Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med i... Visa mer
Försvarshögskolan är ett internationellt framstående lärosäte inom försvar, krishantering och säkerhet. Vi erbjuder en unik akademisk miljö där civilt möter militärt. Vi utbildar civila och militära chefer, experter och forskare som ska analysera och hantera dagens och framtida krissituationer och säkerhetsproblem. Försvarshögskolan utbildar Sveriges officerare och leder den akademiska utvecklingen av officersyrket. Vi bedriver forskning inom juridik med inriktning mot operativ juridik och folkrätt, försvarssystem, krigsvetenskap, ledarskap och ledning, militärhistoria och statsvetenskap.
Försvarssystem är ett ämne i skärningen mellan samhällsvetenskap och ingenjörsvetenskap som undersöker hur tekniska och sociala komponenter påverkar de system som används för samhällets försvar och säkerhet. Inom ämnet försvarssystem berör både forskning och utbildning till exempel hur militära förband med ny materiel ska organiseras eller hur nästa generations stridsflygplan ska utformas för att uppnå största möjliga luftförsvarseffekt eller andra samhällskritiska områden som energiförsörjning under påfrestande förhållanden. Läs gärna mer om ämnet och vår verksamhet här: https://www.fhs.se/utbildning/vara-amnen/forsvarssystem.html
Institutionen för försvarssystem är en av sex institutioner vid Försvarshögskolan. Institutionen för försvarssystem präglas av en akademisk miljö där utbildning och forskning möts och där lärare och forskare samverkar i teori och praktik.
Anställningen är placerad vid institutionen för försvarssystem i Stockholm.
Arbetsuppgifter
Som utbildningskoordinator bidrar du till att skapa administrativa förutsättningar för en välfungerande utbildningsverksamhet vid institutionen, med inriktning mot de kurser institutionen ansvarar för på grund- och avancerad nivå inom såväl civila som militära utbildningar. I detta ingår såväl löpande utbildningsadministrativa uppgifter som att utveckla och kommunicera rutiner och administrativa processer. Då det är en ny roll vid institutionen finns goda möjligheter att bidra till dess utformning.
Du samarbetar framför allt med våra studierektorer, men även kursansvariga, examinatorer och institutionskoordinator, exempelvis genom att stödja i arbetet med att:
- bereda studentfrågor såsom tillgodoräknanden och studieuppehåll
- handlägga utbildningsärenden i bland annat LADOK, LUP, Canvas och NyA
- ta fram beslutsunderlag för prefekten
- ta fram nya och revidera befintliga kursplaner, litteraturlistor och kursbeskrivningar i LUP eller motsvarande
- administrera kursvärderingar och kursutvärderingar samt arkivera kursmaterial efter avslutad kurs
- administrera interna möten, seminarier och internat
- vara sekreterare i bland annat ämnesråd och programråd
- samordna schemaläggning
Andra administrativa arbetsuppgifter förekommer.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
- högskoleexamen inom relevant område
- flerårig erfarenhet av högskola
- erfarenhet av högskoleadministration, särskilt utbildningsadministration,
- god kommunikationsförmåga såväl i tal som skrift på svenska och engelska,
- erfarenhet av proaktivt arbete där du självständigt planerar ditt arbete för att hålla deadlines,
- förmåga att hantera många olika uppgifter parallellt,
- erfarenhet av att ha vidareutvecklat administrativa rutiner,
- erfarenhet av att arbeta i LADOK och LUP eller motsvarande administrativa system samt
- erfarenhet av att arbeta i Canvas eller annan lärplattform.
Meriterande är magisterexamen eller högre i lämpligt huvudområde.
Rollen ställer höga krav på förmågan att självständigt planera och driva arbetet utifrån gällande regelverk och riktlinjer i enlighet med verksamhetens behov. Vi ser att du är självgående, lösningsorienterad, serviceinriktad och flexibel. Du kan prioritera, planera och strukturera dina ansvarsområden. Vidare har du en mycket god samarbets- och relationsskapande förmåga och trivs med att ingå i högskolans arbetsgemenskap. Du är närvarande och aktiv för att du ska kunna utföra dina uppgifter på bästa sätt. Du delar med dig av kunskap och bidrar till Försvarshögskolans professionella utveckling, kollegiala arbetssätt och sociala gemenskap.
I urvalsförfarandet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper
Meriterande
- Meriterande är magisterexamen eller högre i lämpligt huvudområde.
Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning.
En anställning vid Försvarshögskolan kan komma att innebära en säkerhetsprövning för placering i säkerhetsklass vilket innebär registerkontroll och i vissa fall säkerhetsintervju hos Säkerhetspolisen.
Anställningen kan komma att innefatta krigsplacering. Om du redan är krigsplacerad i din nuvarande anställning på en myndighet och din kompetens behövs i Försvarshögskolans krigsorganisation sker det en förhandling mellan berörd myndighet och Försvarshögskolan om var du ska vara placerad.
Vi välkomnar både svenska och internationella sökande.
Tillträde
2025-01-01 eller enligt överenskommelse.
Lön och förmåner
Försvarshögskolan tillämpar individuell lönesättning.
Förmåner för anställda vid Försvarshögskolan - https://www.fhs.se/om-forsvarshogskolan/jobba-hos-oss/formaner.html
Ansökan
Ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och skickas in via Försvarshögskolans rekryteringssystem genom att klicka på länken ”Logga in och sök jobbet” på annonssidan. Märk din ansökan med dnr HF/HR 216/2024. Din ansökan ska vara tillhanda senast 31 oktober 2024.
Komplett ansökan ska vara Försvarshögskolan tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time).
Kontaktpersoner
Ytterligare upplysningar om anställningen lämnas av:
- Prefekt Stefan Silfverskiöld, mailto:stefan.silfverskiold@fhs.se
- Avdelningschef Therese Almbladh, mailto:therese.almbladh@fhs.se
Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2024!
Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp på grund av statliga upphandlingsregler.
Visa mindre