir en del av ett team som värdesätter ett meningsfullt arbete och en organisation som värdesätter patient- och närståendestöd.

Vill du tillhöra detta glada gäng (plus Per och Karin)!?


Om tjänsten

Tjänsten innebär arbete i Cancerfondens informations- och stödlinje, Cancerlinjen, där du svarar på inkommande telefonsamtal, mail, chatt och frågor i våra sociala kanaler. Din roll är att informera, lyssna in, ge stöd och att möta varje person i just den situation hen är i. Delar av arbetstiden är schemalagd dagtid, med några undantag. Resor kan förekomma.

En del av arbetet består även av att skapa nya och underhålla relationer med olika aktörer inom cancerområdet. Du kommer initiera och genomföra samarbetsprojekt och samarbeten för att sprida och stärka information och stöd till cancerdrabbade. Det kan vara att arrangera olika seminarium, webbinarium eller events.

Du kommer tillsammans med enheten identifiera relevanta aktörer och sedan ansvara för att söka upp och underhålla värdefulla relationer i syfte att stärka och nå ut bredare med information och stöd till patienter och närstående. Tjänsten innebär också allmän intern administration och att representera Cancerfonden i olika externa sammanhang.

Vem vi söker

Du som söker är legitimerad vårdpersonal med erfarenhet av onkologi. Vi ser gärna sökande som är sjuksköterskor, fysioterapeuter, socionomer eller med motsvarande erfarenhet. Du har ett intresse för cancervård och vill vara delaktig i vårt utvecklingsarbete. Genom erfarenhet och god självkännedom är du trygg i din yrkesroll och van att bemöta människor i behov av stöd.

Som person är du tålmodig, positiv och har en stark servicekänsla. Du är ansvarsfull, noggrann och strukturerad och du uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi tror att du trivs i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. Vi förväntar oss att du är förändringsbenägen och vill bidra aktivt i förbättringsarbete. Det är viktigt att du har hög kvalitet i ditt arbete och att du alltid sätter personen som söker stöd främst. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god datorvana. Det är meriterande om du har kunskap i ett tredje språk.

Att arbeta på Cancerfonden

Lär känna oss på Cancerfonden

Du blir välkomnad till en arbetsplats som präglas av öppenhet, utveckling och genuint engagemang. Här får du använda och bygga vidare på dina kompetenser, bland annat genom ett stöttande erfaret team och utvecklingsmöjligheter. Det finns stor förståelse för värdet av ett flexibelt arbetsliv, friskvård och anställda som mår bra. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Vi vill att Cancerfonden ska spegla samhället i stort och vi strävar därför efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan

Stämmer detta in på dig? Tveka inte att söka så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten är en tillsvidareanställning (100%) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Ulrica Sundholm, på ulrica.sundholm@cancerfonden.se . Visa mindre

Sakkunnig forskning

Vill du bidra till att stärka Cancerfondens roll som extern forskningsaktör? I den nyinrättade rollen som Sakkunnig forskning ansvarar du för att samordna och stärka Cancerfondens arbete inom forskningsområdet utöver forskningsfinansiering. Om rollen Vi vet att dagens forskning är morgondagens behandling och sedan 1951 har Cancerfonden som privat forskningsfinansiär delat ut 12 miljarder kronor till cancerforskning där resultaten kommer patienter till ny... Visa mer
Vill du bidra till att stärka Cancerfondens roll som extern forskningsaktör? I den nyinrättade rollen som Sakkunnig forskning ansvarar du för att samordna och stärka Cancerfondens arbete inom forskningsområdet utöver forskningsfinansiering.

Om rollen

Vi vet att dagens forskning är morgondagens behandling och sedan 1951 har Cancerfonden som privat forskningsfinansiär delat ut 12 miljarder kronor till cancerforskning där resultaten kommer patienter till nytta.

Vår vision är att besegra cancer och som forskningsfinansiär vill vi även stärka vår roll som aktiv forskningsaktör både i samhället och i ekosystemet life science.

Därför söker vi nu en person till den nya rollen som Sakkunnig forskning med ansvar att utveckla nya, stärka pågående och samordna insatser som för Cancerfondens arbete framåt som forskningsaktör. Det kan t ex vara att initiera samarbeten och ingå i strategiska partnerskap med nationella och internationella organisationer. Det kan också vara att förbättra förutsättningarna för cancerforskning genom att samla in och sammanställa aktuell kunskap inom forskningsområdet.

Du kommer både initiera och driva egna projekt, men även samarbeta nära med kollegor som tex intressepolitiska sakkunniga, sakkunnig vård, forskningshandläggare och digitala redaktörer. Du är sakkunnig både internt och externt och rapporterar till enhetschefen för Forskning.

Ansvarsområden:

I rollen som Sakkunnig forskning ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

- Säkerställa kunskap relaterat till cancerforskning både internt och externt
- Skriva och ta fram relevant kunskapsunderlag inom området samt vara beställare av utredningar och undersökningar
- Agera stöd i sakfrågan till andra enheter
- Initiera och driva samarbeten och partnerskap med andra organisationer, både nationellt och internationellt.
- Arrangera och projektleda aktiviteter för att sprida kunskap eller påverka utvecklingen inom sakområdet, så som seminarier, frukostmöten och vid behov vara talesperson och expert i sakfrågan


Vi söker någon som har erfarenhet från sakområdet forskning ifrån samhällsperspektivet forskning och rollen i ekosystemet, inte medicinsk sakkunnig.

Är du nyfiken på att se hur det är att jobba på Cancerfonden? Lär känna Fanny som arbetar som sjuksköterska på Verksamhetsavdelningen.

Om dig

Vi tror att du har mycket god kännedom om forskningssystemet och aktörernas roller i detta som tex myndigheter, akademi, regioner och life science industrin. Du har också kunskap om forskningsområdets utmaningar.

För att lyckas i rollen har du flera års relevant arbetslivserfarenhet och är van vid att ha helhetsansvar, vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt arbete och projektledning.

Du har förmåga att samarbeta väl internt och externt och att bygga och underhålla relationer. Vi tror att du är samhällsintresserad och har en god analysförmåga samt är noggrann och van att uttrycka dig i skrift och kan snabbt skriva fram underlag vid behov.

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Pressekreterare (vikariat)

Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att nå fler med viktig kunskap, driva på samhällsförändring och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Därför söker vi en proaktiv pressekreterare som kan skapa kommunikation som engagerar och mobiliserar. Kan det vara du? Om rollen Cancerforskningen gör stora framsteg och idag överlever 2 av 3 cancer jämfört med 1 av 3 när Cancerfonden bildades för 70 år sedan. Men fortfarande dör fler än 22 000 männ... Visa mer
Cancerfondens framgångar beror på vår förmåga att nå fler med viktig kunskap, driva på samhällsförändring och få fler att bidra till svensk cancerforskning. Därför söker vi en proaktiv pressekreterare som kan skapa kommunikation som engagerar och mobiliserar. Kan det vara du?

Om rollen

Cancerforskningen gör stora framsteg och idag överlever 2 av 3 cancer jämfört med 1 av 3 när Cancerfonden bildades för 70 år sedan. Men fortfarande dör fler än 22 000 människor i cancer varje år. Cancerfondens vision är att besegra cancer och för att kunna göra det måste vi engagera fler.

Som pressekreterare spelar du en viktig roll för att Cancerfondens politiska förslag får genomslag, för att stärka Sveriges forskningskapacitet, för att cancervården ska bli mer jämlik och för att förändra människors levnadsvillkor så att fler kan minska risken för att drabbas av cancer. Som en del av enheten Press & PR kommer du också att vara med och skapa kreativ kommunikation för att nå fler med livsviktig kunskap och för att öka insamlingen till cancerforskningen.

Du kommer ingå i enheten Press & PR och tillhöra ett team på sex personer.

Ansvarsområden

- Med initiativrikedom och stort ansvarstagande driva pressaktiviteter från idé till genomförande.
- Proaktivt identifiera nyhetsvinklar och tillsammans med kolleger paketera underlag och sälja in i förtjänta/externa kanaler.
- Vårda organisationens medierelationer, t ex genom att ge stöd till journalister som är i behov av fakta, ståndpunkter eller personer att intervjua.
- Förbereda våra talespersoner inför intervjuer.
- Omvärldsbevaka och löpande fördjupa Cancerfondens kunskap om olika målgrupper.
- Formulera budskap för Cancerfondens kommunikation.
- Dela pressjour med övriga kolleger på enheten Press & PR.Om dig

Du har erfarenhet av att arbeta gentemot media och vet värdet av noggrannhet och gott omdöme.

Som pressekreterare har du en stor nyfikenhet på omvärlden samt en förmåga att omsätta detta intresse till insikter om var det finns möjligheter att ta plats i det offentliga samtalet.

Du inspireras av att kommunicera med en mängd olika målgrupper och anpassar smidigt tonalitet och format efter sammanhang och syfte. Vi tror även att du trivs med att jobba i team, samarbetar väl och har förmåga att bygga och underhålla relationer, både internt och externt.

I denna rollen ser vi gärna att du är en person som aktivt söker andra människors input och bidrar gärna med dina erfarenheter till kollegor.

Att arbeta på Cancerfonden

Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision - att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder ett flexibelt och aktivitetsbaserat arbetssätt, träningsmöjligheter på arbetstid, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en visstidsanställning (100 %) fram till 31 december 2022 med placering på Cancerfondens huvudkontor i Stockholm. Tillträde kring årsskiftet 2021/2022. Urval och intervjuer sker löpande. Visa mindre

Digital redaktör – vård och opinion

Drivs du av att skapa bra och engagerande content? Har du hög kunskap om sociala kanaler och webb? Tycker du om att arbeta i team med höga ambitioner? Vi söker nu en digital redaktör som driver och skapar innehåll som bidrar till en ökad kunskap om cancer och cancervården samt är en del av Cancerfondens skarpa och nytänkande opinionsarbete. Om rollen Vi är i en spännande fas med hög fart i vår digitala utveckling. I denna roll är uppdraget att planera, u... Visa mer
Drivs du av att skapa bra och engagerande content? Har du hög kunskap om sociala kanaler och webb? Tycker du om att arbeta i team med höga ambitioner? Vi söker nu en digital redaktör som driver och skapar innehåll som bidrar till en ökad kunskap om cancer och cancervården samt är en del av Cancerfondens skarpa och nytänkande opinionsarbete.

Om rollen

Vi är i en spännande fas med hög fart i vår digitala utveckling. I denna roll är uppdraget att planera, utföra och följa upp innehåll i sociala kanaler samt på cancerfonden.se. Innehåll bidrar till kunskap om sjukdomen och cancervården och ger ett stöd genom sjukdomsresan. I uppdraget ingår också att driva opinion för exempelvis en jämlik vård, ett arbete vi bland annat driver genom Cancerfondsrapporten.

Denna roll ingår i kommunikations-och marknadsavdelningen och tillhör contentenheten. Du kommer bland annat:

- planera och producera innehåll till Cancerfondens egna kanaler med syftet att öka kunskap om cancer och bidra till opinionsarbetet
- samverka med tvärfunktionellt team och med Cancerfondens Cancerlinje
- kravställa innehåll från contentbyrå och frilans
- moderera i sociala kanaler
- säkra att allt content följer Cancerfondens varumärkesplattform och visuella identitet
- i samarbete med övriga i content-teamet jobba med kvalitetssäkring och optimering av eget och andras innehåll
- genomföra omvärldsanalys - utveckling av content och sociala medieplattformar, nyhetsflöde, utveckling av digital opinionsbildning och kunskapsspridning


Vi tror att du behöver ha:?

- relevant utbildning inom journalistik, kommunikation eller media
- minst 3 års erfarenhet av content- eller redaktionellt arbete
- hög kompetens om sociala kanaler och paketering av innehåll
- förmåga att bygga och underhålla relationer och samarbeta väl internt och externt
- goda kunskaper i svenska
- nyfikenhet eller erfarenhet från opinionsarbete
- erfarenhet av kunskapspridning kring vård och medicin är meriterande


Om dig

För att trivas i rollen och organisationen tror vi att du har erfarenhet av att jobba i tvärfunktionella (gärna agila) team där nytänkande, digitalisering och datadrivet arbete varit i fokus.

Vi tror att du känner dig trygg i ditt uttryck och är därför modig nog att testa nya tillvägagångssätt. Du söker aktivt andra människors input och bidrar gärna med dina erfarenheter till övriga medarbetare.?

Att jobba på Cancerfonden


På Cancerfonden är vi engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå sin vision - att besegra cancer. Vi erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering på Cancerfondens kontor i centrala Stockholm. Det finns möjlighet att jobba hemifrån till viss del. Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre